from €999,00
Boeking Aanvragen

IJsland Selfdrive: Winterse wonderen en Noorderlicht nachten

Reisduur

8 dagen / 7 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

IJsland:

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland en wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel en is het dunstbevolkte land van Europa.

De oudste delen van het eiland zijn 17 tot 20 miljoen jaar oud en het eiland groeit als gevolg van vulkanisme nog steeds aan. Het eiland is grotendeels opgebouwd uit vulkanisch materiaal en gesteente en heeft een aantal actieve vulkanen, waaronder de Katla onder de Mýrdalsjökull, het Laki-gebied, de Hekla, en het nieuwe eiland Surtsey.

Een natuurlijk fenomeen waar IJsland om bekendstaat, zijn geisers. Tot circa 1950 kwamen verspreid over heel IJsland zo’n 30 geisers voor. Op dit moment is de Strokkur, die zijn waterfontein om de 5-10 minuten omhoog spuit, de enige bron op IJsland die aan de verwachtingen van een geiser voldoet.

Flora en fauna:

Een belangrijk kenmerk van IJsland is het zeer beperkt voorkomen van bomen. Het is niet zozeer de lage temperatuur maar vooral de beperkte groeiperiodes waarbij er geen vorst voorkomt. De poolvos is het enige oorspronkelijke landzoogdier. In zee leven walvissen en aan de kust vindt men twee soorten zeehonden, de grijze en gewone zeehond en gewone zeehond. De immigranten brachten schapen, koeien, varkens, paarden en pluimvee mee.

Reptielen, amfibieën en giftige dieren, zoals schorpioenen, komen op IJsland niet voor. ’s Zomers zijn er ook vlinders, die echter moeilijk waar te nemen zijn. In de schone en heldere wateren op en rondom IJsland komt zeer veel vis voor, zoals zalm, forel, platvis en kabeljauw.

IJsland is een belangrijk biotoop voor ontelbare vogels en vogelsoorten. Vele soorten eenden en ganzen komen er voor, naast zeevogels, waadvogels en zeldzame roofvogels zoals de sneeuwuil. Op IJsland komen zowel overwinteraars voor als vogels die het als rustplaats, broedplaats of foerageerplaats gebruiken.

Duurzaamheid:

IJsland zet zich volledig in voor de uitvoering van Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, zowel nationaal als internationaal. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zijn geïntegreerd in het overheidsbeleid inzake sociale, economische en ecologische aangelegenheden, met een bijzondere nadruk op het opbouwen van een vreedzame en rechtvaardige samenleving, vrij van angst en geweld.

In eigen land streeft de regering ernaar gemarginaliseerde groepen in de samenleving te identificeren en beter van dienst te zijn en partnerschappen op te bouwen om de grote ecologische voetafdruk van de moderne levensstijl aan te pakken. IJsland levert nog steeds een nettobijdrager aan klimaatverandering, maar streeft uiterlijk in 2040 naar koolstofneutraliteit. Internationaal deelt IJsland zijn expertise op het gebied van gendergelijkheid, landherstel en het gebruik van duurzame natuurlijke mariene en energiebronnen door middel van zijn internationale samenwerking die bijdraagt ​​aan wereldwijde vooruitgang op het gebied van SDG’s.

View More

Reisplan

Dag 1: Keflavík International Airport - Reykjavík (50 km)

Uw IJsland-avontuur begint op het moment dat u aankomt op Keflavik Airport. Zodra u uw (E-) huurauto hebt opgehaald, adviseren wij u om uw reis goed te beginnen (en als u niet al te laat arriveert) met een bezoek aan de wereldberoemde Blue Lagoon. Zorgt u er in ieder geval voor dat u uw zwemkleding bij de hand heeft, zodat u een ontspannende duik kunt nemen in het rustgevende, geothermische water van de lagune voordat u door reist naar Reykjavik voor uw eerste nacht in IJsland.

Als u van plan bent om Blue Lagoon later tijdens uw rondreis te bezoeken, ga dan gewoon rechtstreeks naar Reykjavík en geniet van uw avond in deze bruisende en hippe stad, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld.

Dag 2: Reykjavík - Borgarfjörður - Húsafell (150 km)

Na een uitgebreid Skandinavisch ontbijt vertrekt u vandaag vanuit Reykjavik naar de mooie regio Borgarfjörður. Onderweg kunt u een stop maken bij het Settlement Centre in Borgarnes en bij de beroemde Deildartunguhver warmwaterbron, de grootste in IJsland in termen van waterproductie per seconde.

Daarna maakt u een stop in Reykholt, een klein dorpje in het westen van IJsland en gelegen in de mooie vallei Reykholtsdalur vlak bij de rivier Hvítá. Hier woonde de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson die hier ook werd vermoord. Zijn boerderij, die met een tunnel is verbonden met een warme bron waar Snorri in baadde, Snorralaug, is toegankelijk voor het publiek. Reykholt, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de IJslandse geschiedenis en dat ten tijde van Snorri Sturluson uitgroeide tot één van de intellectuele centra van het land, heeft tegenwoordig slechts 60 inwoners. Er is een permanente expositie en een bibliotheek met de werken van Snorri Sturluson.

Na dit bezoekt vervolgt u uw reis naar schitterende Hraunfossar-watervallen. De Hraunfossar (lavawatervallen) aan de Hvítá (Witte rivier) in het westen van IJsland is een heel bijzondere reeks van watervallen. Over een afstand van meer dan 900 meter stromen vele waterstroompjes vanuit het lavaveld Hallmundarhraun in de rivier. Het lavaveld ontstond door een uitbarsting van een vulkaan die nu onder de Langjökull gletsjer ligt. Aangezien het lava zeer poreus is en op een harde en waterdichte ondergrond ligt, stroomt smeltwater en regenwater tussen het lava en de harde ondergrond naar beneden totdat het bij de Hvítá als het ware naar de lager liggende rivier stroomt: een spectaculair gezicht.

U brengt vervolgens de nacht door op het IJslandse platteland, weg van de lichtvervuiling van Reykjavík en zijn buitenwijken. Van september tot half april is deze plek uw eerste echte kans om het noorderlicht te observeren, mits de lucht natuurlijk helder is!

Optionele activiteiten (en te reserveren via onze lokale agent):
- Krauma Spa in Deildartunguhver: één van de nieuwste Spa’s in IJsland (2018). Het biedt ontspannende natuurlijke geothermische baden, een koud bad om uw bloedcirculatie te stimuleren, rustgevende sauna's en een ontspanningsruimte waar u kunt uitrusten bij de openhaard terwijl u naar rustgevende muziek luistert.
- Canyon-baden in Húsafell: Er is geen authentiekere IJslandse ervaring dan wandelen door de surrealistische landschappen van de hooglanden gevolgd door een ontspannen duik in een geothermisch zwembad. Exclusieve en privé excursie.
- IJstunnel in Langjökull: Voor de avontuurlijke reizigers is het mogelijk de gletsjer (of eigenlijk de Langjökull ijskap), in te gaan en in een verbazingwekkende kunstmatige tunnel, diep in het ijs te bezoeken! Aan boord van een monstertruck gemonteerd op acht enorm wielen bereikt u de top van Langjökull en bezoekt u dit ongelooflijke onderwereld labyrint. Echt een unieke ervaring!

Dag 3: Golden Circle (ongeveer 300 km)

Vandaag is het tijd om enkele van de meest interessante en beroemde gebieden van IJsland te bezoeken, in de beroemde Golden Cirkel regio. U begint uw reis vandaag in Þingvellir National Park, dat wordt beschouwd als een geologisch wereldwonder. Dit is een zeer interessant gebied, zowel vanuit geologisch als vanuit historisch oogpunt. Hier kan u de effecten zien van de tektonische plaatbewegingen die scheuren en spleten in de aarde hebben geopend.

U vervolgt uw reis door het mooie Lyngdalsheiði-plateau en het dorpje Laugarvatn, om het geothermisch gebied van Geysir te bezoeken, waar de indrukwekkende hete bron Strokkur elke 5 tot 10 minuten een enorme waterkolom hoog de lucht in spuugt.

Daarna is het nog maar een korte rit naar de prachtige Gullfoss, dat door velen als de allermooiste waterval van IJsland wordt beschouwd. Het water dondert hier via twee basalt trappen, die min of meer haaks op elkaar staan, meer dan 30 meter naar beneden in een kloof die ook weer geheel haaks op de tweede trap staat. De kloof is meer dan 70 meter diep, 20 meter breed en 2,5 kilometer lang. Het in de kloof neerstortende water zorgt vrijwel altijd voor een grote hoeveelheid stuifwater dat, als de zon erop schijnt, prachtige regenbogen veroorzaakt. Daaraan dankt de Gullfoss zijn naam: Gouden waterval.

Uiteindelijk vervolgt u na een enerverende dag uw weg naar uw accommodatie en rijdt door het dorp Flúðir voor een overnachting in Hotel Fljótshlíð in het Hella gebied.

Optionele activiteiten (en te reserveren via onze lokale agent):
- Fontana Spa in Laugarvatn: Halverwege tussen Þingvellir en Geysir, in het dorp Laugarvatn, bevindt zich Kuuroord Fontana. Hier kunt u genieten van verschillende baden met warm water, sauna's en, voor de dapperste, het koude water van Laugarvatn, het meer dat grenst aan de Spa.
- Secret Lagune in Flúðir: Gamla Lauginn, ook wel bekend als Secret Lagoon, was ooit de plaats waar mensen uit de regio leerden zwemmen maar uiteindelijk meestal bijeen kwamen om te socializen. Gelegen in het dorp Flúðir, ten zuiden van Gullfoss en Geysir, is de lagune ideaal gelegen zodat het bezocht kan worden tijdens uw bezoek van de Gouden Cirkel.

Dag 4: Zuidkust - Vík - Kirkjubæjarklaustur (170 km)

Na een ontspannen ontbijt vervolgt u uw reis waarbij u onderweg langs de zuidkust de schitterende Seljalandsfoss waterval passeert. Mits het pad er niet ijzig en glad is, is het mogelijk om achter deze waterval langs te lopen! Verder op de route van vandaag ontdekt u de Skógafoss waterval, één van de hoogste en meest indrukwekkende van IJsland. De Skógafoss is 60 meter hoog en 25 meter breed en ligt niet ver van het plaatsje Skógar. De Skógá rivier stroomt daar nu over de rand van een klif van de voormalige kustlijn van IJsland. Nadat de kustlijn zich door het omhoogrijzen van IJsland na de laatste ijstijd teruggetrokken had (de kustlijn ligt nu ongeveer 5 kilometer verderop), bleven de kliffen achter en vormen nu over vele kilometers samen met de er achterliggende bergen de begrenzing tussen het laagland en de hooglanden.

In het kleine dorpje Skógar vind u een volkmuseum dat laat zien hoe mensen in de afgelopen eeuwen in IJsland hebben geleefd. Voordat u na een dag vol watervallen en hooglanden door reist naar uw accommodatie in het Kirkjubæjarklaustur gebied, stopt u nog bij één van de beroemde zwarte zandstranden van de zuidkust in het kleine dorpje Vík of aan het strand van Reynisfjara. De stranden hebben hun zwarte kleur te danken aan de gestolde lava uit de vele vulkanen die in het gebied door de eeuwen heen zijn uitgebarsten.

Optionele activiteiten (en te reserveren via onze lokale agent):
- Gletsjerwandeling in Skógar-gebied: Tijdens deze redelijk gemakkelijke wandeling kunt u veilig het prachtige blauwe ijs, de ruggen en diepe spleten van de gletsjer ontdekken. Leer terwijl u geniet van de wilde landschappen meer over het gedrag van gletsjers en hun impact op de natuur. Een gespecialiseerde en ervaren lokale gids zal u leren hoe u de basisuitrusting, zoals stijgijzers en ijsbijl, moet gebruiken.

Dag 5: Kirkjubæjarklaustur - Skaftafell - Jökulsárlón (160 km)

Vandaag gaat u verder op ontdekking in het oosten naar het schitterende Skaftafell National Park. Tijdens een wandeling door dit nationale park loopt u naar de voet van de Öræfajökull-stratovulkaan en Hvannadalshnúkur, de hoogste top van het land (2110m), waar u volledig omringd bent door gletsjertongen afkomstig van de Vatnajökull-ijskap aan de ene kant en de vulkanische zandvlaktes van Skeiðarársandur aan de andere kant.

Als u uw tocht verder naar het oosten vervolgt, stopt u vervolgens bij Jökulsárlón, een prachtige gletsjerlagune van ca. 18 m² waar de gletsjer is opgesplitst in prachtige ijsbergen. Deze ijsreuzen drijven vredig naar de oceaan onder de onbewogen en ontspannen blikken van enkele Vlaamse zeehonden. Neem de tijd om rond te lopen in deze prachtige omgeving en het mooie nabijgelegen strand, het zogenaamde "Diamond beach". Na opnieuw een enerverende dag overnacht u in Jökulsárlón.

Optionele activiteiten (en te reserveren via onze lokale agent):
- Gletsjerwandeling in Skaftafell: Tijdens deze leuke en redelijk makkelijke wandeling kunt u veilig het prachtige blauwe ijs, de ruggen en diepe spleten van de gletsjer. Leer terwijl u geniet van de wilde landschappen meer over het gedrag van gletsjers en hun impact op de natuur. Nee technische kennis is vereist. Een gespecialiseerde en ervaren gids zal leer je hoe je de basisuitrusting, zoals stijgijzers en ijsbijl, moet gebruiken: technische kennis is niet vereist, een goede fysieke conditie is echter aan te raden om volop van deze activiteit te kunnen genieten.
- IJsgrottentocht in Vatnajökull: Door het verschuiven van de Vatnajökull-gletsjer ontstaan, op steeds wisselende plaatsen, zo nu en dan prachtige ijsgrotten die slechts gedurende enkele weken te zien zijn. Een ijsgrot bezoeken op IJsland is een adembenemende ervaring en u waant uzelf in een andere wereld. Omdat een gletsjer altijd in beweging is, kan een bezoek aan de ijsgrotten dus gevaarlijk zijn. Bezoek daarom nooit een ijsgrot op eigen houtje. Wij werken samen met één van de weinige bedrijfjes in IJsland, die een bezoek (vaak alleen in de winter) aan een ijsgrot aanbieden.

Dag 6: Jökulsárlón - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur - Vík / Skógar (280 km)

Vandaag is het alweer tijd om langs de zuidkust terug te gaan om de regio Vík en Skógar te bezoeken. U kan vandaag perfect gebruik maken van de tijd om tijdens deze tweede dag in deze regio’s bepaalde gebieden te bezoeken of optionele activiteiten (zie dag 5) uit te voeren, waar u op de heenweg geen tijd meer voor had: geniet dus van volop van dezelfde adembenemende landschappen maar deze keer gezien vanuit een ander perspectief.

Dag 7: Schiereiland Reykjanes - Reykjavík (240 km)

Het is vandaag tijd voor de terugreis naar Reykjavík. Vanuit de regio Selfoss en Hveragerði kunt u een omweg maken langs de kust van het prachtige schiereiland Reykjanes, richting Grindavík en de Blue Lagoon. Onderweg rijdt u door prachtige, ruige en vulkanische landschappen.
Maak ook nog een korte stop bij Krýsuvík, een opmerkelijk hete brongebied waar u talrijke stoomopeningen en borrelende modderpoelen zult ontdekken.

Bij aankomst in Reykjavik kunt u in de avond ter vrije besteding genieten van het leuke en hippe stadsleven in de hoofdstad Reykjavik of alsnog (of opnieuw) een bezoek brengen aan de thermen en warmwaterbronnen van Blue Lagoon (of van The Retreat Hotel).

Dag 8: Reykjavík - Keflavík International Airport (50 km)

Rijd naar de luchthaven van Keflavík voor uw vlucht terug naar Nederland. Afhankelijk van de tijd van uw vlucht, kunt u mogelijk nog een paar uur genieten van de hoofdstad Reykjavík of besluit om een extra nacht aan u verblijf toe te voegen en alle verbazingwekkende dingen te ervaren deze leuke stad te bieden heeft (een verlenging kunt wij uiteraard voor u regelen. Voor meer informatie: [email protected]).

Advies wintervakantie IJsland

In de winter is het aan te raden om de voorkeur te geven aan 4WD-huurvoertuigen, die beter geschikt zijn voor wegomstandigheden die soms moeilijk kunnen zijn (ijs, sneeuw, wind, enz.).

Wat er ook gebeurt en welk voertuig u ook heeft, pas uw rijstijl en uw snelheid aan de huidige omstandigheden aan, respecteer ALLE tijdelijke rijverboden wanneer ze van kracht zijn (stormwaarschuwingen en dergelijke), en waag u onder geen enkele omstandigheid op bergwegen en secundaire wegen die worden niet onderhouden en zijn gedurende de winterperiode afgesloten voor het verkeer. Zie voor meer informatie de website van de wegbeheerder: http://www.road.is/travel-info/road-conditions-and-weather/entire-iceland-road-conditions-map/

Van half november tot begin februari zijn de dagen erg kort. In deze tijd van het jaar moeten sommige delen van de routes die we voorstellen daarom worden gedaan met beperkt zonlicht, of soms zelfs 's nachts.

Zonsopgang en zonsondergang in Reykjavík:
1 oktober: 07:35 - 18:55 / 15 oktober: 8:15 - 18:05
1 november: 09:10 - 17:10 uur / 15 november: 09:55 - 16:25 uur
1 december: 10:45 - 15:45 uur / 15 december: 11:15 - 15:25
1 januari: 11:20 - 15:40 / 15 januari: 11:00 - 16:15 uur
1 februari: 10:05 - 17:10 uur / 15 februari: 09:25 - 18:00 uur
1 maart: 8:35 - 18:45 uur / 15 maart: 07:45 - 19:30 uur
1 april: 18.45 uur - 20.20 uur / 15 april: 5:55 - 21:00 uur

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken

WAAR JE BLIJFT

Hotel Natura – Reykjavik

In Hotel Reykjavik Natura vindt u een warme en uitnodigende sfeer, gevuld met doordachte details geïnspireerd door de prachtige natuur die het pand omringen.

Reykjavik Natura omarmt zijn nalatenschap - zijn duidelijk IJslandse wortels, inclusief werken van lokale kunstenaars, de meest verse lokale producten in Satt Restaurant en Natura Spa met zijn warme, ontspannen sfeer.

Hotel Reykjavik Natura is ook de perfecte locatie voor liefhebbers van natuur en het buitenleven. Gelegen in één van de groenste gebieden van Reykjavik, heeft u toegang tot uitgestrekte fiets-, hardloop- en wandelpaden (E-bikes beschikbaar voor hotelgasten). Het eigen geothermische strand Nautholsvik van Reykjavik en het beroemde Perlan zijn ook vlakbij. Het bruisende stadscentrum is gemakkelijk te bereiken: slechts een paar minuten rijden met de auto of bus of ongeveer 20 minuten lopen.

Het hotel is gecertificeerd als Green Hotel en werkt volgens de internationale norm voor milieubeheer ISO 14001. Ons doel bij het hotel is om onze milieuprestaties voortdurend te verbeteren zonder afbreuk te doen aan het uitstekende serviceniveau dat de gasten gewend zijn.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Ensku Húsin – Borgarfjörður

Ensku Húsin by Langá is één van de oudste voormalige vissershutten in IJsland en werd alleen gebruikt door vissers in de zomer, van 1884 tot het jaar 1998, toen het werd omgebouwd tot een pension door Ragnheiður Jóhannesdóttir, Stefán Ólafsson en hun familie. Gasten en groepen kunnen service kiezen van eenvoudige accommodatie tot accommodatie met volledige service / hotelstijl met ontbijt, lunch en diner.

De oude vissershut is door de jaren heen verbouwd en gereconstrueerd met als doel het in zijn oorspronkelijke stijl te herstellen. Bij de verbouwing is speciale aandacht besteed aan de geschiedenis van het huis. Traditie, gezelligheid en het feit dat de lodge wordt gerund als een klein familiebedrijf zijn de dingen die we onze gasten willen laten opmerken. De vissershut was vroeger het huis van de visser en tijdens zijn vistijd zou hij zich op zijn gemak moeten voelen. Hetzelfde is nu het doel voor de gasten.

In het oudste deel van het huis is een eetkamer, een vliegbindhoek, evenals de keuken en opslagruimten. Op de tweede verdieping zijn 3 slaapkamers voor 2 personen te vinden met gedeelde badkamerfaciliteiten. De woonkamer is toegevoegd aan het oudste gedeelte en vormt de westvleugel van het huis, terwijl de oostvleugel het hoofdslaapgedeelte van het huis heeft met 8 slaapkamers voor 2 personen, beide met eigen en gedeelde badkamerfaciliteiten.

Als het uw doel is om te ontspannen dan is het een goede manier om te beginnen bij de open haard in de lounge, nippend aan IJslandse Brennivín of een goede kop koffie.

Het diner wordt 's avonds bereid en bestaat uit een 2-3 gangen menu dat diezelfde avond geserveerd wordt. De maaltijden worden geserveerd aan een lange eettafel in de eetzaal waar gasten samen genieten van hun diner in een uitnodigende en warme sfeer.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Fljótshlíð – Flúðir

Hotel Fljótshlíð is gevestigd op een traditionele IJslandse familieboerderij. Het vlees en de producten die we telen, worden geserveerd in het eigen, sfeervolle restaurant The Barn.
Het hotel heeft duurzaamheid als absolute kernwaarde en is gecertificeerd door het Nordic Swan Eco Label en is een toonaangevend rolmodel voor duurzaamheid in het IJslandse toerisme.

Hotel Fljótshlíð is een aangenaam ecohotel op het platteland van Zuid-IJsland. Ze hebben een verscheidenheid aan accommodaties van hotelkamers, chalets, grotere cottages tot een camping. In de afgelegen natuurlijke omgeving kunt u ontspannen met een spectaculair uitzicht op de bergen, paardrijden of een boom planten als CO2-compensatie.

Ervaar het dagelijkse leven op het IJslandse platteland en proef de lokale cultuur tijdens een verblijf op de werkende boerderij van Smáratún. We hebben belang voor toekomstige generaties en zijn van plan om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarom hebben de familie Smáratún en al het personeel zich gecommitteerd aan: het verminderen van vervuiling, onschadelijk waterafval, schoon blijven, terreinbescherming, lokale goederen en producten, (personeel) onderwijs, samenwerking en verbetering.
Fosshotel Núpar – Kirkjubæjarklaustur (geen meubels)
Fosshotel Núpar is een comfortabel en ideaal gelegen hotel in één van de meest glorieuze landschappen van IJsland. Het wordt omgeven door lavavelden en biedt een spectaculair uitzicht op Vatnajökull, 's werelds grootste gletsjer buiten het noordpoolgebied. Fosshotel Núpar ligt in de buurt van veel van de natuurlijke attracties van IJsland, zoals de berg Lómagnúpur, het Skaftafell National Park, de kraters bij Lakagígar en de verbazingwekkende Jökulsárlón, de buitenaardse gletsjerlagune van IJsland.

Binnen Íslandshótel streven ze naar milieunormen waar ze trots op kunnen zijn en waar de gasten blij mee zullen zijn. Ze willen tevens het voortouw nemen als het gaat om milieukwesties in de hotelsector in IJsland. Hetzelfde geldt voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het dienen van het algemeen belang met betrekking tot liefdadigheids-, milieu- en culturele overwegingen heeft Íslandshótel's voortdurende en oprechte streven. Elke maand komt de subsidiecommissie bijeen om aanvragen voor subsidies in overweging te nemen of om een advertentie of sponsoring in tijdschriften te plaatsen. Hiermee dragen ze graag een steentje bij aan erkende (duurzame) organisaties waar er hulp nodig is en die afhankelijk zijn van de support van anderen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Fosshotel Núpar – Kirkjubæjarklaustur

Fosshotel Núpar is een comfortabel en ideaal gelegen hotel in één van de meest glorieuze landschappen van IJsland. Het wordt omgeven door lavavelden en biedt een spectaculair uitzicht op Vatnajökull, 's werelds grootste gletsjer buiten het noordpoolgebied. Fosshotel Núpar ligt in de buurt van veel van de natuurlijke attracties van IJsland, zoals de berg Lómagnúpur, het Skaftafell National Park, de kraters bij Lakagígar en de verbazingwekkende Jökulsárlón, de buitenaardse gletsjerlagune van IJsland.

Binnen Íslandshótel streven ze naar milieunormen waar ze trots op kunnen zijn en waar de gasten blij mee zullen zijn. Ze willen tevens het voortouw nemen als het gaat om milieukwesties in de hotelsector in IJsland. Hetzelfde geldt voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het dienen van het algemeen belang met betrekking tot liefdadigheids-, milieu- en culturele overwegingen heeft Íslandshótel's voortdurende en oprechte streven. Elke maand komt de subsidiecommissie bijeen om aanvragen voor subsidies in overweging te nemen of om een advertentie of sponsoring in tijdschriften te plaatsen. Hiermee dragen ze graag een steentje bij aan erkende (duurzame) organisaties waar er hulp nodig is en die afhankelijk zijn van de support van anderen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Fosshotel Glacier Lagoon Hotel – Jökulsárlón

Gelegen tussen twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland, Skaftafell en de gletsjerlagune Jökulsárlón. De locatie is perfect voor natuurliefhebbers, aangezien het hotel tussen Skaftafell en Jökulsárlón gletsjerlagune ligt, twee van de meest spectaculaire natuurlijke attracties van IJsland; een paradijs voor wandelaars. Fosshotel Glacier Lagoon biedt 125 kamers met alle nodige voorzieningen plus een gym en sauna.

Fosshotel Glacier Lagoon biedt comfortabele en moderne kamers met hoge plafonds, grote ramen met uitzicht over de bergen of de oceaan. De kamers zijn voorzien van satelliettelevisie, koffie- en theefaciliteiten, koelkasten en meer. Gasten kunnen genieten van gratis WiFi, een bar en een ontspanningsruimte.

Gelegen direct onder de hoogste top van IJsland, Hvannadalshnúkur (2110m), willen ze u meenemen op een unieke voedselreis. De keuken is geïnspireerd op de IJslandse natuur rondom het hotel waarbij we de nadruk leggen op kwaliteit en creativiteit in onze gerechten.

Binnen Íslandshótel streven ze naar milieunormen waar ze trots op kunnen zijn en waar de gasten blij mee zullen zijn. Ze willen tevens het voortouw nemen als het gaat om milieukwesties in de hotelsector in IJsland. Hetzelfde geldt voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het dienen van het algemeen belang met betrekking tot liefdadigheids-, milieu- en culturele overwegingen heeft Íslandshótel's voortdurende en oprechte streven. Elke maand komt de subsidiecommissie bijeen om aanvragen voor subsidies in overweging te nemen of om een advertentie of sponsoring in tijdschriften te plaatsen. Hiermee dragen ze graag een steentje bij aan erkende (duurzame) organisaties waar er hulp nodig is en die afhankelijk zijn van de support van anderen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Katla - Vík en Skógar gebied

Hotel Katla ligt in Zuid-IJsland, op ongeveer 5 km afstand van Vík in Mýrdal, op slechts 2,5 uur rijden van Reykjavik. Het hotel biedt ruime kamers in een adembenemende omgeving, omgeven door bergen, zwart zand en gletsjers. Het hotel heeft een geothermisch buitenzwembad en sauna, een sportschool, gratis wifi, een restaurant en bar.

Hotel Katla ligt in Zuid-IJsland, op ongeveer 5 km afstand van Vík in Mýrdal en slechts 2,5 uur rijden van Reykjavik. De omgeving van het hotel omvat vele fantastische bestemmingen, zoals: Þakgil Canyon, Reynisfjara Black Sand Beach, Dyrhólaey-eiland. Skógafoss waterval, Mýrdalsjökull-gletsjer, Vatnajökull Nationaal Park en de Gletsjerlagune van Jökulsárlón.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 bijdrage per persoon aan het Calamiteitenfonds
 • €2,50 bijdrage per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon Ocean Cleanup Project
 • Comfortpakket: 7 x nachten in 2-3 *, guesthouse en country hotels, in kamer met eigen sanitair
 • Ontbijt bij de accommodatie
 • Lokale belastingen en 11% BTW
 • Een gedetailleerde routebeschrijving
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Internationale vluchten naar IJsland
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Huurauto tijdens de rondreis
 • Minibar, telefoon, bagageafhandeling en alle andere toeslagen en services bij accommodatie
 • Extra nachten en/of upgrades
 • Optionele dagtochten en activiteiten, zoals in rondreis beschreven
 • Maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 4 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

25/05/2024

Great write-up, I am normal visitor of one?¦s web site, maintain up the nice operate, and It is going to be a regular visitor for a long time. http://www.tlovertonet.com/

Perfectly written content, appreciate it for selective information.
Pure Passion for our Planet

tlovertonet

18/05/2024

I really like your writing style, fantastic information, regards for putting up :D. "Inquiry is fatal to certainty." by Will Durant. http://www.tlovertonet.com/

There's noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure nice points in options also.
Pure Passion for our Planet

amciik siteleri

29/12/2023
yandanxvurulmus.2oZIlthMhH3e
Pure Passion for our Planet

Marilynn Corwin

11/03/2022

Everyone loves it when people get together and share thoughts. Great website, continue the good work! http://www.emakaan.pk/canon-80d-vs-canon-t7i-a-comprehensive-comparison/

This is a topic which is near to my heart... Many thanks! Exactly where are your contact details though?
Showing 1 - 4 of 4 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk