from €2.999,00
Boeking Aanvragen

Kenia: Out of Africa

Reisduur

9 dagen / 8 nachten

Type Vakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Kenia:

Kenia is een staat in Oost-Afrika en grenst in het noorden aan Ethiopië, in het oosten aan Somalië, in het zuidoosten aan de Indische Oceaan, in het zuiden aan Tanzania, in het zuidwesten aan het Victoriameer, in het westen aan Oeganda en in het noordwesten aan Zuid-Soedan. Uit fossielen die in Oost-Afrika zijn gevonden kan worden opgemaakt dat hier rond twee miljoen jaar geleden al mensachtigen rondliepen. Uit recente vondsten bij het Turkanameer blijkt dat mensachtigen als Homo habilis en Homo erectus vanaf respectievelijk ongeveer 2,5 miljoen jaar en 1,8 miljoen jaar geleden in Kenia hebben geleefd.

De hoogste berg in Kenia is de Mount Kenya (5199 meter), dit is de op een na hoogste berg in Afrika na de Kilimanjaro in Tanzania. Het gebied van Mount Kenya is zeer vruchtbaar en daarom worden de lagergelegen gebieden grotendeels gebruikt voor landbouw. Kenia heeft een tropisch klimaat. Dit wordt beïnvloed door de Indische Oceaan en de dichte locatie op de evenaar.

De fauna en flora in Kenia zijn zeer gevarieerd, zo zijn er meer dan 80 wilde zoogdiersoorten en over de duizend verschillende vogels. In de vele natuurparken komen veel iconische Afrikaanse diersoorten voor, waaronder de Grote Vijf: leeuw, luipaard, Afrikaanse olifant, neushoorn (zwarte en witte) en kafferbuffel. Ook vind je in Kenia veel grazende zoogdieren zoals gnoes en zebra’s (de veelvoorkomende steppezebra en de grote grévyzebra). Ook giraffen kun je veel spotten in Kenia. Er komen drie ondersoorten voor: de masaigiraf komt vooral in het zuiden van het land voor, de netgiraf komt vooral voor in Noord-Kenia maar zijn leefgebied overlapt ook met dat van de masaigiraf, ook de rothschildgiraf komt voor maar slechts in enkele reservaten in Centraal- en West-Kenia.

In de rivieren van Kenia zijn nijlpaarden te vinden, zij delen de rivieren met het grootste reptiel van Kenia, de nijlkrokodil. In de nabijheid van het Victoriameer zijn er veel flamingo’s en neushoorns. Ook wat vogels betreft heeft Kenia een grote variëteit, van de grote struisvogel tot de kleine wevervogel.

Duurzaamheid:

Kenia’s blauwdruk voor lange termijnontwikkeling Vision 2030 wordt geïmplementeerd door middel van vijfjarige middellange termijnplannen (MTP’s). De huidige en derde MTP 2018-2022, die gericht zijn op het bereiken van versnelde, hoge, inclusieve, brede, duurzame economische groei, sociaaleconomische transformatie en ontwikkeling, hebben de SDG’s en Agenda 2063 van de Afrikaanse Unie gemainstreamd. Verdere mainstreaming van SDG’s in prestatiecontracten, actieplannen en subnationale County Integrated Development Plans, 2018-2022, positioneren Kenia om de SDG’s en Agenda 2063 beter te implementeren.

View More

Reisplan

Dag 1: Nairobi - Tsavo West

Bij aankomst op het internationale vliegveld van Nairobi wordt u hartelijk verwelkomd door een lokale, Engelssprekende gids en chauffeur. Na een korte introductie vertrekt u naar Tsavo West National Park.

Tsavo West National Park ligt in de kustprovincie van Kenia en heeft een oppervlakte van 9.065 vierkante kilometer. De A109 weg Nairobi-Mombasa en een spoorlijn scheidt het van het aangrenzende Tsavo East National Park. Samen met aangrenzende boerderijen en beschermde gebieden vormen ze het Tsavo Conservation Area. Tsavo West is een meer populaire bestemming vanwege het prachtige landschap, Mzima Springs, rijke en gevarieerde fauna, een neushoornreservaat, klimmogelijkheden en prachtige begeleide wandelingen langs de rivier de Tsavo. Het park wordt beheerd door Kenya Wildlife Service.

Afhankelijk van uw aankomsttijd bij de lodge, heeft u eerst een ontspannen lunch en daarna optioneleKom middag of avond gamedrive. Tsavo West is de meest bezochte sectie in Tsavo National Park, met naast de talloze wilde dieren nog veel meer attracties. De belangrijkste is de beroemde Mzima Bronnen waar tot 227,3 miljoen liter koel kristalhelder water uit de grond stroomt door poreuze vulkanische rotsen. Aangenomen wordt dat het water afkomstig is uit de Chuyulu-heuvels, via een ondergrondse rivier.

Dag 2: Nationaal Park Tsavo West

Na het ontbijt gaat u op een prachtige gamedrive van een hele dag, inclusief lunchpakket. Interessante plekken om te bezoek zijn onder andere de Roaring Rocks, die hun naam ontlenen aan de wind die er doorheen raast. Vanaf hier heeft u schitterende uitzichten over Tsavo vanaf de top van een rotswand van 98 meter: soortgelijke vergezichten kunt u deze dag ook ervaren vanaf meerdere uitkijkpunten.

De vulkanische Chaimu-krater, minder dan 200 jaar oud en samengesteld uit zwart gesteente, is een bezoek waard en kan worden beklommen als u daarin geïnteresseerd bent. De omgeving is een uitstekende plek om de zogenaamde klipspringer te spotten, een kleine antilope die net zo wendbaar is als de Swahili-naam Mbuzi Mawe (berggeit). In de zuidwestelijke hoek van Tsavo West bevindt zich Lake Jipe, waar de Keniaans-Tanzaniaanse grens doorheen loopt.

Na afloop van deze mooie gamedrive heeft u de avond ter vrije besteding en is het diner inbegrepen.

Dag 3: Tsavo West - Amboseli

Vandaag vertrekt u vroeg in de ochtend naar Amboseli National Park en checkt u vervolgens in bij uw accommodatie. Na de lunch gaat u vervolgens op een opnieuw indrukwekkende gamedrive.

Amboseli National Park ligt pal ten zuiden van Nairobi. Het grootste deel van het park bestaat uit een droge, oude meerbedding en kwetsbaar grasland met stukken acaciabos, terwijl in de zuidelijk gebied er een aantal kleine rotsachtige vulkanische heuvels te vinden zijn.

Rond de moerassen Ol Kenia, Ol Tukai en Enkongo Narok is de vegetatie juist weer zeer weelderig met geelgeschorste acacia’s en feniks palmen.

Na een heerlijk diner heeft u de avond opnieuw ter vrije besteding om volop te genieten van de lodge en de omgeving.

Dag 04: Amboseli Nationaal Park

Vandaag gaat u het Amboseli Nationaal Park en de omgeving verder te verkennen. Het is prachtig om onder andere te zien hoe de vele olifanten, niet lastig gevallen door stropers, zich voeden en baden in de moerassen en zomaar een hoogtepunt van uw safari wordt.

U staat vroeg op om tijdens vandaag een optimaal uitzicht op de Kilimanjaro te kunnen hebben, voordat de bijna dagelijkse wolkendeken zich ophoopt boven de top van de hoogste berg van Afrika.

Ook vandaag luncht u gedurende de dag midden in de natuur en is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een Masai-dorp. Een bezoek onthult de zang en dans die deel uitmaken van hun dagelijks leven en belangrijk zijn voor hun (heilige) rituelen. Een kijkje in hun huizen en sociale structuur is een aangrijpende ervaring.

Ondanks zijn veranderende habitat is Amboseli National Park misschien wel het beste natuurgebied in heel Afrika olifanten van zo dichtbij te ervaren. Na deze bijzondere dag heeft u de avond, na het (inbegrepen) diner, ter vrije besteding.

Dag 05: Amboseli - Lake Naivasha

Na het ontbijt heeft u een mooie, vroege ochtendrit naar Lake Naivasha, de hoogste en mooiste van de Rift Vallei meren. Op 1910 meter is het water zoet en is het meer omzoomd met dichte klonten van papyrus (de oude Egyptenaren gebruikten dit ooit om papier te maken). IJsvogels gebruiken de papyrus voor hun nesten en reigers verstoppen zich erin tijdens het zoeken naar voedsel.

Naivasha is tevens een zeer populair gebied voor vogels spotten (meer dan 400 soorten zijn geregistreerd). Het is ook een favoriet weekend toevluchtsoord voor inwoners van Nairobi, die hier komen om te zeilen, waterskiën en vissen. Er zijn geen krokodillen in het meer omdat het water vanwege de hoogte te koud voor ze is, maar u vindt hier wel een aantal nijlpaarden.

Vanwege het goede lokale klimaat bevinden zich hier ook een aantal wijngaarden, waarvan u de wijn hoogstwaarschijnlijk tijdens het diner in uw nieuwe lodge kan proeven.

Dag 06: Lake Naivasha - Lake Nakuru

Vandaag vervolgt u uw reis naar Lake Nakuru National Park, waar vlak over de evenaar, ten zuiden van Bogoria in de Rift Valley, het beroemdste Lake Nakuru van Kenia ligt.

Wereldwijd bekend voor zijn grote hoeveelheden flamingo's, is dit alkalisch meer inmiddels erkend als één van de natuurlijke wonderen van de wereld. Soms zijn er bijna 2 miljoen flamingo's tegelijkertijd in het gebied aanwezig, die een verbluffend mooie dieproze band rond de rand van de oever van het meer creëren.

Lake Nakuru is ook een internationaal bekend toevluchtsoord voor neushoorns, met een populatie van ruim 40 zwarte en meer dan 60 witte neushoorns. Wij zorgen ervoor dat u op tijd bij het meer aankomt voor de lunch met uitzicht over dit unieke schouwspel, waarna u de rest van de middag opnieuw van een gamedrive kunt genieten.

Na afloop gaat u naar uw nieuwe lodge waar u na het diner op eigen gelegenheid kunt nagenieten van deze bijzondere dag.

Dag 07: Lake Nakuru - Maasai Mara

Opnieuw heeft u een vroege ochtendrit, die u brengt naar Maasai Mara National Reserve: één van de weinige plekken op aarde waar dieren in het wild nog relatief ongestoord leven, in de aantallen die ooit door de vlakten en bossen van Afrika zwierven.

Als de noordpunt van de uitgestrekte Serengeti ecosysteem, herbergt de Mara de spectaculaire seizoensmigratie van vele duizenden gnoes, zebra's en alle bijbehorende roofdieren. Na de lunch in uw nieuwe resort kunt u in de middag volop genieten van een gamedrive.

In de avond is een heerlijk diner opnieuw inclusief en kunt u op eigen gelegenheid genieten van uw lodge en de omgeving.

Dag 08: Maasai Mara

Na het ontbijt gaat u de hele dag gamedrive, waarbij uw ranger zal zorgen dat u onderweg een prachtige locatie zal vinden om te lunchen. Het reservaat is bekend om zijn leeuw met zwarte manen, evenals zijn overvloedige inheemse fauna en één van de weinige plekken waar het mogelijk is om de big five op één dag in hun natuurlijke habitat te zien tijdens een gamedrive.

De kans is zeer groot dat u ook de statige jachtluipaarden zal zien, zittend in een boom om een beter zicht te krijgen op toekomstige prooien. Voor de vogelliefhebbers is dit gebied, met bijna 500 verschillende geregistreerde soorten vogels, een echt walhalla: onder deze 16 soorten zijn onder andere de adelaar, veel haviken en valken, 6 soorten gieren, 8 soorten ooievaars, 4 soorten traps (inclusief de Kori-trap, 's werelds zwaarste vliegende vogel), en 9 soorten zonnevogels.

Dag 09: Maasai Mara - Nairobi

Na het ontbijt gaat u in de ochtend op een laatste gamedrive. Daarna vertrekt u aan het einde van de ochtend richting Nairobi, waarbij u onderweg zullen trakteren op uw laatste lunch in een lokaal restaurant.

U kunt deze rondreis naar uw eigen wensen en persoonlijke voorkeuren aanpassen. Uiteraard kunt u deze reis ook nog verlengen met een verblijf in één van de (eco) strandresorts. Voor meer informatie: [email protected]

Voorbeelden strandverlening Kenia

Na uw WeTravelEco rondreis, kunt u er voor kiezen om nog een aantal dagen in Kenia te genieten van één van de vele schitterende strandverblijven. Hieronder een drietal voorbeelden:

* Wayando Beach Eco Lodge: Wayando Lodge is een accommodatie aan het strand op het landelijke eiland Rusigna, aan de oevers van het Victoriameer. Met permacultuur als doel van dit ecohotel, implementeert Wayando Beach Eco Lodge initiatieven zoals biologisch tuinieren, duurzaamheid, compostering, recycling, enz. De gastenverblijven zijn in ronde hutten in lokale stijl, 'bandas' genaamd, gemaakt van natuurlijke materialen, met eenvoudige maar toch comfortabel ingericht en omgeven door vogels en dieren in het wild. Een ander geweldig milieuvriendelijk kenmerk van de kamers is dat de toiletten niet met water worden doorgespoeld, maar met gecomposteerd zaagsel. Vogels kijken, wandelen, natuurwandelingen en rondleidingen door de tuin zijn slechts enkele van de leuke activiteiten die worden aangeboden in dit ecohotel.

* Banana House & Welness Centre: ligt op het mooie eiland Lamu en is een prachtig resort dat wordt omgeven door groene tuinen en uitzicht op de oceaan. Het ecohotel biedt accommodatie in de vorm van kamers, penthouses of een eigen villa! Elke accommodatie is ingericht in een eenvoudige en smaakvolle stijl. Er zijn schelpen en visversieringen in de badkamers, verzameld op het plaatselijke strand. Banana House en Wellness Centre vervullen ook hun sociale verantwoordelijkheid door vele sociale projecten te ondersteunen, zoals het helpen van hun personeel bij het financieren van het schoolgeld van hun kinderen, het schoonmaken van het strand en het plaatselijke dorp, het verzamelen van huishoudelijk afval, enz. Dagelijkse yogalessen en wellnessbehandelingen zijn ook beschikbaar.

* Kipungani Explorer: Met de luxe met palmen bedekte banda's tussen een met mangrove omzoomd kanaal aan de rand van een 12 kilometer lang wit zandstrand, beschikt Kipungani Lamu over één van de meest romantische locaties aan de hele Oost-Afrikaanse kust.
De voortreffelijke zeevruchten, traditionele Arabische shows, kajaksafari's en duik- en visavonturen bieden het perfecte recept voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke en duurzame strandvakantie op een onbewoond eiland.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25 aan het volgende project:

* Pack for a Purpose: De missie is om gemeenschappen over de hele wereld positief te beïnvloeden door reizigers te helpen die een zinvolle bijdrage willen leveren aan de bestemmingen die ze bezoeken. De leden van de raad van bestuur zijn ervaren reizigers, die actief bijdragen aan hun gemeenschappen. Tot de bestuursleden behoren ondernemers, professionals en medewerkers van lokale bedrijven. Samen hebben ze naar alle zeven continenten gereisd. Ze blijven ook betrokken bij vele andere non-profitorganisaties en zetten zich in om de wereldwijde gemeenschap waarin ze leven te verbeteren.

Overal ter wereld is er behoefte; het is echter soms moeilijk om specifieke behoeften te identificeren op plaatsen ver van huis. Zij geloven dat veel mensen die het geluk hebben te reizen, wensen dat ze een zinvolle bijdrage zouden kunnen leveren om te voorzien in de behoeften van de plaatsen die ze bezoeken. Dergelijke bijdragen zijn een manier om waardering te uiten voor de ervaringen en gastvrijheid die ze genoten.

Het doel is reizigers te helpen die op deze manier dank willen zeggen of die gewoon hun vrijgevigheid buiten hun eigen gemeenschap willen uitbreiden. De bevoorradingslijsten voor bestemmingen op de website worden rechtstreeks geleverd door de lokale gemeenschapsprojecten die de benodigdheden ontvangen en gebruiken, waardoor reizigers weloverwogen beslissingen kunnen nemen en items kunnen nemen die voldoen aan de behoeften van degenen die ze zullen gebruiken.

WAAR JE BLIJFT

Kilaguni Serena Safari Lodge - Nationaal Park Tsavo West

Kilaguni Serena Safari Lodge in Tsavo West National Park is een rustig, duurzaam en koel toevluchtsoord omlijst door de berg Kilimanjaro en de glooiende, vulkanische landschappen van de diepgroene Chyulu-heuvels. Het dompelt u onder in adembenemende schoonheid en opwindende avonturen terwijl u wordt omringd met alle modern comfort. Aankomende gasten zijn vaak betoverd door het klassieke stenen ontwerp en uitzicht op olifanten, buffels en ander wild dat drinkt en verkoeling zoekt in de waterpoel.

Het Tsavo West-hotel, één van de eerste nationale parklodges in Kenia, beschikt over 56 kamers, waaronder vijf suites met opmerkelijk grote woonruimtes, variërend van de standaardkamers tot luxe suites en de schitterende Kilaguni-suite. Begroet de ochtend met een bush-ontbijt of geniet van traditionele cocktails bij zonsondergang bij Lion Rock.

Ontspan op het zonneterras in de tuin bij het verkoelende zwembad. Geniet van seizoensgebonden, lokaal geproduceerde gerechten in het halfopen restaurant met uitzicht op de waterpoel. Ontspan op een loungebed bij de stenen bar, nippend aan een perfect gemixed drankje terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op de Chyulu-heuvels.

Sta toe om onvergetelijke safari-ervaringen te ervaren, zoals een privé gamedrive naar Tsavo West National Park met een toegewijde gids, een rustgevende aromatische massage of een uitje om de nijlpaarden en het waterleven van Mzima Springs te zien.

Geef u over aan de wilde, oude allure van Tsavo West, het land van leeuwen en lava, in Kilaguni Serena Safari Lodge. Uw verblijf is full board, dus inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Kibo Safarikamp - Nationaal Park Amboseli

Kibo Safari Camp is een luxe en duurzame tentenkamp in Amboseli National Park in Kenia aan de voet van en met een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

Kibo Safari Camp heeft 73 vrijstaande tenten voor eenpersoons-, tweepersoons-, driepersoons- en gezinsaccommodaties. De bedden zijn op maat ontworpen en lokaal gemaakt met behulp van bush logs en zullen zorgen voor een goede nachtrust! Alle tenten hebben toiletten, douches en wastafels. U kunt genieten van uw douche zoals u wilt: bruisend warm of verfrissend koud.

Dineer in het gezellige en open terrasvormige restaurant onder acaciabomen met uitzicht op de majestueuze berg Kilimanjaro. De groenten en fruit worden vers geserveerd omdat ze van de eigen boerderij worden geplukt. De chef zal u verwennen met overheerlijke gerechten.
Aan speciale maaltijdwensen wordt op verzoek voldaan, bijvoorbeeld vegetarische of speciale maaltijden voor diabetes.

Kibo Camp heeft als faciliteiten een loungebar, een sfeervol en uitstekend restaurant, een zwembad met groot poolterras, een spa/massage, een kunstgalerij en een cadeauwinkel. Uw verblijf is full board, dus inclusief ontbijt, lunch en diner.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Rift Valley Lodge & Golf Resort - Lake Naivasha

Op anderhalf uur rijden van Nairobi, ligt het prachtige Great Rift Valley Lodge and Golf Resort op 2130 meter boven de zeespiegel, op Ol Donyo Opurru (Maa voor "berg van rook"). De hoogte biedt 360° vergezichten die zich uitstrekken van het glinsterende water van Lake Naivasha tot de grillige vulkanische krater van Mount Longonot, tot de Ol Donyo Opurru (of Ebburu) Hills, en verder naar de schouders van de Aberdare Mountains and Forest.

De Lodge is een ideale tussenstop op safari tussen Masai Mara en Samburu, twee van Kenia's beroemdste wildreservaten.

De Great Rift Valley Lodge biedt 21 tweepersoonskamers met twee eenpersoonsbedden en 9 tweepersoonskamers met kingsizebedden, allemaal met een eigen balkon met uitzicht op de spectaculaire uitgestrektheid van de Rift Valley.

Voor de hotelgasten heeft het Great Rift Valley Lodge and Golf Resort verschillende uitstekende eet- of drinkgelegenheden. Bij het resort nemen ze eten serieus en geloven ze dat goed eten begint met de beste ingrediënten. Het vlees, vis en verse groenten zijn zorgvuldig ingekocht bij vertrouwde boeren en leveranciers. En de saladegroenten komen uit de eigen eco-tuin, voor de authentieke smaak van die net geplukte versheid. Alle restaurants hebben een brede selectie wijnen, sterke dranken en sappen die bij uw heerlijke maaltijd passen.

Uw verblijf is full board, dus inclusief ontbijt, lunch en dinner (water inclusief, alle andere dranken op eigen kosten).

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Lake Nakuru Lodge - Lake Nakuru

Lake Nakuru Lodge is een prachtige eco-lodge gelegen in Lake Nakuru National Park met vrij uitzicht op het meer en de natuur. Deze accommodatie heeft ook één van de best beoordeelde locaties in Nakuru! De authentieke slaapkamers zijn voorzien van gratis wifi, een zithoek en een flatscreen-tv. Elke accommodatie heeft een eigen badkamer met een bad, gratis toiletartikelen en een haardroger.

Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd in de accommodatie. Het eigen restaurant serveert een verscheidenheid aan Indiase, Afrikaanse en Amerikaanse gerechten en biedt ook zuivelvrije, glutenvrije en vegetarische opties. De lodge beschikt over een groot terras met buitenzwembad en een tuin waar u kunt ontspannen. Ook heeft de lodge een cadeauwinkel, een eigen plek om vogels te spotten, excursie te paard door het park, een Mati Spa en organiseren ze regelmatig speciale bush barbecues.

Omdat de lodge zich midden in het park bevinden, kunnen gasten vanaf hun eigen balkon/terras de dieren in het wild zien zonder de kamer te verlaten, aangezien ze gewoon vrij rondlopen in de omgeving van de lodge.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Ilikeliani-kamp - Nationaal reservaat Masai Mara

Ilkeliani is een elegante oase in het centrum van de wereldberoemde Maasai Mara. Het opnieuw ontworpen ecoglamp met uitzicht op de met wild gevulde vlaktes heeft stijlvolle nieuwe tentsuites, een selectie uitkijkplatforms en een schat aan verleidelijke activiteiten. Toegewijd aan privacy en persoonlijke service, biedt het team een verfijnde en onvergetelijke safari-ervaring. Het kamp is klein en intiem met maximaal twaalf en-suite gastententen.

De ruime tenten zijn zorgvuldig ontworpen om alle kleine luxe te bieden die een safari nog beter maakt. Elke suite heeft volledige privacy, verscholen in een bos met een eigen ingang. Elke tent staat op palen en biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Talek en de gouden vlaktes van de Maasai Mara. De suites hebben ruime houten terrassen met afneembare canvas zijkanten en zijn elegant versierd met vloeiende stoffen, comfortabele meubels en subtiele verlichting.

De badkamers, met uitzicht aan alle kanten, hebben een binnen douche die uitkomt op de patio en organische voorzieningen die speciaal voor Ilkeliani zijn gemaakt van inheemse lokale planten. De luxe familiesuite, met een ruime woonkamer tussen twee slaapkamers, is ideaal voor families of vriendengroepen.
De glamping biedt een fusion van de Franse en Italiaanse keuken met een vleugje Afrika. De keuken maakt gebruik van verse biologische producten en lokaal geteelde groenten en is een moderne Keniaanse kijk op populaire Europese gerechten. Maaltijden kunnen worden geserveerd op de locatie van uw keuze rond het kamp, op uw privéveranda of in de bush voor die speciale safari-ervaring. Het gastvrije, lokale personeel staat voor u klaar om u persoonlijke service te bieden, aangevuld met een glimlach.

Ilkeliani is er vast van overtuigd dat toerisme het ecosysteem, de natuur en de lokale gemeenschappen ten goede moet komen. Het kamp werkt volledig op zonne-energie en helpt gasten om plasticvrij te leven door navulbare waterflessen en overvloedige waterstations te bieden. Het kamp heeft een boomkwekerij en een biologische moestuin en er zijn milieuvriendelijke systemen voor recycling, keukenbediening en afvalverwerking. Leden van de lokale gemeenschap vormen de meerderheid van het personeel en velen zijn opgeleid in het kamp. Mochten gasten verder willen bijdragen aan de lokale gemeenschappen, dan werkt Ilkeliani samen met Pack for a Purpose om goederen te leveren aan lokale scholen, klinieken en projecten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon transport-donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon donatie aan een door u geselecteerde lokale, duurzaam project
 • Entreekosten alle parken (Voor niet-ingezetenen)
 • Alle activiteiten (tenzij aangegeven als optioneel)
 • Alle accommodaties (tenzij vermeld als upgrade)
 • Een professionele chauffeur/gids
 • Al het transport (tenzij gelabeld als optioneel)
 • Alle belastingen/BTW
 • Vervoer van en naar de luchthaven
 • Maaltijden (zoals gespecificeerd in het programma)
 • Recycled en navulbare waterflessen en drinkwater(Op alle dagen)
 • Internationale vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Visumkosten
 • Extra accommodatie vooraf en na afloop van de tour
 • Fooien (richtlijn voor het geven van fooien US$10,00 pp per dag)
 • Persoonlijke aankopen zoals souvenirs
 • Door de overheid tussentijds opgelegde verhoging van belastingen en/of parktarieven
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 2 reviews
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

25/05/2024

What’s Happening i'm new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other users like its aided me. Great job. http://www.tlovertonet.com/

Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!
Pure Passion for our Planet

tlover tonet

18/05/2024

hello there and thank you to your information – I have certainly picked up anything new from proper here. I did however expertise several technical points the use of this web site, since I skilled to reload the website a lot of occasions previous to I could get it to load correctly. I were thinking about in case your web host is OK? No longer that I am complaining, but slow loading instances occasions will often impact your placement in google and can damage your high quality ranking if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I am including this RSS to my email and could look out for a lot extra of your respective exciting content. Make sure you replace this once more soon.. http://www.tlovertonet.com/

Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!
Showing 1 - 2 of 2 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk