from €2.999,00
Boeking Aanvragen

Nepal: Upper Mustang Mountainbiking

Reisduur

18 dagen / 17 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Fietsvakantie, Group Tour

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Nepal:

Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling en is tevens de geboorteplaats van de Boeddha. Een groot gedeelte van Nepal is bergachtig en omgeven door het Himalaya gebergte. Van de veertien bergen in de wereld boven 8000 meter liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, die op de grens met Tibet ligt. Nepal kent vele kasten/etnische groepen waaronder de Chhetri, de Brahmanen, de Magar, de Tharu, de Tamang en de Newah. Onder de Tibetaanse groepen in het noorden van Nepal bevinden zich de Sherpa’s, die bekend zijn als gidsen en dragers in het alpinisme. Door de grote hoogteverschillen kent het land veel uiteenlopende klimaatgebieden, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Mensen uit de hele wereld komen naar Nepal om de prachtige Himalaya te zien. Of het nu gaat om getuige zijn van de winderige toppen van ’s werelds hoogste bergen, een bezoek aan een klooster hoog in de Himalaya vroeg in de ochtend, of het drinken van een kopje warme Nepalese thee met uw trekking ploeg terwijl u de zonsopgang boven de bergen bekijkt. U komt in een dagelijkse routine in de bergen terecht die enorm plezierig is, ver van de drukte van de moderne wereld en in het mooie gezelschap van ons reisteam.

Het toegewijde en professionele personeel zal voor u zorgen, zodat u kunt rusten, gezond blijven en de natuurlijke schoonheid van Nepal kunt waarderen. Hun vriendelijkheid en openheid geven u inzicht in hun cultuur en geven uw ervaring een nieuwe diepte. De onverwachte verbindingen die u maakt met de mensen die u tegenkomt, evenals de kameraadschap onder de groep die zich geleidelijk op het pad ontwikkelt, zullen hoogtepunten zijn van uw reis naar dit geweldige land.

Kathmandu:

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en een stad die alle zintuigen prikkelt en veel indruk maakt dankzij de vele paleizen, tempels, eeuwenoude gebruiken en rituelen. Kathmandu is tevens de springplank voor een avontuur in de Himalaya en het startpunt van een reis door de overweldigende bergketens van Nepal.

Kathmandu Durbar-plein: Gelegen in het hart van de oude stad Kathmandu in Basantapur, maakt Kathmandu Durbar-plein altijd indruk op bezoekers die voor het eerst komen met zijn ensemble van paleizen, binnenplaatsen en tempels gebouwd tijdens de Malla-periode. Het Durbar-plein omvat het Hanuman Dhoka Royal Palace, de historische zetel van de voormalige royalties, de prachtige Taleju-tempel die meer dan 40 meter hoog is, Kumari Ghar, de residentie van de levende godin, Kumari; Ashok Vinayak, ook wel Kathmandu Ganesh genoemd en Kal Bhairav, de God van toorn. De hoofdstad dankt zijn naam aan de gigantische pagode van Kasthamandap, die naar verluidt uit één enkele boom is gebouwd. Sinds de tijd van de Malla-koningen is het Durbar-plein het sociale, religieuze en politieke middelpunt van de stad.

Ook het indrukwekkende Patan Durbar-plein, de Monkey Temple en Boudhanath zijn bijzondere religieuze tempels die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een populaire wijk om te bezoeken is Thamel, populair bij backpackers en trekkers, dat met zijn vele guesthouses, restaurants, outdoor winkels en lokale ambachten een gezellige wijk is om in de avond doorheen te slenteren.

De 30 miljoen inwoners tellende bevolking van Nepal beoefent een mix van hindoeïstische, boeddhistische en inheemse animistische religies. Terwijl Nepal grotendeels een landelijke natie is, met 90% van de mensen die buiten de stedelijke regio’s wonen, verstedelijkt Kathmandu, met een bevolking van meer dan 1 miljoen inwoners, snel.

Nepal biedt een complex cultureel tapijt zoals maar weinig plekken op aarde, met meer dan 100 etnische groepen en talen, evenals een ongeëvenaarde concentratie van werelderfgoedlocaties in de Kathmandu-vallei.

Pokhara:

Dit is de prachtig gelegen hoofdstad van het district Kaski (gelegen in de Gandaki-zone) en is een populaire bestemmingen voor (sportieve) reizigers. Na de invasie van Tibet door de Volksrepubliek China kwam de handelsroute naar India stil te liggen en sindsdien trekken er weinig karavanen langs. De stad biedt een combinatie van natuur en cultuur en is onder andere het vertrekpunt voor de tochten naar de bergen van de Annapurna.

Klimaat tijdens de tour:

Het wandelseizoen loopt van half september tot eind mei. De moessonregens beginnen begin september af te nemen. Het weer is normaal gesproken constant van half oktober tot december, met gematigde tot warme dagen, koele nachten en heldere vergezichten. Op lage hoogte kan de dagtemperatuur de 25 graden Celsius overschrijden, maar op grotere hoogte kunnen de nachttemperaturen dalen tot onder de 5 graden Celsius. Op elk moment van het jaar kan het weer in de Himalaya onvoorspelbaar zijn. Het is van cruciaal belang om voorbereid te zijn op elke eventualiteit, aangezien onverwachte stormen en temperaturen kunnen optreden.

Verantwoord reizen:

De natuurlijke landschappen waar u doorheen gaat zijn kwetsbaar; de culturen en gebruiken die u tegenkomt zijn onbetaalbaar en veel van de dorpen die u passeert zijn afhankelijk van toerisme. Als bezoekers is het onze taak om het effect van onze aanwezigheid te verminderen, te behouden wat waardevol is en een constructieve erfenis achter te laten.

Duurzaamheid:

Geleid door de overkoepelende nationale ambitie van ‘Prosperous Nepal, Happy Nepali’, heeft het 15e ontwikkelingsplan (2019/20-2023/24) een aantal SDG’s benoemd. De evaluatie van de implementatie van de SDG’s in de afgelopen vier jaar laat enkele bemoedigende resultaten zien. Vanaf boekjaar 2017/18 is de incidentie van armoede teruggebracht tot 18,7 . Evenzo is de prevalentie van ondergewicht, dwerggroei en verspilling bij kinderen onder de 5 jaar significant afgenomen. In de gezondheidssector zijn de kindersterfte, moedersterfte en kindersterfte verlaagd. De bruto-inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs bedroegen 93% en 46% tegenover de doelstellingen voor 2019 van respectievelijk 98,5% en 72% .

Evenzo heeft meer dan 90% van de bevolking toegang tot drinkwater en heeft ongeveer 99% toegang tot elementaire sanitaire voorzieningen. Ruim 88% van de bevolking heeft toegang tot elektriciteit en de doelstelling van elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking voor 2019 is gehaald.

View More

Reisplan

Dag 01: aankomst in Kathmandu en hoteltransfer

Een lokale en Engelssprekende vertegenwoordiger van onze lokale agent heet u welkom op het internationale vliegveld van het op 1350 meter hoogte gelegen Kathmandu. Hij of zij zal u begeleiden door de kleine straatjes van de hoofdstad naar uw centraal gelegen 3/4 sterren stadshotel. Na u bent ingecheckt kunt u op eigen gelegenheid de rest van de dag de stad verkennen, bijvoorbeeld door te dwalen door de kleurrijke straten en steegjes van Thamel en een eerste indruk krijgen van de lokale bevolking, de muziek en het talloze specialiteiten in één van de kleine (en goed betaalbare) traditionele restaurants. U kunt ook alvast een aantal culturele en religieuze bezienswaardigheden bezoeken zoals Pashupatinath, Boudhanath en Kathmandu Durbar Squares. Overnachting in sterrenhotels van de categorie sterren in Kathmandu. Het diner bij uw hotel is inbegrepen.

Dag 02: Kathmandu-verkenning

Na het ontbijt gaat u de verschillende facetten van Kathmandu ontdekken. Samen met een lokale (Engelssprekende) gids gaat u de verschillende culturele en religieuze bezienswaardigheden van de indrukwekkende hoofdstad verkennen, waaronder Changunarayan en Swoyambhunath.

Er zijn verschillende manieren om Kathmandu te verkennen, maar aangezien Kathmandu de stad van de tempels is, is het heel natuurlijk om de religieuze en culturele bezienswaardigheden hier te verkennen. U kunt uw avond doorbrengen in Thamel of Pashupatinath. In Thamel kunt u de gezellige, lokale nachtclubs bezoeken en dansen op dj-muziek. In Pashupatinath daarentegen kunt u aan de oever van de heilige rivier "Bagmati" zitten en de crematieceremonie van de hindoes observeren.

Uw verblijf vandaag is inclusief ontbijt en diner.

Dag 3: Kathmandu - Pokhara

Na een vroege ochtend ontbijt in het Kathmandu hotel, gaat u samen met uw reisgenoten met een privé minivan via Sorakhutte naar Pokhara (een lange maar mooie rit van ongeveer 6-7 uur). De route is schilderachtig, langs dorpjes, oude steden en dwars door de natuurlijke omgeving van kronkelende rivieren en dichtbegroeide heuvels.

Na het bereiken van Pokhara, uw check-in en wat korte vrijetijd om het prachtige resort te verkennen, verzamelt u voor een reisbriefing tijdens het diner. Pokhara is een prachtige en schitterend gelegen oude handelsstad met veel natuurlijke en kunstmatige schoonheid.

Uw dag is inclusief ontbijt en diner (onderweg wordt uiteraard gestopt voor de lunch).

Dag 4: Pokhara - Jomsom (2710m) - Kagbeni (2810m)

Vroeg in de ochtend wordt u naar de binnenlandse luchthaven van Pokhara gebracht voor een korte ochtendvlucht van 25 minuten naar Jomsom. De vlucht is zeer indrukwekkend omdat u kunt genieten van het adembenemende uitzicht op de imposante bergen onder u.

Na het bereiken van Jomsom, wordt u hartelijk ontvangen door ons lokale (Engelssprekende) team waarna u vervolgens aan uw eerste en korte mountainbike tour naar Kagbeni. Deze korte rit volgt een jeep parcours. En onderweg kun je eer bewijzen aan de rode Gumba, een 1000 jaar oud religieus monument en andere prachtige gebieden verkennen.

Overnachting in Lodge in Kagbeni, inclusief lunch, diner en ontbijt.

Dag 5: Mountainbiken van Kagbeni naar Muktinath (3800m)

Vandaag begint u de tocht van 18 kilometer vroeg in de ochtend om het adembenemend uitzicht van de gouden zonsopgang mee te maken. En dat uitzicht een onvergetelijke ervaring, waar besneeuwde witte bergen goud kleuren door de eerste stralen van de warme ochtendzon.

Na dit spektakel gaat u met uw mountainbike via een jeeppad bergopwaarts naar Muktinath. De rit is licht bergopwaarts. Bij aankomst in Jharrkot gaat u genieten van een heerlijke lokale lunch.

Jharkot is een prachtige plaats om te verkennen: bezoek verschillende eeuwenoude kloosters, communiceer met de lokale bevolking en leer hun cultuur en dagelijkse levensstijl kennen. Daarna fietst u door tot de heilige tempel van Muktinath is bereikt.

Overnachting in een teahouse lodge in Muktinath, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 6: Mountainbiken van Muktinath naar Chele (3050m)

Na het ontbijt bezoekt u eerst de prachtige oude Muktinath-tempel en doet u mee aan een traditionele ochtend pooja: een ritueel waarmee hindoes een god vereren.

Daarna vervolgt u uw fietstour (totaal 18 km) naar een voormalig verboden maar nog steeds mysterieuze Upper Mustang. U fiets bergopwaarts naar de prachtige Gyu La Pass (4077m),waarna de tocht afdaalt naar Chhusang en de rit verder gaat over hobbelige wegen in de buurt van de Kali Gandaki-rivier.

Na het oversteken van de rivier gaat de rit weer bergopwaarts om bij Chele te komen. Bij aankomst in het dorpje Chele wordt u beloond met een spectaculair uitzicht op de berg Nilgiri (7061 m) en de indrukwekkende Kalingandaki-kloof. Er is vervolgens voldoende tijd om de prachtige oude (vaak houten) gebouwen, kloosters en de prachtige natuurlijke omgeving te verkennen.

Overnachting in een teahouse lodge in Chele, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 7: Mountainbike tocht van Chele naar Syangboche (3800m)

Vandaag gaat u op een 20 kilometer lange fietstocht naar het noorden van prachtige Himalaya Gebergte, waarbij een adembenemend uitzicht op de (deels besneeuwde) bergen zich voor u ontvouwt.

U fiets hierbij over vier passen tussen Chele en Syangboche: Taklam La (3624m), Dajori La (3735m), Bhena La (3860m) en Yamdo La (3860m). In Samar heeft u een korte pauze om tijdens een lokale lunch bij te komen van alle indrukken van onderweg en te genieten van de natuurlijk omgeving die zich 360 graden rondom u begeeft.

Daarna rijdt u weer verder richting Syangboche. De authentieke en landelijke omgeving stelt u in staat om de lokale bevolking te ontmoeten en te leren over hun cultuur en manier van leven, waarbij een toevallige ontmoetingen met yaks, pony's en ezels niet ongewoon is.

Overnachting in een lokale teahouse lodge in Syangboche, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 9: Mountainbike tocht van Tsarang naar Lo-Manthang

Deze dag is een belangrijke dag tijdens deze Upper Mustang Mountain fietstocht omdat u vandaag Lo-Manthang bereikt. Lo-Manthang is een mysterieus, omringd, rijk boeddhistisch erfgoed stadje en was ooit de hoofdstad van het voormalige “Koninkrijk Lo”.

De rit vandaag is relatief eenvoudig. U steekt Lo La Pass (3950m) over, waarbij u ongetwijfeld onder de indruk bent van het ervaren van alle adembenemende 360-graden uitzicht op de bergen. U rijdt op open jeepwegen en deels in speciale trekkingsporen.

Na een tocht van ruim anderhalf uur bereikt u, na het oversteken van de pas, Lo- Manthang. U heeft de rest van de dag de tijd om de mooie oude stad en haar lokale bewoners te leren kennen.

Overnachting in lokale teahouse lodge in Lo-Monthang, inclusief otbijt lunch en diner.

Dag 10: Een ontspannende dag in Lo-Monthang

U brengt deze speciale dag door op de Upper Mustang Mountain route, eigenlijk in de Boven-geografie van Mustang. U verkent op de mountainbike de eeuwenoude Gumba, bewoonde grotten, de Royal Fort, het lokale museum en de traditionele boeddhistische manier van leven. Dit alles doet u met de de Upper Mustang en de bijhorende kleurrijke woestijnvlaktes met de imposante en schilderachtig bergen op de achtergrond.

De kans is aanwezig dat u in contact komt met één van de lokale erfgenamen van de voormalige koningin en koning van Lo. Daarnaast is het een onvergetelijke ervaring om de rijke cultuur en folklore van de regio beter te leren kennen en uzelf onder te dompelen in de natuurlijke en kunstmatige pracht van Lo-Monthang

Overnachting in Lo-Monthang, inclusief ontbijt lunch en diner.

Dag 11: Mountainbiken van Lo-Monthang via Ghar Gompa naar Ghami (3510m),

Na het ontbijt neemt u afscheid van alle mooie plekjes in Lo-Monthang en vervolgt u de mountainbike tocht (van 30 kilometer), terugkerend naar nieuwe single-track routes.

U gaat drie passen oversteken: Lo La (3950m), Chogo La (4280m) en Mui La (4170m). Onderweg naar Ghami gaan, fietst u langs Ghar Gompa, een schitterend en eeuwenoud klooster met grote betekenis voor de Lo Nying-sekte binnen het Boeddhisme. U kunt hier onder andere authentieke geschriften van Padmasambhava bewonderen. Na een spirituele reis in de Gompa en een heerlijke lokale lunch daalt u vervolgens fietsend af naar Dhakmar om uiteindelijk Ghami bereiken.

Overnachting in een lokale teahouse lodge in Ghami, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 12: Mountainbiken van Ghami naar Samar (3620m)

In de ochtend fiets u verder via hetzelfde pad van Ghami naar Samar over vijf passen en langs verschillende kleine stroompjes (totale afstand 32 kilometer). De tocht gaat langs en door verschillende kleine, idyllische dorpjes, statige kloosters en uitgestrekte gerstvelden verder naar Syangboche.

U rijd daarna verder langs Syangboche Khola om de Chungsi-grot te bereiken en bezoeken. Vervolgens steekt u de Jhuwa Khola en Samarkyuna Khola over om uiteindelijk Samar te bereiken Samar.

Overnachting in een lokale teahouse lodge in Samar, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 13: Mountainbiken van Samar naar Marpha (2670m)

De dag begint vroeg in de ochtend met een kleine klim naar Dajori La Pass (3735m) en een afdaling naar Chele. U rijdt langs de rivierbeddingen van de Kali Gandaki-rivier om Kagbeni te bereiken.

U gaat lunchen hetzij in Chhusang of Kagbeni. Na de lunch gaat de rit terug langs de Kali Gandaki-vallei naar Jomsom, het startpunt voor de Upper Mustang Mountainbike tour. U bereikt uiteindelijk, na een dagtocht van 30 kilometer. het lieflijke dorpje Marpha dat door zijn vele appelgaarden beroemd is om zijn appelbrandewijn en andere appel-producten.

Overnacht in de lokale teahouse lodge in Marfa, inclusief ontbijt lunch en diner.

Dag 14: Mountainbiken van Marpha naar Tatopani (1190m)

Vanwege de lange tour van totaal 45 kilometer, begint u vandaag al vroeg met het verkennen van verschillende facetten van Marpha. Kloosters, de authentieke kaasfabriek en de vele traditionele witgekalkte huizen zijn enkele van de bijzondere bezienswaardigheden in Marpha.

Na een uitstekend ontbijt, fiets u vervolgens verder naar een meer subtropisch gebied langs de Kali Gandaki-rivier. U daalt af in het fantastische gezelschap van groene heuvellandschappen en besneeuwde bergen. Bij het bereiken van Tatopani, sluiten u deze mooie en afwisselende dag in een natuurlijke warmwaterbron: een aangename beloning voor een broodnodige natuurlijke retraite.

Overnacht in een lokale teahouse lodge in Tatopani, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 15: Mountainbiken van Tatopani naar Pokhara

Na het ontbijt in Tatopani fietst u langs rivieroevers naar Beni Bazaar, waar u wordt opgewacht om met de auto het laatste stuk terug te rijden naar Pokhara. Het is de tijd om afscheid te nemen van deze mooie, vredige bergen.

Bij aankomst in Pokhara, heeft u een hoteltransfer en tijd op eigen gelegenheid de mooie stad te verkennen. Wandel en winkel rond de oever van het schitterende meer van Pokhara, drink een lokaal biertje, neem een traditionele massage in uw Spa Resort en genieten van de typische lokale sfeer.

Overnachting in een hotel in Pokhara, inclusief ontbijt en diner.

Dag 16: Relaxdag in Pokhara

U kunt vandaag uitslapen, rustig ontbijten en op eigen gelegenheid de dag doorbrengen en ronddwalen in Pokhara. Enkele belangrijke locaties in Pokhara zijn Davis Fall, Pumdikot, Peace Pagoda, Gupteshwor Mahadev en het prachtige meer.
Als u echter niet in de stemming bent om zelf de stad te ontdekken, dan organiseren wij een hele dag Pokhara sightseeing voor u.

Overnachting in Spa Resort in Pokhara, inclusief ontbijt en diner.

Dag 17: Pokhara – Kathmandu

In de ochtend neemt u afscheid van het prachtig uitzicht op Lamjung Himal en het Annapurna-massief en wordt u teruggebracht naar Kathmandu in comfortabele voertuigen, waar u in de loop van de middag arriveert. In de avond hebben wij voor u een afscheidsdiner georganiseerd in één van de culturele restaurants in het centrum van de stad en heeft u de rest van de avond ter vrije besteding om, indien gewenst, van het nachtleven van Kathmandu te genieten.

Overnachting in stadshotel in Kathmandu, inclusief ontbijt en diner.

Dag 18: Kathmandu – Amsterdam

Afhankelijk van het tijdstip van uw terugvlucht, heeft u vandaag nog wat tijd om in Kathmandu te wandelen, shoppen of een lokaal café te bezoeken.

NOTE: Indien u voorafgaand aan of na afloop van deze trekking ook nog een korte of langere rondreis door Nepal, Tibet of Bhutan wilt maken, kunnen wij dit uiteraard voor u organiseren. Voor meer info: [email protected]

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.
Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* WCN ondersteunt natuurbehoud buiten beschermde gebieden door verschillende belanghebbenden van ontwikkeling, natuurbeschermingsorganisaties, het maatschappelijk middenveld en gemeenschappen samen te brengen om een duurzamere wereld op te bouwen.

WCN creëert op nationaal en lokaal niveau positieve effecten op gebieden van ecologisch belang door middel van bewustwording, educatie, belangenbehartiging, capaciteitsopbouw, onderzoek en gedegen beleid.

* Kevin Rohan Memorial Eco Foundation: Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie, die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten - gevestigd in Kathmandu, Nepal. Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's.

* All Angels Nepal: AAN is een door een Nederlandse reisgids opgezette non-profit, niet-gouvernementele, niet-politieke organisatie die is opgericht om vrouwen en jongeren sterker te maken. Het heeft tot doel te werken op het gebied van empowerment van vrouwen, onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen, milieu, landbouw, hernieuwbare energie en ICT.

Het is hun missie om vrouwen sterker te maken door verschillende bekwame trainingen te geven, het publiek bewust te maken van genderdiscriminatie, uitbuiting van vrouwen en verschillende programma's op dezelfde gebieden te mobiliseren. Ze zijn toegewijd aan het leveren van alle noodzakelijke technische, financiële en fysieke hulpmiddelen om de kwaliteit van onderwijs, gezondheid en milieu te verhogen.

WAAR JE BLIJFT

The Ambassador - Kathmandu

The Ambassador is een luxe 4-sterren hotel in het hart van Kathmandu. Gelegen in één van de meest levendige delen van Kathmandu (Lazimpat), is het een ideale keuze voor gasten die alles willen ervaren wat de stad te bieden heeft, zonder te ver te hoeven gaan. Het hotel ligt op loopafstand van de bruisende steegjes van Thamel en de chique winkelboulevard, ook wel bekend als Durbar Marg, en is tegelijkertijd een besloten en rustige hideaway voor gasten die in het centrum van Kathmandu willen zijn en de attributen van een snelgroeiende stad willen vermijden.

De Ambassador combineert hedendaags design met lokaal vakmanschap om een sfeer te creëren die stedelijk en toch uniek is. Het hotel biedt een gevarieerd aanbod van accommodaties die zijn ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van de gasten te voldoen. Elke kamer ademt een unieke sfeer uit die is geïnspireerd op de veranderende identiteit van Kathmandu, die straalt van moderniteit met behoud van het lokale erfgoed en de traditie. De duurzame accommodaties zijn volledig uitgerust met alle moderne voorzieningen en bieden gasten het comfort dat ze verdienen.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Hernieuwbare energie
 • Waterbesparingsprogramma
Temple Tree Resort - Pokhara

Temple Tree Resort & Spa is een duurzaam boetiekhotel dat westerse normen combineert met de kenmerkende architectuur en cultuur van de westelijke Himalaya van Nepal. Vernoemd naar de geurige tempelboomplant frangipani die hier te vinden is, biedt het een vredige en ontspannen sfeer, privacy indien gewenst en attente service. Temple Tree ligt dicht bij het Fewa-meer in de Pokhara-vallei en wordt omlijst door de uitlopers en majestueuze toppen van het Annapurna-gebergte. De lucht is hier zuiver en schoon, en het subtropische klimaat warm en aangenaam.

Temple Tree bestaat uit twee verdiepingen tellende individuele huisjes, afgewerkt met handgeslepen steen en prachtig versierde houten stutten en pilaren. Elke kamer heeft een eigen balkon met pergola die uitkijkt op een weelderige tuin met als middelpunt een eeuwenoude boom gevormd uit drie in elkaar grijpende stammen. Er wordt aangenomen dat deze boom wordt bewoond door lokale goden en tot op de dag van vandaag worden er nog steeds ritueel bloemen en parfums aangeboden.

Het resort is ideaal gelegen in het centrum van de oever van het meer in een gebied genaamd Gaurighat, het enige stuk van de oever van het meer met een volledig uitzicht op het meer en de Himalaya. Het bevindt zich op korte loopafstand van specialiteitenrestaurants, winkels voor fijne handwerk en trekkinguitrusting, mountainbikes of bootverhuur.

Het resort heeft een groot buitenzwembad, een gym, een uitstekende Spa, een fantastisch restaurant en gezellige bar.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Teahouse Lodges

Als u naar Nepal gaat voor een trekkingexpeditie, verwacht dan te verblijven in de eenvoudige lodges die zijn ontstaan langs alle populaire trekkingroutes in de Everest-, Langtang- en Annapurna-regio's. Deze berghutten staan bij reizigers bekend als 'theehuizen' en zijn een welkome aanblik na een zware dag wandelen. Maar wat is precies een “theehuis”...?

Theehuizen zijn accommodaties langs trekroutes in Nepal die eenvoudige accommodatie en maaltijden bieden. Veel sherpa's in de Everest-regio bezitten en exploiteren theehuizen langs de trekkingroutes van Everest.

In lager gelegen gebieden kunnen theehuizen bestaan uit betonnen gebouwen met meerdere verdiepingen met privékamers en aangrenzende badkamers in westerse stijl. Hoe verder je omhoog wandelt, hoe eenvoudiger de accommodaties worden. Het basiskamp kan een gedeelde kamer in slaapzaalstijl bevatten, kokend water (omdat het allemaal bevroren is!). En een kaartspel met zonnelicht om energie te besparen.

Elk theehuis heeft één grote gemeenschappelijke eetruimte met in het midden een houtkachel. Het is een geweldige plek om andere trekkers te ontmoeten, verhalen uit te wisselen, op te warmen en thee te drinken terwijl je naar de zonsondergang over de bergen kijkt.

De meeste theehuizen op meer dan een dag lopen van een stad hebben een vergelijkbare opzet; twee tot drie aparte bedden in elke kamer, een plafondlamp (die soms werkt), een raam en een persoonlijk slot en sleutel voor je deur. De bedden zijn over het algemeen comfortabel met een schuimkussen, kussen en een deken.

Theehuizen hebben ofwel westerse (zit) toiletten of de meer traditionele hurktoiletten die overal in Nepal te vinden zijn. Je weet nooit welke je krijgt, maar hoe hoger je komt, hoe groter de kans dat het laatste het geval is. Zorg ervoor dat je voldoende toiletpapier meeneemt voor je hele trektocht en zorg dat je altijd desinfecterend middel in de buurt hebt. Wat betreft douches, deze zijn over het algemeen beschikbaar en warm water is niet altijd een garantie of tegen betaling te verkrijgen.

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25,00 per persoon donatie aan duurzaam, lokaal project
 • Recycled en navulbare waterfles/bidon
 • Mountainbike, afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt rijden. Afhankelijk van uw voorkeur, Cube, Trek en Giant hardtail of full-suspension fietsen zijn beschikbaar
 • Kathmandu en Pokhara stadstour met een gids, privévervoer en toegangsprijzen
 • Lokale (Engelssprekende) mountainbikegids
 • Verblijf op basis van volpension in een theehuis/lodge (incl. ontbijt, lunch en diner)
 • Alle benodigde transport tijdens de reis
 • Ontbijt bij de hotels in Kathmandu en Pokhara.
 • Afscheidsmaaltijd in Kathmandu
 • Tijdens de reis 3x per dag thee of koffie inclusief
 • Vergunning voor Annapurna Conservation Area (ACAP)
 • Binnenlandse vluchten
 • Vergunning om Upper Mustang te betreden
 • Alle belastingen van de overheid
 • TIMS (Trekking Informatie Management Systeem)
 • Inreisvisumkosten voor Nepal
 • Alle buitenlandse vliegtickets en luchthavenbelasting
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisprogramma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Tips en eigen aankopen/persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Persoonlijke uitgaven zoals roomservice, internetkosten, wasservice, barrekeningen, telefoonrekeningen, tips etc.
 • Bezienswaardigheden en andere activiteiten dan de genoemde
 • Lunch en diner indien niet vermeld in de reisbeschrijving
 • Persoonlijke mountainbike uitrusting

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Deze sportieve reis kunt u zowel boeken als individuele reis (met uw eigen partner, gezin of vriendengroep). Daarnaast kunt u deze reis ook boeken in groepsverband, waarbij u met meerdere andere reizigers uit verschillende landen deze bijzondere tour deelt en ervaart.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk