from €2.249,00
Boeking Aanvragen

Cuba: Van Havana via Viñales naar Trinidad

Reisduur

14 dagen / 13 nachten

Type Vakantie

Actieve vakantie, Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Cuba:

Cuba, formeel de Republiek Cuba, is een land in het Caribisch Gebied, bestaande uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ruim 4000 kleinere eilanden. Het land is sinds de revolutie van 1959 officieel een marxistisch-leninistische staat en wordt sinds april 2018 bestuurd door Miguel Diaz-Canel, secretaris-generaal van de Communistische Partij van Cuba.

Cuba heeft een alfabetiseringsgraad van 99,8%, een kindersterftecijfer dat lager is dan sommige geïndustrialiseerde landen en een gemiddelde levensverwachting van 78,3 jaar. In 2006 was Cuba het enige land in de wereld dat aan de WWF-definitie van duurzame ontwikkeling voldeed; met een ecologische voetafdruk van minder dan 1,8 hectare per hoofd van de bevolking en een Index van de menselijke ontwikkeling van meer dan 0,8 voor 2007.

Het subtropische Cuba heeft 263 natuurreservaten; ongeveer 22% van landoppervlakte van Cuba is beschermd als natuurreservaat. De flora omvat 9107 soorten planten zoals de koningspalm, de fauna omvat enkele inheemse soorten zoogdieren zoals de almiqui, de Cubaanse hutia en diverse soorten vleermuizen en walvisachtigen. Cuba heeft daarnaast 402 soorten vogels als de Cuba-amazone, de Cubaanse trogon en de bijkolibrie.

De muziek en dans uit Cuba waren lange tijd onopgemerkt, maar vanaf ongeveer 2000 is de Cubaanse muziek een herkenbare en wereldwijd bekende stroming.

Voor excursies zijn de beschermde natuurgebieden leerrijk en aantrekkelijk. Liefhebbers van ornitologie kunnen op Cuba talrijke vogelsoorten observeren. 25 vogelsoorten zijn endemisch zoals de Cubaanse trogon en de bijkolibrie. De Cuba-amazone papegaai staat symbool voor de Cubaanse biodiversiteit. 9107 soorten planten en 17.801 soorten gewervelde en ongewervelde diersoorten zijn door de Cubaanse overheid beschreven.

De toeristische sector is bijna helemaal in handen van de overheid. Toch zijn er ook mogelijkheden om bij Cubanen thuis te overnachten: in casas particulares, vergelijkbaar met een b&b. Daarnaast zijn er Cubanen die een vergunning hebben om in huis een klein restaurantje uit te baten: een paladar.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Havana

Nadat u geland bent op de luchthaven van Havana, wordt u opgewacht en van harte welkom geheten door onze lokale en Engelssprekende vertegenwoordiger. U heeft vervolgens een transfer naar uw accommodatie in Oud Havana, waar u bij aankomst een korte uitleg over het programma krijgt plus een rondleiding door uw homestay.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om de prachtige oude binnenstad van Havana te verkennen en een lokaal restaurant te zoeken voor het diner (maaltijden niet inbegrepen).

Dag 2: Havana

Welkom in Cuba, het grootste van de Caribische eilanden. In de ochtend heeft u een date met het verleden via een begeleide wandeling in het hart van Oud Havana. Verken geplaveide straten versierd met koloniale fonteinen en binnentuinen die zijn omgevormd tot kunstgalerijen die u gratis kunt bezoeken. U zult kennis maken met het échte Havana en haar gastvrije inwoners en tegelijkertijd de prachtige architectuur en andere hoogtepunten ontdekken.

De lunch en de middag heeft u ter vrije besteding: een uitgelezen kans om Havana op eigen houtje te verkennen en de geheimen van deze karakteristieke stad te ontdekken.

Dag 3: Havana - Sierra del Rosario - Mil Cumbres

Vandaag ontmoet u uw lokale, Engelssprekende chauffeur-gids en gaat u aan boord van uw huurauto. Richting? Het Sierra del Rosario-gebergte, een schitterend biosfeer reservaat.

Onderweg kunt u, indien gewenst, stoppen in Soroa, om een waterval te bezoeken die bekend staat als de Cubaanse regenboog (30 minuten lopen) en de belangrijkste orchideeëntuin in Cuba, de thuisbasis van meer dan 20.000 planten, waaronder 250 inheemse soorten.

Terwijl u de bergketen overstekekt, kunt u overal om u heen prachtige uitzichten bewonderen op de rijke Cubaanse natuur. We komen aan in Mil Cumbres waar u de nacht doorbrengen in een rustiek knus onderkomen. De avond en het diner zijn ter vrije besteding.

Dag 4: Mil Cumbres - Viñales

In de ochtend gaat u een authentieke wandeling maken tussen aardappelplanten en maisvelden. U bezoekt onder andere ook een klein dorpje en uw lokale gids vertelt alles over het leven van de Cubanen op het platteland.

Rond de lunch heeft u de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in de rivier. In de middag vertrekt u vervolgens naar Viñales. Aan het einde van de middag kunt u vrijblijvend de zeer interessante Garden of Caridad bezoeken, eigendom van een lokale familie, voordat u gaat dineren met uw gastfamilie voor de komende twee nachten.

Dag 5: Viñales

Vandaag maakt u een ontspannen wandeltocht in de prachtige vallei van Viñales die bekend staat om zijn tabak. U bezoekt een lokale (organische) tabaksproductieboerderij en ontmoet u de Cubaanse boer die de processen van fermentatie en het drogen van tabaksbladeren laat zien. Daarna rolt hij een sigaar voor u waar u, indien gewenst, van kan genieten bij een kop verse Cubaanse koffie of thee.

Voor de lunch kunt u kiezen uit één van de gezellige en authentieke restaurantjes in de vallei (optioneel), waar ze vooral plaatselijke gerechten en specialiteiten serveren. In de loop van de middag keer u terug naar het dorp; u kunt op uw gemak door de straten slenteren voordat u gaat dineren met uw gastfamilie.

Dag 6: Viñales - Playa Larga

Vandaag vertrekt u naar Playa Larga. Onderweg kunt u optioneel een krokodillenboerderij bezoeken en leren over de endemische Cubaanse krokodil (Crocodylus rhombifer). U kunt er ook voor kiezen om te gaan wandelen in de wonderschone omgeving met een lokale, Engelssprekende specialist, die alles weet van de plaatselijke flora en fauna.

U kunt er uiteindelijke ook gewoon voor kiezen om een dagje te ontspannen op het mooie strand van Playa. In de avond verblijft u bij een gastgezin vlakbij het strand van Playa Larga.

Dag 7: Playa Larga - Cienfuegos - Trinidad

Na een ontspannen ontbijt bij uw mooie en gezellige homestay bij het strand van Playa Larga, reist u in de ochtend verder naar Cienfuegos, gelegen aan de oostkust van Cuba: de stad is nog authentiek en gelukkig niet echt ontdekt door de meeste toeristen. Het gedeeltelijk gerestaureerde centrum heeft veel statige gebouwen en kleurrijke huizen.

Samen met uw lokale, Engelstalige chauffeur/gids bezoekt u op uw gemak de prachtige koloniale stad Cienfuegos: de zogenaamde Southern Pearl, is een wonderschone neoklassieke stad, die in de 19e eeuw gesticht werd door een aantal welgestelde Franse families.

Na de lunch (op eigen gelegenheid) rijdt u nog een uur door naar Trinidad. Bij aankomst bij uw gastgezin heeft het diner met uw gastfamilie en daarna de rest van de avond ter vrije besteding.

Dag 8: Trinidad

Ontdek de magnifieke koloniale stad Trinidad. Geniet van een begeleide wandeling langs de talloze hoogtepunten, waaronder de Grote Markt, de ambachtsmarkt, het aardewerkhuis en het Romantisch Museum... het is als een reis terug in de tijd!
U brengt vandaag de hele dag door met het bezoeken van de schitterende koloniale stad Trinidad en ontdekt de vele prachtige monumenten en schaduwrijke pleinen. U proeft de sfeer en de ouderwetse charme van deze stad.

Trinidad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad werd gesticht in 1514 door Diego Velazquez de Cuellar, eerst nog met de naam Villa de la Santisima Trinidad.

Het provinciestadje, iets ten noorden van de baai van Ancon aan de Cubaanse zuidkust (provincie Sancti Spíritus), heeft de authenticiteit van de Spaanse 16e eeuw bewaard. Het pittoreske centrum met de kerk van Sint Franciscus, rond de Plaza Mayor, het Palacio Cantero en het Palacio Brunet zijn één van de hoogtepunten. Vooral de tientallen originele huizen met typische smeedwerken raampartijen, zijn opmerkelijk.

U kunt er ook nog voor kiezen om in de middag een paar uurtjes naar Playa Ancon gaan, op 15 minuten van de stad: één van de mooiste stranden van de zuidkust van Cuba. Lunch op eigen gelegenheid en geniet deze dag van alles wat Trinidad te bieden heeft. Of kies er voor om uw dansschoenen aan te trekken en een traditionele salsales te volgen bij een karakteristiek café in de oude binnenstad.

Dag 9: Trinidad - Topes de Collantes - Trinidad

Vandaag waagt u zich diep in het hart van de Escambray-bergen. Het is een transfer van 45 minuten naar het natuurreservaat Topes de Collantes, waar u een lokale gids ontmoet en samen met andere reizigers een dag in de bergen doorbrengt. U heeft een transfer per busje naar een boerderij - startpunt van de wandeling. Onder de begeleiding van uw Engelssprekende gids maakt u een onvergetelijke wandeltocht van 4-5 uur door de Caburni-kloof, langs bossen en rivieren en vervolgens een reeks watervallen van meer dan 100 meter hoog!

Vanaf het begin is het een uur wandelen door prachtige flora en fauna naar de El Rocio-waterval, één van de mooiste watervallen van Cuba. We kunnen gaan zwemmen! Met het lawaai van de stad ver weg, wordt de rust alleen onderbroken door zingende vogels.

Onderweg kunt u heerlijk zwemmen in de natuurlijke zwembaden en douchen onder de imposante watervallen. Tijdens de wandeltocht is de kans groot dat u één van de vele inheemse vogelsoorten van Cuba ziet, zoals bijvoorbeeld de Cuba Amazone-papegaai of de Cubaanse Trogon (de nationale vogel van Cuba). Of misschien de Cubaanse hutia, één van de grootste binnen de marmottensoort ter wereld.

U wandelt uiteindelijk terug naar de boerderij voor een authentieke lunch en keert in de middag terug naar Trinidad.

Dag 10: Trinidad - Jobo Rosado - Sancti Spiritus

Vandaag reist u verder naar het oosten van Cuba. U bezoekt de stad Sancti Spiritus, één van de oudste Cubaanse Europese nederzettingen en gaat dan verder naar Jobo Rosado National Park.

Het maakt deel uit van de Sierra de Meneses y Cueto, gelegen op 130 kilometer van de karakteristieke stad Trinidad en 60 kilometer van de hoofdstad Spirit, genoemd naar de provincie.
Jobo Rosado wordt, net als in andere beschermde gebieden in het land, beheerd door de Nationale Maatschappij voor de Bescherming van Flora en Fauna. In de eigendommen krijgen milieueducatie gericht op de gemeenschappen in de regio en scholen, evenals het herstel van bossen, prioriteit. Alle inspanningen ter plaatse zijn gericht op het verbeteren van de biodiversiteit en het bevorderen van de ontwikkeling van de lokale en endemische soorten van het land die daar hun leefgebied hebben.

Vanavond verblijft u op de prachtige Los Alamos Eco Farm. Bij aankomst kunt u er gaan wandelen of zwemmen en de rest van de dag ter vrije besteding optimaal genieten van de mooie ecofarm.

Dag 11 + 12: Cayo Santa Maria

Na een ontspannen ontbijt gaat de reis vandaag verder noordwaarts naar Cayo Sata Maria, een eiland dat via een weg met het land is verbonden. Vannacht slaapt u in een hotel aan zee. Uw chauffeur rijdt verder naar Havana en laat u ontspannen op het strand.

Een stranddag.... Ontspan en geniet van het witte zand en het kristalheldere water van Cayo Sta Maria. Voor de meer actieve reizigers, kunt u uiteraard ook één van de vele watersporten gaan ondernemen zoals surfen, zeilen of scubaduiken.

Dag 13: Cayo Santa Maria - Havana

Vanochtend kun je heerlijk relaxen op het strand. Na de lunch organiseren we een gemeenschappelijke transfer met andere klanten. Het is 5 uur naar Havana.

Na aankomst in Havana aan het eind van de middag, levert u uw huurauto in en check u vervolgens in bij uw laatste gastgezin in Havana. De avond heeft u ter vrije besteding om nog één keer te genieten van de vele swingende café's en lokale restaurants in de prachtige oude binnenstad.

Dag 14: Havana - Amsterdam

Het is de laatste ochtend om te genieten van uw verblijf in Havana. Wij hebben transport voor u geregeld naar het internationale vliegveld van Havana om vervolgens in te checken voor uw terugvlucht naar Nederland.

Deze reis kunt u aanpassen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren, of verlengen met bijvoorbeeld een langer strand verblijf. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen: [email protected]

WAAR JE BLIJFT

Casa Gorge y Ana – Viñales

U verblijft in een sfeervol en authentieke bed + breakfast met meerdere kamers, die wordt gerund door een lokale Cubaanse familie en is gelegen op het prachtige platteland van Viñales.
De B+B is voorzien van een tuin met (half overdekt) terras, een bar, zonneterras en buiten zwembad en een eigen restaurant waar lokale (deels zelf verbouwde) gerechten en specialiteiten worden geserveerd.

De eenvoudige slaapkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, klamboes, een airco, een eigen badkamer met toilet en douche en een klein terrasje met terrasstoelen.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
Casa Osmara y Alberto – Trinidad

De sfeervolle homestay in het mooie Trinidad is een prachtig huis, dat gerund wordt door een lokaal Cubaans echtpaar. Casa Osmar y Alberto ligt in het centrum van Trinidad en heeft 4 volledig uitgeruste slaapkamers, een groot terras en een klein zwembad. De eigenaren maken geweldige maaltijden en lokale specialiteiten. Extra services voor een onvergetelijk verblijf zijn danslessen, massages, manicures en het regelen van privétaxi's.

De slaapkamers zijn voorzien van een tweepersoonsbed, airconditioning, een mini koelkast, kluisje, televisie en DVD-speler en een eigen privé badkamer met toilet, douche (met heet water) en haardroger.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Hotel Cayo Levisa - Cayo Levisa eiland (strandverlenging)

Hotel Cayo Levisa heeft een paradijselijke locatie op een tropisch eiland, in het noorden van de provincie Pinar del Río, dat onderdeel is van de Colorado-archipel. Hier vermengen het zand en de vegetatie zich met het kristalheldere en schone water, een waar paradijs gevormd door de nog maagdelijke omgeving, en een rustig strand met blauwe zee en parelwitte stranden.

U heeft toegang tot Cayo Levisa over zee, in een reis van ongeveer 6 km die bijna 30 minuten duurt naar de haven van Palma Rubia. Drie kilometer uitstekende stranden en 23 duiklocaties om te duiken maken van Hotel Cayo Levisa een uitstekende locatie voor liefhebbers van de schitterende onderwaterwereld, dankzij het bestaan van een van de grootste koraalbarrières ter wereld.

Het Hotel Cayo Levisa met zijn comfortabele hutten, kokospalmen en stranden en biedt een maagdelijke plek om de ware schoonheid van Cuba-keys te ontdekken, in een natuurlijke atmosfeer, ver weg van het conventionele toerisme. De kamers van Hotel Cayo Levisa zijn verdeeld in een 20-tal gebouwde duurzame bungalows, de eerste van metselwerk en guano en volledig van hout, de laatste zijn allemaal gelegen met uitzicht op het strand. Alle kamers hebben een badkamer, twee tweepersoonsbedden, telefoon, satelliet-tv, terras of balkon en airconditioning.

Het Hotel Cayo Levisa biedt de bezoeker een 24-uurs receptie en meertalige persoonlijke service, kluis, massage services, een amusementsruimte, een souvenierswinkel, een watersportcentrum en 24/7 medische diensten.

De tropische bar "CAYO ARENAS" biedt naast de Cubaanse cocktails ook lichte maaltijden en nationale en buitenlandse dranken aan. Restaurant "PARAISO" met een capaciteit van 60 personen, biedt service op maat en heeft ook nog een grill gespecialiseerd in zeevruchten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 per persoon aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Alle accommodatie zoals aangegeven in het programma
 • Recyclebare en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Entreegelden/parkeerkosten indien van toepassing
 • Service van lokale, Engelssprekende gids en chauffeur
 • 10 diners en 4 lunches, zoals aangegeven in het programma
 • Engelssprekende assistentie 24/7
 • Roadbook met uitgebreid programma tijdens de reis
 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden niet genoemd in reisprogramma
 • Alle optionele excursies
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Tourist card/visum (nodig om Cuba in te komen)
 • Strandverlenging naar keuze (homestay in Varadero, eilandverblijf op Cayo Levisa, of strandresort in Cayo Santa Marta), inclusief ontbijt

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de link op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt voornamelijk privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €2.249,00

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk