from €1.799,00
Boeking Aanvragen

Nepal: Een actieve reis door het geboorteland van Buddha

Reisduur

16 dagen / 15 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Nepal:

Nepal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot voor het begin van de christelijke jaartelling en is tevens de geboorteplaats van de Boeddha. Een groot gedeelte van Nepal is bergachtig en omgeven door het Himalaya gebergte. Van de veertien bergen in de wereld boven 8000 meter liggen er acht in Nepal, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, die op de grens met Tibet ligt. Nepal kent vele kasten/etnische groepen waaronder de Chhetri, de Brahmanen, de Magar, de Tharu, de Tamang en de Newah. Onder de Tibetaanse groepen in het noorden van Nepal bevinden zich de Sherpa’s, die bekend zijn als gidsen en dragers in het alpinisme. Door de grote hoogteverschillen kent het land veel uiteenlopende klimaatgebieden, van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India.

Chitwan:

Gelegen op ongeveer 166 km van Kathmandu, is het Chitwan National Park het best bewaarde natuurgebied van Azië, waar vele (inheemse) dieren in het wild gedijen en hun leefgebieden intact blijven. Het park ligt in de laaglanden van Inner Terai en bestaat uit Sal-bossen, hoge olifantsgraslanden, heuvels, ossenpotten en uiterwaarden van de rivieren Narayani, Rapti en Reu. Het park, dat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat (natuurlijk), strekt zich uit over een oppervlakte van 932 vierkante kilometer en herbergt 56 soorten zoogdieren, 49 soorten amfibieën en reptielen en 525 soorten vogels. Dieren die hier worden aangetroffen, zijn onder meer bedreigde diersoorten zoals de eenhoornige neushoorn en de koninklijke Bengaalse tijger, de gaur, de wilde olifant, de vierhoornantilope, de luipaard, de luiaardbeer, het wild zwijn, de resusaap, de grijze langoeraap, de wilde hond, kleine wilde katten en vele andere kleinere dieren. Ook worden hier cobra’s, kraits en pythons gevonden. De moerassige gebieden en talloze oxbowmeren van Chitwan bieden een thuis voor de moeraskrokodillen. In een stuk van de Narayani-rivier leeft ook één van de weinige overgebleven populaties van de zeldzame en bedreigde visetende gaviaal of Gangetic-krokodil en één van de vier soorten zoetwaterdolfijnen ter wereld.

Kathmandu:

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en een stad die alle zintuigen prikkelt en veel indruk maakt dankzij de vele paleizen, tempels, eeuwenoude gebruiken en rituelen. Kathmandu is tevens de springplank voor een avontuur in de Himalaya en het startpunt van een reis door de overweldigende bergketens van Nepal.

Kathmandu Durbar-plein: Gelegen in het hart van de oude stad Kathmandu in Basantapur, maakt Kathmandu Durbar-plein altijd indruk op bezoekers die voor het eerst komen met zijn ensemble van paleizen, binnenplaatsen en tempels gebouwd tijdens de Malla-periode. Het Durbar-plein omvat het Hanuman Dhoka Royal Palace, de historische zetel van de voormalige royalties, de prachtige Taleju-tempel die meer dan 40 meter hoog is, Kumari Ghar, de residentie van de levende godin, Kumari; Ashok Vinayak, ook wel Kathmandu Ganesh genoemd en Kal Bhairav, de God van toorn. De hoofdstad dankt zijn naam aan de gigantische pagode van Kasthamandap, die naar verluidt uit één enkele boom is gebouwd. Sinds de tijd van de Malla-koningen is het Durbar-plein het sociale, religieuze en politieke middelpunt van de stad.

Ook het indrukwekkende Patan Durbar-plein, de Monkey Temple en Boudhanath zijn bijzondere religieuze tempels die de moeite van het bezoeken waard zijn. Een populaire wijk om te bezoeken is Thamel, populair bij backpackers en trekkers, dat met zijn vele guesthouses, restaurants, outdoor winkels en lokale ambachten een gezellige wijk is om in de avond doorheen te slenteren.

Duurzaamheid:

Geleid door de overkoepelende nationale ambitie van ‘Prosperous Nepal, Happy Nepali’, heeft het 15e ontwikkelingsplan (2019/20-2023/24) een aantal SDG’s benoemd. De evaluatie van de implementatie van de SDG’s in de afgelopen vier jaar laat enkele bemoedigende resultaten zien. Vanaf boekjaar 2017/18 is de incidentie van armoede teruggebracht tot 18,7 . Evenzo is de prevalentie van ondergewicht, dwerggroei en verspilling bij kinderen onder de 5 jaar significant afgenomen. In de gezondheidssector zijn de kindersterfte, moedersterfte en kindersterfte verlaagd. De bruto-inschrijvingen in het basis- en secundair onderwijs bedroegen 93% en 46% tegenover de doelstellingen voor 2019 van respectievelijk 98,5% en 72% .

Evenzo heeft meer dan 90% van de bevolking toegang tot drinkwater en heeft ongeveer 99% toegang tot elementaire sanitaire voorzieningen. Ruim 88% van de bevolking heeft toegang tot elektriciteit en de doelstelling van elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking voor 2019 is gehaald.

View More

Reisplan

Dag 1: Kathmandu

Na aankomst op het vliegveld van Kathmandu wordt u ontvangen door een lokale Engelstalige gids en heeft u een transfer naar het Kevin Rohan Memoria Ecol Foundation.

Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie, die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten - gevestigd in Kathmandu, Nepal. Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's.

De stichting fungeert als een educatief centrum voor de lokale bevolking, waardoor ze de kans krijgen om productiviteit, samenwerking en welzijn op te bouwen voor hun eigen gemeenschappen, waardoor Nepal een toekomst tegemoet gaat waarin duurzaam, milieuvriendelijk leven mogelijk is.

Dag 2: Kathmandu

Vandaag heeft u de hele dag vrij om de Kevin Rohan Foundation te verkennen en indien gewenst mee te helpen aan één of meerdere van de vele projecten zoals onderwijs, medische hulp en milieuvriendelijke projecten. Zij zijn van mening dat individuele gezondheid en geluk nauw verbonden zijn met de natuurlijke omgeving, dus door stappen te ondernemen om duurzaam te leven, willen ze zorgen voor een gezonde aarde en tegelijkertijd een verrijkend leven leiden.


Het doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te promoten en aan te moedigen om zo een fundamentele verwantschap met het milieu in de lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren.

Dag 3: Kathmandu - Chitwan

Na het ontbijt rijdt u voor een actieve ochtend naar de mooie Trishuli-rivier voor een sportieve raft tour van minimum drie uur lang.

De Trishuli-rivier is het gemakkelijkst bereikbaar vanaf Kathmandu, Pokhara en Royal Chitwan National Park. Een tocht op de rivier kan voor een gevarieerde duur worden gemaakt, afhankelijk van de beschikbare tijd en interesse.

Schilderachtige valleien en indrukwekkende kloven, opwindende stroomversnellingen en gemakkelijkere secties, evenals de juiste hoeveelheid tijd, maken dit een perfecte activiteit voor beginnende of ervaren rafters.

In de namiddag rijdt u verder naar Chitwan, onder andere bekend om het schitterende Chitwan National Park Chitwan, dat sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Na de check-in heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 4: Chitwan

Vandaag kunt u volop genieten van de vele jungle-activiteiten in het prachtige Chitwan National Park. Inbegrepen zijn onder andere een olifant safari, verschillende natuurwandelingen, kanotochten, Tharu Village-tour, bezoek aan Elephant Breeding Centre en een Tharu Dance Show.

Dag 5: Chitwan - Bandipur

Na het ontbijt gaat uw reis verder van Chitwan naar Bandipur. Bandipur, gelegen op een heuvelrug ten zuiden van Dumre, is een oude handelsstad met schilderachtige straatjes en een charmante sfeer.

Bandipur, ooit een levendig commercieel centrum op de handelsroute tussen Tibet en India, biedt uitzicht op de imposante bergen en heeft door zijn rijke zakelijke verleden talloze artistieke en traditionale Newar-huizen, verschillende heiligdommen, oude forten en mooie natuurlijke grotten.

Bij aankomst in Bandipur wordt u na de lunch door uw lokale, Engelstalige gids meegenomen op een stadstour door deze bijzondere stad. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 6: Bandipur - Pokhara

Na het ontbijt vertrekt u vanuit Bandipur naar de Pokhara Valley, de toegangspoort tot de Annapurna-regio en één van de meest pittoreske plekjes van Nepal. Pokhara met zijn natuurlijke schoonheid, ongerepte lucht, spectaculaire achtergrond van besneeuwde bergtoppen, serene meren en omringend groen maken dit ‘het juweel van de Himalaya’, een plaats van opmerkelijke natuurlijke schoonheid.

Met het prachtige Annapurna-gebergte dat de achtergrond vormt en de sereniteit van drie grote meren - Phewa, Rupa en Begnas - is Pokhara de ultieme bestemming voor verschillende (sportieve) activiteiten en optimale ontspanning. Pokhara Valley, de toegangspoort tot de Annapurna-regio waar menig trekker zijn Shangri-la vindt, staat hoog op de lijst van ‘must visit’ plaatsen in Nepal.

Dag 7: Pokhara

In de ochtend gaat u op een wandeling naar World Peace Pagoda. De World Peace Stupa Hiking is een mooie halve dag trekking en biedt tijdens de wandeling naast rustgevende groene heuvels en prachtige dorpjes, adembenemende uitzichten op onder andere het Phewa-meer, Annapurna, Dhaulagiri, Machhapuchchhre, Hiunchuli en het imposante Manaslu-gebergte.

De World Peace Pagoda in Pokhara zelf ligt op een heuveltop met uitzicht over de Himalaya en reflecteert op het Phewa-meer. De World Peace Pagoda-wandeling begint vanaf het Phewa-meer en binnen een uur wandelen door het bos bereikt u vervolgens de Pagoda. U kunt ook kiezen voor de Japanse White Stupa-wandeling, een langere en meer intensieve wandeling naar de grote World Peace Pagoda.

Na de trekking heeft u de rest van de dag heeft ter vrije besteding.

Dag 8: Pokhara - Nayapul

U verlaat vanochtend Pokhara en gaat richting Nayapul voor een mooie trekking naar Ghandruk. Een fantastische trektocht van ongeveer 5 uur brengt u naar uw bestemming met een prachtig uitzicht op bergen, groen en de lokale omgeving.

Nadat u Ghandruk hebt bereikt, kunt u de omgeving verder verkennen met de informatie, die wordt verstrekt door uw lokale gids.

Dag 9: Trekking Ghandruk - Chhomrong

Vandaag maakt u opnieuw een indrukwekkende trekking van 6-7 uur lang van Ghandruk naar Sinuwa (2340m). Het pad van Ghandruk via Komrong Danda naar Komrong Khola gaat langzaam omhoog. Hier vandaan klimt u verder omhoog naar Chhomrong, een leuk en behoorlijk groot dorp waar u een heerlijke lokale lunch zal nuttigen. Na de lunch wandelt u verder naar de rivier en klimt u door naar Sinuwa, waar u (vooral bij mooi weer) een onvergetelijk uitzicht over het Himalaya Gebergte heeft.

Vanuit Sinuwa wandelt u uiteindelijk weer terug naar beneden en wordt u na een indrukwekkende dag terug gebracht naar de eco lodge.

Dag 10: Trekking Chhomrong –Jhinu Hot Spring - Landruk

Vandaag gaat u op een derde mooie trekking waarbij u steil afdaalt naar Jhinu Danda, dat bekend staat om zijn natuurlijke warmwaterbron en wandelt verder tot u New Bridge bereikt. U steekt hier de brug over de Modi Khola over en wandelt verder langs de rivier.

Onderweg komt u tijdens de wandeling verschillende kleine watervallen, bijzondere hangende bijenkorven in de rotswanden en oude hangende bruggen tegen op weg naar het dorp Landruk. U eindigt uw wandeling vandaag in het pittoreske dorp Gurung, dat een geweldig uitzicht biedt op Machhapuchhre (6993 m) en Hiunchuli (6441 m).

Dag 11: Landruk - Astam

Vandaag reist u verder naar Astam, dat op 20 kilometer ten noordwesten van Pokhara ligt in de uitlopers van de Annapurna-omgeving. Het gebied staat bekend om zijn ecologische levensstijl en is een populaire bestemming om de schitterende zonsopgang en zonsondergang te bekijken die het Annapurna-gebergte nog indrukwekkender maakt.

Hoge groene heuvels, uitgestrekte bossen, typische en traditionele Nepalese levensstijlen, biologische velden en grillige bergketens maken het dorp Astam tot een typisch natuurlijke plek weg van de stadsdrukte om de schoonheid en cultuur van de lokale bevolking te ontdekken. Dit alles maakt Astam tot een uitstekende plek om een traditionele Nepalese dorpsgemeenschap met een ecologische basis te ervaren.

Dag 12: Astam

Vandaag heeft u ter vrije besteding om het bijzondere dorp en de schitterende omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. Op verzoek kan onze lokale gids ter plaatse voor u ook een aantal lokale activiteiten regelen.

Dag 13: Astam - Kathmandu

Na het ontbijt maakt u met uw lokale gids nog een wandeling in Astam. Daarna reist u terug naar Kathmandu en maakt u onderweg nog een tussenstop in het mooie plaatsje Milanchowk, waarbij u de tijd heeft om de schitterende omgeving van dit bergstadje te verkennen.

Na de lunch rijdt u verder naar de hoofdstad Kathmandu. Na de check-in bij het exclusieve Shanker Hotel heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 14: Bhaktapur City, Pashupatinath en Boudhanath

Vandaag bezoekt u een aantal van de schitterende en indrukwekkende heiligdommen en mooie steden in de buurt van Kathmandu.

Pashupatinath: Pashupatinath, één van de meest heilige tempels van de hindoes, ligt 5 kilometer ten oosten van Kathmandu en is de meest heilige plaats waar de hindoes hun overledenen cremeren. De pagode met twee niveaus, gouden daken en zilveren deuren herbergt de heilige linga, het fallussymbool van Lord Shiva. Kronieken geven aan dat de tempel al vóór 400 na Christus bestond.

Bouddhanath: Deze kolossale en oude boeddhistische stoepa, één van de grootste ter wereld, heeft de alziende ogen van Lord Buddha. Bouddhanath, 8 kilometer ten oosten van het centrum van Kathmandu, is één van de meest imposante bezienswaardigheden bij Kathmandu.

Bhaktapur City: De middeleeuwse stad Bhaktapur, ook wel Bhadgaon genoemd, heeft een oppervlakte van 6 vierkante kilometer in de vorm van een schelp. Bhaktapur betekent ook de stad van toegewijden. U bezoekt hier onder andere de Nyatapola-tempel, met een hoogte van 30 meter, is niet alleen de hoogste tempel in de vallei maar ook één van de beste voorbeelden van de bijzondere en traditionele Nepalese tempelarchitectuur.

Dag 15: Patan City, Swayambhunath en Kathmandu City

Swayambhunath: rustend op een heuvel 3 kilometer ten westen van Kathmandu, is één van de heiligste boeddhistische chaitya's in Nepal. Er wordt gezegd dat het spontaan is geëvolueerd toen de vallei meer dan 2000 jaar geleden werd gecreëerd uit een oermeer. Deze stoepa is de oudste in zijn soort in Nepal en heeft talloze heiligdommen en kloosters. Gelegen op 77 meter vanaf de begane grond heeft het een prachtig panoramisch uitzicht op de Kathmandu-vallei.

Patan City: Deze zusterhoofdstad van Kathmandu is een oude stad die ook bekend staat als Lalitpur en is gelegen aan de zuidelijke oever van de rivier de Bagmati en ligt 5 kilometer ten zuidoosten van Kathmandu. Deze stad staat vol met indrukwekkende hindoetempels en boeddhistische monumenten met bronzen toegangspoorten, beschermgoden en prachtig houtsnijwerk. Het staat ook bekend als de stad van schone kunsten en vanwege het uitmuntende vakmanschap van zijn ambachtslieden.

Kathmandu Durbar-plein: Gelegen in het hart van de oude stad Kathmandu in Basantapur, maakt Kathmandu Durbar-plein altijd indruk op bezoekers die voor het eerst komen met zijn ensemble van paleizen, binnenplaatsen en tempels gebouwd tijdens de Malla-periode.

Dag 16: Kathmandu - Amsterdam

Na een voortreffelijk ontbijt en nog een paar uur ontspanning, wordt u door uw lokale gids opgehaald voor uw transfer naar de internationale luchthaven en vertrek naar Nederland.

NOTE: Indien u na afloop van deze rondreis ook nog aan een korte of langere Himalaya trekking wil deelnemen, kunnen wij dit uiteraard voor u organiseren. Voor meer info: [email protected]

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.
Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen naar verre bestemmingen, bieden wij onze reizigers de gelegenheid om hun eigen donatie te selecteren uit 2-3 lokale en duurzame projecten, die wij samen met onze lokale agent zorgvuldig hebben geselecteerd.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan één van de volgende lokale projecten, die u bij uw boeking kunt selecteren:

* WCN ondersteunt natuurbehoud buiten beschermde gebieden door verschillende belanghebbenden van ontwikkeling, natuurbeschermingsorganisaties, het maatschappelijk middenveld en gemeenschappen samen te brengen om een duurzamere wereld op te bouwen.

WCN creëert op nationaal en lokaal niveau positieve effecten op gebieden van ecologisch belang door middel van bewustwording, educatie, belangenbehartiging, capaciteitsopbouw, onderzoek en gedegen beleid.

* Kevin Rohan Memorial Eco Foundation: Deze bijzondere Eco Foundation is een ngo – een niet-gouvermentele organisatie, die zich inzet voor het milieu, armoede en mensenrechten - gevestigd in Kathmandu, Nepal. Het belangrijkste doel van de stichting is het verstrekken van studiebeurzen, gratis gezondheidszorg, het bouwen van huizen en meer voor arme Nepalezen en het bevorderen van gezondheid en welzijn in de meest verarmde gemeenschappen van Nepal door duurzame verandering aan te moedigen door middel van milieuvriendelijke programma's.

* All Angels Nepal: AAN is een door een Nederlandse reisgids opgezette non-profit, niet-gouvernementele, niet-politieke organisatie die is opgericht om vrouwen en jongeren sterker te maken. Het heeft tot doel te werken op het gebied van empowerment van vrouwen, onderwijs, gezondheid en sanitaire voorzieningen, milieu, landbouw, hernieuwbare energie en ICT.

Het is hun missie om vrouwen sterker te maken door verschillende bekwame trainingen te geven, het publiek bewust te maken van genderdiscriminatie, uitbuiting van vrouwen en verschillende programma's op dezelfde gebieden te mobiliseren. Ze zijn toegewijd aan het leveren van alle noodzakelijke technische, financiële en fysieke hulpmiddelen om de kwaliteit van onderwijs, gezondheid en milieu te verhogen.

WAAR JE BLIJFT

Kevin Rohan Foundation - Kathmandu

Bij deze fantastische foundation geloven ze, dat de individuele gezondheid en geluk nauw verbonden zijn met onze natuurlijke omgeving, dus door maatregelen te nemen om duurzaam te leven, kunnen ze zorgen voor een gezonde aarde en tegelijkertijd een verrijkend leven leiden.

Hun doel is het creëren en implementeren van milieuvriendelijke programma's die zijn ontworpen om duurzame gemeenschapsontwikkeling te bevorderen en aan te moedigen om een fundamentele verwantschap met het milieu in onze lokale gemeenschap en in heel Nepal als geheel te beïnvloeden en te koesteren. Help mee om een gezonder en duurzamer Nepal te maken!

Vrijwilligersverblijven variëren van enkele dagen tot vele maanden en helpen bij dagelijkse taken, werken aan lopende projecten en nemen ook eigen initiatieven. U verblijft in het Bottle House of Straw Bale House en heeft hier een eigen accommodatie en een eigen douche. Elk huis biedt plaats aan twee personen. Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
Evergreen Eco Lodge - Chitwan

Evergreen Ecolodge ligt in Sauraha Chitwan National Park in Sauraha, op slechts 425 m van het centrum. Deze mooie lodge heeft een restaurant, een zwembad, een heerlijke tuin met uitgestrekt terras, een bibliotheek en een gemeenschappelijke televisie/ lounge ruimte.

Ze bieden diverse wandel- en fietstochten, filmavonden, exposities en live muziek. Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
The Old Inn - Bandipur

Verken oude Newari-steden, ontdek de landelijke geneugten van het landelijke Nepal en dat alles terwijl u geniet van het comfort van onze meest aantrekkelijke en goed uitgeruste boetiekpensions. Elk is een eerbetoon aan het rijke culturele erfgoed van Nepal, maar ze zijn ook begiftigd met het comfort van de 21e eeuw. Voor iets heel anders hebben we ook een leuk eco-kamp aan de rivier!

De "Beste plek om te verblijven in Bandipur" volgens de zeer gerespecteerde publicatie van Insight Guides voor Nepal. Daar zijn we het natuurlijk mee eens! Met een benijdenswaardig 'adelaarsnest' uitkijkpunt hoog boven de Trisuli-vallei, biedt deze smaakvolle, gezellige Country Inn een ononderbroken uitzicht op de Himalaya. Een nieuwe toevoeging aan de oude herberg, maar met zijn eigen zeer unieke smaak, is het aangrenzende voormalige voorouderlijke herenhuis waar vintage architectonische kenmerken en moderniteit naadloos samengaan. Ons meest ambitieuze restauratieproject tot nu toe biedt nu heerlijke gastenkamers. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
The Pavilion Himalayas: The Farm - Pokhara

The Pavilions Himalayas, genesteld in het natuurlijke paradijs van een weelderig beboste vallei en tegen de achtergrond van de majestueuze Himalaya-bergketen, is een echt eco-gevoelig luxe resort dat iets teruggeeft aan de lokale gemeenschap. Adem, wandel, verken de schoonheid van Nepal die uw verwachtingen overtreft. Gelegen op een biologische boerderij, kunnen gasten genieten van de natuurlijke schoonheid van Pokhara, de toegangspoort tot de Annapurna Himalaya.

Een weelderig beboste vallei, het majestueuze Himalaya-gebergte, wilde en ongerepte cultuur - als dat klinkt als een paradijs, is dat omdat het dat is. De thuisbasis van The Pavilions Himalayas nodigen u uit om uw geest, lichaam en ziel te verrijken in dit bijzondere luxe eco-resort.

Of u nu de routine wilt doorbreken, wat quality time wilt doorbrengen met dierbaren, of gewoon iets nieuws wilt ontdekken, Pavilions Himalayas heeft precies wat u nodig heeft om uit te rusten en uw ziel op te laden. Adem, wandel, ontspan en verken de schoonheid van Pokhara, de toegangspoort tot de Annapurna Himalaya.

Als reizigers begrijpen de eigenaren, dat het belangrijk is om een verschil te maken in de wereld. Met elk verblijf heeft u een positieve impact op de lokale gemeenschap en de natuurlijke omgeving. Ze voorzien het hele resort en zijn 14 luxe villa's van hernieuwbare energie, en de biologische boerderij is de bron van onze verse producten - wat in alle opzichten zorgt voor een feelgood-vakantie. Uw verblijf is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Dag 8 t/m 12: Annapurna Eco Village - Pokhara/Nayapul

Genieten van het traditionele dorpsleven in Nepal is echt gebaseerd op het milieuvriendelijke concept. Astam staat voor "Sunset Village". Het is het beste voorbeeld van een Eco-dorp in en rond de Annapurna-regio. Astam is een van een ongerepte plek in zowel natuurlijk als cultureel aspect.

U wordt echt verwelkomd door de vriendelijke en goedhartige familie Adhikari. Ze runnen een accommodatie service met een concept van thuisverblijf in hun eigen traditionele Nepalese huis genaamd Annapurna Eco Village. Het Eco-dorp Astam ligt op een hoogte van 1600m, zo'n 20km ten noordwesten van Pokhara aan de voet van Annapurna. Bezoekers worden voorzien van een verblijf in verschillende huisjes die zijn opgebouwd en beheerd in het traditionele ontwerp met behulp van het Eco-concept.

Het thuisverblijf biedt het gebruik van een biogaspit om te koken, chemicaliënvrij maar heerlijk eten, hergebruikt en gerecycled afval. Huisjes gemaakt door natuurlijke methode volgens de echte Eco-voetstappen en duurzame manier van leven.

Het gebruik van biogas helpt het gebruik van brandhout en gasflessen te verminderen, wat de ontbossing en vervuiling helpt verminderen. Comfort en netheid worden even hoog gewaardeerd, wat op een eenvoudige manier zorgt voor een kwalitatief verblijf. Zo biedt een thuisverblijf in het Eco-dorp Astam de perfecte gelegenheid om Annapurna te zien opkomen en ondergaan boven Annapurna, evenals vogels kijken, vlinderfotografie, wandelen naar traditionele dorpen of trektochten naar Annapurna Base Camp of Mardi Himal.

Uw verblijf in deze Eco Village is inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Shanker Hotel - Kathmandu

Hotel Shanker, Kathmandu is een erfgoedhotel, gehuisvest in een 19e-eeuws paleis op loopafstand van de populaire plaatsen Thamel en Durbar Marg, de toeristische centra van Kathmandu.

Het was de koninklijke residentie van de heersers van Nepal van 1894 tot 1964, toen het werd omgebouwd tot een luxe hotel. De gevel is intact gehouden, maar het interieur is opnieuw ontworpen om reizigers het soort comfort te bieden dat ze van een hotel van wereldklasse mogen verwachten. Het hotel wordt gekenmerkt door prachtige en authentieke kunstvoorwerpen. De gebeeldhouwde ramen in de lobbybar zijn bijvoorbeeld meer dan 200 jaar oud. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25,00 per persoon donatie aan duurzaam, lokaal project
 • 2 nachten accommodatie bij Kevin Rohan Foundation in Pharping, fullboard
 • Accommodatie in Evergreen Eco Lodge (Chitwan), The Old Inn (Bandipur) fullboard, Pavilion Himalaya (Pokhara): fullboard
 • 5 nachten/6 dagen Tea House trekking inclusief accommodatie in Annapurna Lodge, Engelssprekende Sherpa Guide: fullboard
 • 3 nachten Shanker Hotel in Kathmandu, incl. ontbijt
 • Jungle-activiteiten en lunches en diners in Chitwan.
 • Halve dag raften op de Trishuli-rivier
 • World Peace Pagoda trekking
 • Alle rondleidingen en excursies zoals omschreven in programma
 • Engelssprekende, lokale gids tijdens sightseeing tours in Kathmandu
 • Alle transport over land inclusief chauffeur
 • Toegangsprijs monumenten en bezienswaardigheden
 • Recycled en navulbare waterfles
 • Inreisvisumkosten voor Nepal
 • Alle vliegtickets en luchthavenbelasting
 • Lunches en diners anders dan vermeld in de reisprogramma
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Tips en eigen aankopen/persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.799,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk