from €3.499,00
Boeking Aanvragen

Vietnam: (Eco-)Vriendelijk Vietnam Easygoing Deluxe

Reisduur

21 dagen / 20 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Vietnam:

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië en behoort met bijna 100 miljoen inwoners tot de zestien volkrijkste landen ter wereld. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi en de grootste stad is het zuidelijke Ho Chi Minhstad, het vroegere Saigon.

Vietnam bevindt zich op het schiereiland Indochina en wordt begrensd door China in het noorden, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten. Soms wordt ook (oostelijk) Thailand ertoe gerekend. Vietnam is met name door China beïnvloed terwijl Thailand, Cambodja en Laos cultureel meer richting India leunen.

Sinds de hereniging van Noord- en Zuid-Vietnam in 1976, volgend op de Vietnamoorlog, is het land een socialistische volksrepubliek. De Communistische Partij van Vietnam heeft als enige politieke partij alle macht in handen, hoewel het land vanaf 1986 door politieke en economische hervormingen steeds meer bij de internationale diplomatie en de wereldeconomie is betrokken. Vanwege de langdurige vereniging van Vietnam met China is de Vietnamese cultuur nog steeds sterk confuciaans, met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering.

Het land heeft een schitterende en zeer gevarieerde natuur met prachtige bergketens in het Noorden, volop culturele bezienswaardigheden in Unesco Werelderfgoed stad Hanoi, de beroemde Halong Bay aan de westelijke kuststrook, de rode zandduinen in het midden van het land bij Hoi An en uiteraard de uitgestrekte en zeer vruchtbare Mekong Delta in het zuiden van het land.

Duurzaamheid:

De Agenda 2030 en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) in lijn met de lange termijn ontwikkelingsstrategie van Vietnam. In hun streven om deze agenda te verwezenlijken, zet de regering van Vietnam zich in voor het mobiliseren van alle middelen en de deelname van ministeries en agentschappen op alle niveaus, organisaties, gemeenschappen en de bevolking.

Tot op heden is Vietnam er trots op een aantal SDG-gerelateerde resultaten te hebben bereikt, waaronder: (1) Een substantiële reductie van het nationale multidimensionale armoedecijfer van 9,9 procent in 2015 naar minder dan 7 procent in 2017; (2) De dekking van de ziektekostenverzekering bereikte in 2017 86,4 procent; (3) Een netto-inschrijvingspercentage voor het basisonderwijs van 99,0 procent; (4) De vertegenwoordiging van vrouwen in de Nationale Assemblee in de periode 2016-2021 bedroeg 26,7 procent; (5) Het aandeel huishoudens dat toegang heeft tot veilig water bereikte in 2016 93,4 procent; (6) Toegang tot elektriciteit voor meer dan 99 procent van de Vietnamese huishoudens in 2016; (7) Internetgebruik bereikt 54,2 procent; (8) Jaarlijkse bbp-groeicijfers van respectievelijk 6,7, 6,2 en 6,8 procent voor 2015, 2016 en 2017; (9) Verbeteringen in de bescherming en het beheer van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen en een toename van de bosbedekking tot 41,5 procent in 2017; en (10) Een vermindering van de ongelijkheid en een verbetering van de bevordering van de toegang tot justitie en informatie.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Hanoi

Aankomst op de luchthaven van Noi Bai en transfer naar het centrum van Hanoi. Onze lokale (Engelssprekende) luchthavenvertegenwoordiger haalt u op bij de uitgang na uw aankomst voordat u door de snelle lijn voor immigratie wordt geleid. Het luchthavenpersoneel helpt u met het ophalen en brengen van de bagage naar onze lokale en Engelssprekende gids die buiten op u wacht, via de prioriteitslijn en op weg naar het hotel om in te checken.

Nadat u bent ingecheckt in uw hotel heeft u de rest van de middag/avond vrije tijd om op uw gemak de prachtige stad te verkennen. Als u tijdig arriveert kunnen wij uiteraard voor u ook nog een begeleide wandeltour door de stad organiseren.

Dag 2: Hanoi

Na een ontspannen ontbijt wordt u in de loop van de ochtend overgebracht naar de woning van de heer Liem, een gepassioneerde en zevende generatie poppenmaker en performer. Krijg een kennismaking met het authentieke waterpoppenspel, een traditionele Noord-Vietnamese kunstvorm die dateert uit de 11e eeuw. U krijgt ook een rondleiding door de werkplaats van meneer Liem waar plank na plank is bezet met houten poppetjes in alle soorten en maten. Laat u daarna vermaken door een optreden van een half uur in een klein theater in zijn huis.

Kom meer te weten over de folklore en legendes die worden gepresenteerd in de show en de betekenis van de voorstelling zelf. Sluit u na de show aan bij de poppenspelers en leer basistechnieken, met behulp van bamboestokken om de poppen te verplaatsen door het water. Daarna gaat u terug naar de werkplaats om zelf een pop te schilderen. Gebruik een reeks typische heldere en glanzende kleuren om een unieke pop te creëren, allemaal terwijl u meer leert over deze lokale kunstvorm.

Na deze verhelderende blik in een van de meest geliefde kunstvormen van Vietnam, keert u terug naar het stadscentrum van Hanoi. Geniet in de late namiddag van een fietstocht van een uur door de oude wijk van Hanoi die in de 15e eeuw werd gebouwd als handelscentrum in de hoofdstad met 36 straten met verschillende producten en specialiteiten rondom het Hoan Kiem-meer. Het is een geweldig plek om te verkennen met talloze prachtige fotomomenten. Onderweg stopt u bij een lokaal straatverkoper voordat u terugkeert naar het hotel. De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: Hanoi - Sa Pa

Na het ontbijt in uw hotel, checkt u vroeg uit bij het hotel, waarna u een privé transfer heeft van Hanoi naar Sapa terwijl u onderweg volop kan genieten van het prachtige landschap.
Lunch onderweg in een lokaal restaurant (niet inbegrepen).

Bij aankomst in Sapa-stad, waar u onze lokale Hmong-gids ontmoet, wordt u meegenomen naar Sapa Farmstay. Daarna heeft u tijd om op uw gemak te ontspannen in het zwembad met uitzicht op een prachtig rijstterrasomgeving.

Overnachting in gastgezin Sapa, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 4: Sapa

U ontbijt bij uw gastgezin, waarna uw dag begint met een ongeveer drie uur durende gemakkelijke trekking. De route begint met een lonende beklimming van Tiger Mountain, waar u wordt ondergedompeld in de serene omhelzing van een pittoresk bos. Terwijl u het betoverende landschap doorkruist, komt u verschillende nederzettingen tegen die bewoond worden door de gastvrije Black Hmong-gemeenschap.

U vervolgt de bijzondere expeditie door de vallei en bereikt uiteindelijk de het betoverende dorp Thanh Kim, genesteld in het adembenemende landschap van rijstvelden. Onderweg zal een meanderende rivier uw pad vergezellen, dat een extra dimensie toevoegt aan de rust van de omgeving. Voor onderweg is zorgvuldig een heerlijke picknicklunch voor u bereid om van te genieten te midden van de bergen.

De gedenkwaardige tour eindigt in het dorp Thanh Kim, waar vandaan u per minivan terug naar Sapa wordt gebracht. De avond heeft u vervolgens ter vrije besteding.

Overnachting in gastgezin Sapa, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 5: Sapa - Hanoi

Na het ontbijt bij uw gastgezin krijgt u, indien gewenst, een rondleiding over de boerderij waar u verblijft. Daarna neemt uw lokale gids u mee naar het dorp Ta Van Mong om een speciale workshop Hmong Batik te doen.

Na de workshop heeft u een lunch onderweg in een lokaal restaurant voordat u terug wordt gebracht naar de stad Hanoi. Bij aankomst heeft u de rest van de avond vrije tijd om het nachtleven van Hanoi te verkennen.

Overnachting in Hanoi, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 6: Hanoi - Ha Long

In de ochtend zal uw lokale gids en chauffeur u ontmoeten in de hotellobby voor uw privé transfer van de stad Hanoi naar de baai van Ha Long: Een mooie rit wacht met het pittoresk platteland van de Red River Delta als achtergrond terwijl u naar Ha Long Stad rijdt. Bij aankomst in Tuan Chau Marina wacht u een uitstekende incheckproces in de wachtruimte van het cruisebedrijf.

Als u aan boord gaat van de Pelican Cruise, wordt u verwelkomd met een verfrissend drankje en een beknopte briefing. Terwijl u zich vestigt in uw accommodatie wordt intussen een verrukkelijke lunch voor u bereid. Geniet van een assortiment van Vietnamese en internationale smaken terwijl u geniet van de betoverende vergezichten van de baai. De cruise zal navigeren door de meest exquise locaties van de baai, langs iconisch bezienswaardigheden zoals de Incense Burner, Dog Stone Islet, Fighting Cock Islet en Drie Kokosnoten Eiland.

Een expeditie naar Tung Sau onthult de grootste parelkwekerij in Ha Long Bay, waar de ingewikkelde kunst van handmatige (en duurzame) parelcultuur wordt onthuld en beoefend. Hier kunt u ervoor kiezen om dicht bij de eeuwige allure van Ha Long te gaan kajakken of zwemmen. Een ander hoogtepunt wacht terwijl u daarna Ti Top Island gaat verkennen, een charmant kalkstenen toevluchtsoord met een van de mooiste zandstranden van de baai.
Dompel uzelf onder in de smaragdgroene wateren en stijg op naar het hoogtepunt van het eiland voor een aantal adembenemende panoramische vergezichten.

Terugkerend naar het schip gaat u voor anker in het rustige Lom Bo-gebied, waar de optie om te genieten van een rustgevende massage (op eigen kosten) beschikbaar is. De avond crescendo's met een Deluxe Dinner, een culinair spektakel gemaakt door de bekwame chef-koks, die traditie combineren met innovatie. Na het avondeten wordt u uitgenodigd om te ontspannen aan de bar of spa. Of probeer inktvis vissen, geniet van een film in de hut, neem deel aan kaart- of schaakspellen, of leun achterover op het zonnedek en geniet van de rust en het betoverende uitzicht.

Overnachting aan boord (in een Suite), inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 7: Ha Long

Begroet de ochtend met een zintuiglijke ontwakende ervaring terwijl u de schoonheid van de prachtige baai ervaart. Roep sereniteit op door een Tai Chi-sessie op het zonnedek, het absorberen van de revitaliserende zeebries en het aanvullen van uw geest met de essentie van de zee: zet de perfecte toon voordat u zich overgeeft aan een hartig ontbijt.

In het restaurant wacht een heerlijk aanbod van koffie, thee en gebak om de ochtendhonger te stillen. Aan boord van een bootexpeditie, vaart u naar het dorp Cua Van, een schilderachtig gehucht aan de voet van Ngoc Berg, waar ongeveer 700 inwoners gedijen. Dompel uzelf onder in de essentie van het lokale leven, glijdend door het water op een rustieke roeiboot of een behendige kajak en leer tegelijkertijd de plaatselijke gemeenschap beter kennen.

Als lunch krijgt u een groot aanbod van lokale gerechten en heerlijke verse (zeevrucht) specialiteiten geserveerd. Na de lunch vaart u verder naar de Tien Ong-grot (ook bekend als God Cave), genesteld op het eiland Hang Trai. Duik in de intrigerende wereld van gefossiliseerde botten, oude artefacten en de ingewikkelde kalksteenformaties die het interieur van de grot sieren.

Neem deel aan een boeiende kookdemonstratie op het zonnedek, waar u leert om authentieke Vietnamese gerechten te maken en te proeven, terwijl u zich tegelijkertijd verdiept in het hart van lokale keuken. Terwijl de zon ondergaat, begint het Happy Hour van de bar en wordt u uitgenodigd om te genieten van de prachtige zonsondergang die de baai vult schildert met meerdere prachtige tinten van schittering.

De grandeur van de avond ontvouwt zich met een uitgebreid Deluxe Dinner, zorgvuldig bereid door de bekwame chef-koks, een combinatie van traditionele en hedendaagse smaken die zijn samengebracht tot een culinair hoogstandje. Na het diner kunt u zich weer mengen in de vele activiteiten of gewoon ontspannen op het houten dek van de boot.

Overnachting aan boord, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 8: Ha Long - Hanoi - Hué

Na het uitgebreide en ontspannen ontbijt gaat de tocht verder terwijl u de Sung Sot-grot gaat verkennen, bekend als de "Grot der Verrassingen" vanwege zijn verbazingwekkende schoonheid. Waag u in het hart van de prachtige kalksteengrot op Bo Hon Island, waar de ontzagwekkende stalactieten en stalagmieten, gevormd gedurende ontelbare millennia, poseren als meesterwerk van de natuur. Hoewel de klim misschien steil is, is de beloning het prachtig ondergronds landschap dat op u wacht.

Terugkerend naar de Pelican Cruise, is het tijd om uw cruise af te ronden. Voordat u gaat uitchecken wordt nog een ontspannen brunch geserveerd op het zonnedek of in het restaurant. Daarna gaat u van boord in Tuan Chau Marina, waar uw lokale gids en privévoertuig wachten op u voor een transfer vanuit Ha Lang naar de luchthaven Noi Bai.

Indien gewenst kunt u onderweg nog stoppen voor een late lunch in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Al naar gelang uw persoonlijke voorkeur regelen wij voor u een treinreis of binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué.

Bij aankomst in Hué zullen een privévoertuig en uw nieuwe lokale gids u op de luchthaven ontmoeten en naar uw hotel in Hué brengen. Nadat u bent ingecheckt heeft u de rest van de avond ter vrije besteding.

Dag 9: Hué

In de ochtend zal uw lokale gids u ontmoeten bij het hotel en u naar een ontmoetingspunt brengen, waar u op een fiets stapt om uw tocht te beginnen naar Kim Long-dorp - een stap terug in de tijd, waarbij u de pracht van het tijdperk van de "Grote Stad" (1636-1687) kan bewonderen en u een schat aan belangrijke culturele overblijfselen gaat zien.

Langs de route, verscholen achter groenblijvende hagen, ontdekt u tuinhuizen die dienen als vensters naar het verleden, waar de verhalen van de gastheren resoneren als echo's uit de geschiedenis. De suggestieve tuinhuizen architectuur, warme familiale sfeer, verrukkelijke keuken, en de belichaming van Hue-etiquette combineerd om een meeslepende culturele ervaring te creëren, dat een echt kijkje geeft in de oorspronkelijke kunst van het leven in Hué.

Terwijl u over de paden fietst, geflankeerd door weelderige groenten, levendig bloemen en serene rijstvelden aan weerszijden, creëert u een onuitwisbaarder ervaring.
Na afloop van de fietstocht keert u terug naar het hotel voor een korte pauze voordat u opnieuw uw lokale gids ontmoet om de Hue-keuken te verkennen met een interessant lokaal transport. Uw deskundige gids begint met een inzichtelijke kennismaking met de nuances van de Hue-keuken, samen met een paar praktische lessen in het overleven van Vietnamees, wat zorgt voor een naadloze culturele onderdompeling.

Vervolgens wordt u naar een karakteristiek vegetarisch restaurant geleid, waar het rijke tapijt van boeddhistische tradities meesterlijk is verweven in die van Hue culinaire kunsten. Terwijl u buiten de typische toeristische routes gaat, verkent u op uw gemak de vele verborgen juweeltjes van de stad vanuit het comfort van een ontspannen fietstocht.

Tijdens deze tocht die doorloopt tot in de avond komen levendige straatkraampjes in zicht, die verleidelijke opties zoals de knapperige pannenkoek in Hue-stijl of sappig citroengras spiesen bereiden en die u uitnodigen om de authentieke smaken van de stad te gaan proeven.

U maakt een stop in een charmante, lokale bar of koffiehuis, een perfecte setting om te ontspannen en te genieten van een glas speciale drank of lokaal bier.
Hoewel zoete soepen meestal niet de favoriete dessertkeuze van buitenlanders zijn, beloven Hué's scala aan kleuren en smaken binnen het dessertaanbod een verrukkelijke en bevredigende afsluiting van uw avond.

Overnachting in Hué, inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 10: Hué

Na het ontbijt gaat u vandaag van het levendige stadsbeeld naar de rustige uitgestrektheid van het platteland van Hue, waar u zich laat onderdompelen in de serene lokale sfeer die het biedt.
U begint aan een korte reis naar Tam Giang Lagoon, een opmerkelijke uitgestrektheid en de grootste in zijn soort in Zuidoost-Azië, die als zeer pittoreske plaats een ongeëvenaarde setting en zeer bijzondere setting biedt. Wandel door het schilderachtig vissersdorpje en dwaal door het rustieke landschap. Pauzeer bij een gracieuze visser verblijfplaats, waar u getuige zult zijn van de ingewikkelde kunst van het ambachtelijk traditioneel vissen. Ga vervolgens met de visser mee op een boeiende boottocht over het betoverende water van de lagune.
Kijk vol bewondering naar de authentieke manier van leven van de bootbewoners, al lerend hoe generaties families 'eten, bidden, liefhebben' en voortbestaan hun woonboten. Deze meeslepende ontmoeting opent uw ogen voor de fijne kneepjes van hun authentieke bestaan. Neem deel aan een serene peddeltocht langs de onderscheidende aquacultuurbedrijven en ontdek het fascinerende systeem dat deze wateren onderhoudt. Stap in het rijk van originele vistechnieken en leer uit de eerste hand deelnemen aan deze eeuwenoude praktijk. Als dankbare uitkomst heeft u de mogelijkheid om je vers gevangen bounty te behouden.
De reis gaat verder naar een biologische groenteboerderij, dat het podium biedt voor een buitengewoon "van boer tot bord" lunch, bereid naast of met uw gracieuze gastheer. Deze onderscheidende ervaring onthult een reeks unieke culinaire onthullingen, die u een kijkje geven in de exotische mysteries van de plaatselijke keuken.

Als u aan het begin van de avond terugkomt in uw hotel, heeft u de rest van de avond vrije tijd om op uw gemak Hue te ontdekken. Overnachten in Hue, inclusief ontbijt en lunch.

Dag 11: Hué - Hoi An

Vandaag gaat u vroeg uitchecken om verder te reizen naar Hoi An, een tocht dwars door de prachtige Hai Van Pass. Onderweg stopt u bij de top van de pas om te genieten van het adembenemende panoramische uitzicht op het omringende landschap.

Lunch onderweg in een lokaal restaurant (op eigen kosten).
Bij aankomst in Hội An, heeft u een pauze in het hotel voordat u uw lokale gids weer ontmoet voor een ontspannen wandeling door de kleine valleien van Hoi An: verken de verborgen charme en ervaar de keukencultuur achter de verhalen van uw lokale gids/gastheer.

In de avond vullen levendige straten en steegjes van Hoi An zich met een groot aantal streetfood karren, kraampjes en verkopers. Na een korte briefing en lokale koffie verkent u de minder betreden paden, langs drukke, met bomen omzoomde lanen en door labyrinten steegjes, terwijl u onderweg proeft van het lekkerste straatvoedsel en klassieke Hoi An-gerechten.

Weg van de meer toeristische oude stad bezoekt u de authentieke Hoi An-verkopers waar voornamelijk de lokale bevolking kiest om te dineren en te snacken. Uw gids zal u kennis laten maken met de gezichten achter de voorraadpotten en u leren hoe de lokale bevolking omgaat met die kruidengerechten! Tevens zal uw gids graag hun achtergrond delen en de verhalen en verborgen geschiedenis van hun eigen familiebedrijf vertellen. Dit is de perfecte introductie voor u om te genieten van enkele van de bereide Hoi An-specialiteiten die gemaakt worden door oude familieleden en vrienden van uw gids.

Na afloop van het bijzondere diner wandelt u terug naar uw hotel en heeft u vrije tijd om het nachtleven van Hoi An op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 12: Hoi An - Cam Thanh - Hoi An

Na het ontbijt gaat u vandaag naar het platteland van Hoi An en ervaart u de rust van het dorp Cam Thanh, een boeiende enclave genesteld in Hoi An. Deze oase biedt een authentiek onderdompeling in het dorpsleven, waar idyllische charme, eeuwenoude tradities en gastvrije lokale landbouw bevolking geworteld zijn in de plaatselijke cultuur.

U gaat hier vervolgens ook op een mandbootavontuur langs de schilderachtige rivier de Co Co, waarbij u een bevoorrechte blik krijgt in de unieke vistechnieken van de lokale vissers. Om deze ervaring te versterken, biedt het plaatselijke restaurant de mogelijkheid om mee te doen aan traditionele Vietnamese volksspelen voordat u aan een ontspannen kookles begint. Geniet na deze culinaire verkenning van een smaakvolle lunch in de gastvrije ambiance van een bamboehuis, waar de vergezichten van de rivier en weelderige rijstvelden een serene achtergrond creëren.

Na de lunch keert u terug naar het hotel, waarna u de rest van de middag en avond ter vrije besteding heeft om Hoi An zelf te ontdekken.

Dag 13: Hoi An

Na een ontspannen ontbijt in uw hotel heeft u vandaag vrije tijd om op uw gemak de omgeving te verkennen. Indien u liever speciale activiteiten of excursies onderneemt, kunt u dat ter plekke via onze lokale gids regelen en boeken.

U kunt indien gewenst ook naar het strand van An Bang rijden om een dagje te ontspannen op het uitgestrekte strand.

Dag 14 t/m 16: Hoi An - Da Nang - Quy Nhon

Vroeg in de ochtend wordt u naar het station gebracht om verder te reizen vanaf het Da Nang-trein station naar Quy Nhon (4 persoon privé treincabine inclusief airco).

Bij aankomst in Quy Nhon brengt een privévoertuig (zonder gids) u bij aankomst van treinstation Dieu Tri naar het prachtige Avanihotel in Quy Nhon voor check-in.

Quy Nhon is het best bewaarde geheim van Vietnam: Een kilometer privéstrand, aan drie kanten omgeven door bergen. Luie dagen bij het zwembad of in de spa. Avonturen op zee in een traditioneel rond coracle, of langs de hele kustlijn. Tussendoor bijtanken met echt lokaal Vietnamees eten, vers van boer tot bord. Het is de ultieme schipbreukfantasie hier bij Avani.

Hier kunt u een paar dagen vrijblijvend genieten van het prachtige strand, de uitstekende Spa, het overheerlijke eten en verschillende watersporten indien gewenst.

Dag 17: Quy Nhon – Saigon/Ho Chi Minh City

Na het ontbijt heeft u nog wat vrije tijd tot de uitchecktijd. Daarna heeft u een transfer per privévoertuig (zonder gids) van hotel naar Quy Nhon luchthaven. U heeft hier een binnenlandse vlucht van Quy Nhon naar Saigon maar u kunt er uiteraard ook voor kiezen om op een andere wijze naar Saigon te reizen.

Bij aankomst in Saigon heeft u een transfer met een privévoertuig en gids van Tan Son Luchthaven Nhat naar uw hotel in Saigon, tegenwoordig, Ho Chi Minh City genaamd. Na het inchecken in het hotel in Saigon heeft u de rest van de dag vrije tijd om het nachtleven van Saigon te verkennen.

Dag 18: Saigon

In de ochtend ontmoeten uw nieuwe lokale gids en privévoertuig u in de lobby van uw hotel. Uw tour begint met vervolgens twee must-see bezienswaardigheden: het Herenigingspaleis en het Oorlogsmuseum. Daarna pauzeert u bij een verborgen, bunker uit het oorlogstijdperk in het hart van Saigon, waar u een authentiek Vietnamese koffie gaat proeven.
Na een heerlijke lunch in een lokaal restaurant, gaat u naar Cho Lon om Binh Tay-markt en de Thien Hau-pagode te bezoeken. Om de dag af te ronden, maakt u een ontspannen wandeling langs de beroemde Medicine Street waar u een verscheidenheid aan traditionele remedies vindt.

Vervolgens gaat u terug naar het hotel en heeft u de avond ter vrije besteding. Overnachting in Saigon, inclusief ontbijt en lunch.

Dag 19: Saigon - Cai Be - Vinh Long

Na een vroeg ontbijt ontmoet u uw gids in de lobby van uw hotel en start een uitje van 2 dagen en 1 nacht in schitterende Mekong Delta.

Bij aankomst op de Cai Be-pier wordt u opgehaald door lokale bewoners, die u meenemen op hun boot om een snel bezoek te brengen aan de drijvende markt van Cai Be. Daarna vaart u verder naar Tân Phong-eiland om te fietsen / wandelen over dorpspaden om de lokale bevolking in hun dagelijkse habitat te zien: boomgaarden, schooltjes, kerken, pagodes, traditionele huizen.

Onderweg kunt u enkele stops maken om te zien hoe ze de gedroogde waterhyacint gebruiken voor talloze (lokale) producten: manden, tassen, hoeden, portefeuilles, schoenen... Vervolgens brengt de roeiboot u op een kleinere boot dieper het platteland in om te genieten van de rustige en adembenemende omgeving.

Uw lunch wordt geserveerd in een plaatselijke boomgaard. Na de lunch keert u terug naar uw boot om een van de langste rivieren ter wereld over te steken, de Mekong Rivier, om naar het eiland An Bình te komen. U vaart vervolgens op het handgemaakte kanaal van Muong Lo naar de woning van uw gastgezin.

Even een frisse douche nemen voordat u bijzondere gerechten kookt met de leden van de plaatselijke familie. U gaat volop genieten van het diner en een rustige nacht te midden van het rustieke, lokale Mekong leven.

Overnachting bij een gastgezin in Vinh Long (Kingsize Room), inclusief ontbijt, lunch en diner.

Dag 20: Vinh Long - Saigon

Word wakker en geniet van het ontbijt met een kopje Vietnamese koffie. Pak na het ontbijt uw bagage en maak u klaar om aan boord te gaan om de meest populaire, lokale steenfabrieken te ontdekken en vervolgens enkele lokale gezinnen te bezoeken, die niet uitsluitend al eeuwenlang zelf de conische Vietnamese hoeden maken maar ook rijstnoedels zullen bereiden.

U krijgt ook de gelegenheid om rond te lopen op de Vinh Long-markt, een typische lokale markt in Vietnam. Geniet onderweg van een lunch voordat u terugkeert naar uw Saigon-hotel. De laatste avond heeft u ter vrije besteding om het nachtleven van Saigon te ontdekken.

Dag 21: Saigon - Goodbye Vietnam

Na het ontbijt heeft u vrije tijd tot de uitchecktijd. Vervolgens heeft u onder begeleiding van uw lokale gids een transfer per privévoertuig van het hotel naar de Tan Son Nhat luchthaven voor uw vlucht terug naar uw huis of andere bestemmingen.

Deze reis kunnen wij uiteraard aanpassen naar uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Daarnaast kan deze rondreis ook gecombineerd worden met andere bestemmingen zoals Laos, Cambodja of Thailand.

Donatie duurzame, lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag op uw vakantiebestemming aan lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €25, waarbij u bij uw boeking aangeeft aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen:

1. Refill My Bottle (RMB), voor het eerst gelanceerd op Bali (Indonesië), is een initiatief om plastic afval te verminderen door het opnieuw te vullen in plaats van te storten. RMB biedt een online kaart (beschikbaar in de app store) die alle plaatsen identificeert – of het nu een café, resort, restaurant, winkel of werkkantoor is – waar navullers naar binnen kunnen lopen en hun fles gratis kunnen vullen met schoon drinkbaar water of een minimumvergoeding.
Uw donatie wordt gebruikt ter ondersteuning van operationele activiteiten, waaronder maandelijkse vergoedingen voor vrijwilligers, onderhoudskosten voor de app, organisatiekosten bij deelname aan evenementen, enz. Website: https://www.facebook.com/refill_bottle_vietnam

2. Plant bomen met GAIA Nature Conservation: dit is een lokale NGO opgericht in 2016. Een van hun belangrijkste activiteiten is bebossing. Bedrijven en particulieren kunnen zich bij hen aansluiten en door te doneren een bijdrage leveren aan nieuwe bossen creëren of behouden. De locaties zijn nationale parken, natuurgebieden en scholen. Op elke locatie zullen gelijkwaardige boomsoorten worden geplant en GAIA zal elk jaar de status van de bomen in het bos verzorgen, monitoren en publiceren, gedurende 2-6 jaar, afhankelijk van het bos. Website: http://gaiavn.org/tham-gia/su-dung-dich-vu-tu-van-cua-gaia.html

3. Zorg voor lunch voor studenten in bergachtige gebieden met het Nuôi Em-project (Nurture the Children). In afgelegen en bergachtige gebieden van Vietnam, waar de levensomstandigheden extreem moeilijk zijn, zijn kinderen beperkt in hun toegang tot onderwijs. Lange tijd zijn voedselarme maaltijden een bekend beeld geworden voor kinderen in de bergachtige streken van Vietnam, en vanwege de honger moet 90% van de kinderen halverwege de school verlaten. In 2014 werd het Nuôi Em-project geboren met als doel: het verstrekken van complete maaltijden om kinderen de motivatie te geven om naar school te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over honger en dagelijkse maaltijden. Hoe deel te nemen: Indien gewenst kunt u het project en de kinderen die u ondersteunt bezoeken. Website: https://www.nuoiem.com/

WAAR JE BLIJFT

May de Ville Luxury Hotel & Spa - Hanoi

May De Ville Luxury Hotel & Spa is het nieuwste 5-sterrenhotel in de prachtige oude wijk van Hanoi. Het hotel biedt een unieke accommodatie-ervaring, met luxe en moderne (duurzame) voorzieningen, die een verblijf garanderen dat u nooit zult vergeten. De kamers zijn zowel comfortabel als stijlvol ontworpen, met prachtige houten meubels, ultramoderne technologie en alle essentiële voorzieningen.

De eigen spa biedt een scala aan ontspannende behandelingen en diensten, waarbij alleen de beste natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Van gezichtsbehandelingen tot massages, u zult zich na uw bezoek verfrist en verkwikt voelen. Ze hebben ook een fitnesscentrum, waar u kunt genieten van een volledige lichaamstraining of gewoon een ontspannen wandeling kunt maken op de atletiekbaan. Ook kunt u terecht in het prachtige (half-)overdekte zwembad met groot en comfortabel loungeterras.

Het restaurant serveert heerlijke dinerervaringen, met vers bereide traditionele en moderne Vietnamese gerechten. Of u nu op zoek bent naar een lichte snack of een stevig banket, er is voor ieder wat wils. De bar is de perfecte plek voor een aperitief en de wijnkelder is goed gevuld met de beste selectie wijnen uit de hele wereld.

De gasten hebben overweldigend positieve beoordelingen gegeven over het hotel, waarbij velen de kwaliteit van de diensten en het vriendelijke personeel prijzen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Pelican Glory Cruise - Halong Bay

Pelican Glory Cruise is speciaal ontworpen voor reizigers die de voorkeur geven aan het rustieke, klassieke van Oost-Azië, maar toch geïnspireerd willen worden door de hedendaagse stijl in het hart van dit Unesco erfgoed. De cruises nemen bezoekers mee naar de mooiste bestemmingen in de baai der wonderen met veel interessante activiteiten, terwijl ze genieten van een unieke keuken die Aziatisch-Europese smaken combineert tussen hemel en aarde.

Het bedrijf ondersteunt ook de lokale gemeenschappen door te zorgen voor duurzaam toerisme.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Emeralda Tam Coc Resort - Ninh Binh

Het duurzame en prachtige resort is gelegen in het midden van de Tam Coc-werf, met majestueuze natuurlijke schoonheid voor degenen die in Emeralda Resort Tam Coc verblijven. Een plek doordrenkt met de schoonheid van de Vietnamese cultuur door duizenden jaren heen. Emeralda Resort Tam Coc toont de esthetiek door de traditionele architectuur van de oude aristocraten en is verdeeld in een schier- en eilandgedeelte.

Geïnspireerd door Com (groene rijstvlokken) is een delicatesse die alleen in de herfst uit het noorden wordt gemaakt en door alle Vietnamezen wordt gekoesterd. Restaurant Com is ingericht met traditionele elementen en biedt gasten een onberispelijke keuze uit gerechten, van Aziatische specialiteiten tot bekende westerse gerechten, zodat u de hele dag kunt smullen van lokale en traditionele gerechten. Daarnaast kunt u genieten van het prachtige tafereel van Tam Coc vanuit het schaduwrijke comfort van de Jade Bar met een uitgebreid drankje

De behandelingen van La Cochinchine Spa zijn geïnspireerd op traditioneel Vietnamees, Zwitserland, Thailand en Indiase methoden en technieken, vakkundig gebruikt om u een stralende, bevrijde huid en verlichting van stress te geven.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Allegro Hoi An Boutique Hotel & Spa - Hoi An

Gelegen in het hart van de omgeving, is Allegro Hoi An ook een voorbeeld van het hart van de Hianese bevolking: gastvrij, eerlijk en authentiek. Ze delen graag de verborgen schoonheid van deze oude stad en bieden u tegelijkertijd luxe comfort en de ideale sfeer om te ontspannen en het vredige levenstempo van Hoi An te absorberen.

Fine dining restaurant Melody maakt uw smaakpapillen wakker met traditionele (lokale) gerechten bereid door topchefs en een vleugje gastronomische fusionmaaltijden. Een lokaal geïnspireerde sfeer maakt uw culinaire hoogstandjes compleet. Er is ook een geweldige lobby en een zwembadbar in het hotel.

Het Ozone Spa & Fitness centrum biedt talloze behandelingen met lokale producten. Al het personeel is getraind door Thaise experts in de Thaise holistische lichaamsmassages en gezondheidsbehandelingen. Er is ook een sauna aanwezig en, om het plaatje compleet te maken, zijn alle ruimtes ingericht naar de stijl en uitstraling van de glorieuze gouden dagen van Hoi An.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Saigon Morin Hotel - Hue

Hotel Saigon Morin is ideaal gelegen in het hart van de stad Hue, met vier gevels met uitzicht op de straat Le Loi – Hung Vuong en Hoang Hoa Tham – Truong Dinh, met het beste uitzicht op de Truong Tien-brug en de Parfumrivier. Het hotel, opgericht in 1901, staat niet alleen bekend om het eerste hotel in Central, maar ook om een historisch symbool van Hue en Vietnam.

Hotel Saigon Morin is bekroond als Top 5 van beste historische hotels in Vietnam en een van de meest klassieke hotels in Hue City. Het hotel streeft ernaar zijn charme te behouden en biedt het meest comfortabele verblijf voor alle gasten.

Door gebruik te maken van de voordelen van de Franse koloniale stijl, hebben de 180 goed uitgeruste kamers en suites van Hotel Saigon Morin de grootste afmetingen in de stad Hue. Alle kamers hebben een parketvloer, marmeren badkamers en comfortabele faciliteiten en voorzieningen. Vooral als ze in Hotel Saigon Morin verblijven, hebben de gasten de kans om veel oude foto's van de stad Hue in het begin van de 20e eeuw en de hotelgeschiedenis van meer dan 100 jaar te zien. Bovendien bracht de grootste komiek Charlie Chaplin zijn huwelijksreis door in een Charlie Chaplin Suite.

Het hotel heeft een Pool Bar, een Panorama Bar en Lobby Bar. The Royal Restaurant is de plaats waar een koninklijk feest wordt geserveerd met koninklijke riten, muziek die herinnert aan de tijd van de Nguyen-dynastie in de 19e eeuw.

Le Rendez-vous is de buitenplek om te ontsnappen aan de hitte van de dag en te ontspannen met een kopje thee of een snack. Het is de ideale locatie voor een informeel rendez-vous. 'S Avonds kunt u genieten van het dinerbuffet of de barbecue onder de glans van honderden lantaarns en kaarsen voor een onvergetelijk gevoel.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Avani Resort - Quy Nhon

Quy Nhon is het best bewaarde geheim van Vietnam: Een kilometer privéstrand, aan drie kanten omgeven door bergen. Luie dagen bij het zwembad of in de spa. Avonturen op zee in een traditioneel rond coracle, of langs de hele kustlijn. Tussendoor bijtanken met echt lokaal Vietnamees eten, vers van boer tot bord. Het is de ultieme schipbreukfantasie hier bij Avani.

Zie vanaf uw eigen balkon de zon over de oceaan barsten. Relaxen met uitzicht op het strand en ontdek de minibar of relax in de luxe Kingsize bedden. Een eigentijdse en comfortabele oase om te ontspannen en op te frissen met een prachtig uitzicht op zee, inclusief gratis wifi.

Ze weten hier dat heerlijk dineren een fantastische vakantie kan zijn. Daarom zijn ze de thuisbasis van enkele van de beste restaurants die Vietnam te bieden heeft, met een verleidelijke verscheidenheid aan smakelijke hapjes, maaltijden die u echt moet proberen, verfrissende drankjes, tropische cocktails en heerlijke wijnen: van dineren op de klif in het uitstekende Tre-restaurant, ontspannen lunchen bij de Gio Poolbar tot dineren op uw bed.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
La Siesta Premium Hotel - Saigon

Ontdek het toppunt van luxe en gastvrijheid in La Siesta Premium Saigon Hotel, waar een unieke ervaring op u wacht in District 1 in Saigon/Ho Chi Minh-stad. Dompel uzelf onder in de levendige omgeving van bruisende restaurants en uitgaansgelegenheden, terwijl u op slechts een steenworp afstand bent van de iconische bezienswaardigheden en attracties van de stad.

La Siesta Premium Saigon Hotel beschikt over 91 luxe kamers en suites en is een uitzonderlijk toevluchtsoord voor reizigers. De faciliteiten van wereldklasse omvatten een informeel restaurant dat de hele dag geopend is, een verfijnd Vietnamees restaurant en een levendige Sky Bar & lounge voor feestvreugde tot laat in de avond. Het team van toegewijde professionals streeft ernaar uitzonderlijke service te bieden die recht uit het hart komt.

Cloud Nine Saigon is een restaurant dat dineren naar nieuwe hoogten tilt – letterlijk! Gelegen op de 11e verdieping, biedt het een adembenemend 360 graden uitzicht over de prachtige stad Saigon. Bij Cloud Nine Saigon zijn ze er trots op dat ze het allerbeste bieden in de authentieke en smaakvolle Vietnamese keuken, met gerechten uit alle regio's van Vietnam en internationale gerechten.

Ervaar het ultieme in luxe en verfijning in de Twilight Sky Bar Sai Gon, gelegen op het dak van het prestigieuze La Siesta Premium Sai Gon hotel. Met zijn indrukwekkende inrichting, adembenemend 360 graden uitzicht op de glinsterende skyline van Saigon en een uitgebreid menu met creatieve en innovatieve cocktails, is dit de ultieme bestemming voor wie op zoek is naar het allerbeste in het nachtleven.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €5,00 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €25 per persoon aan door u geselecteerd duurzaam, lokaal project
 • €2,50 per persoon voor het Calamiteitenfonds
 • Recyclet en navulbare waterfles voor elke reiziger
 • Accommodatie in genoemde hotels of pensions, inclusief ontbijt
 • Alle lokale vervoer per privévoertuig met AC
 • Treinkaartje Ninh Binh - Da Nang
 • Maaltijden aangegeven volgens programma
 • Een lokale, Engelssprekende lokale gids tijdens de gehele tour
 • Reisvergunningen
 • Toegangsprijzen
 • Drinkwater en zuurstof
 • Reisverzekering voor ongevallen ter plaatse
 • BTW
 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Maaltijden niet genoemd in reisprogramma
 • Alle optionele excursies en sites die in het programma niet zijn vermeld
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Alle niet genoemde extra's
 • Visumkosten
 • Alle andere activiteiten die niet in het programma zijn vermeld
 • Diensten die niet in het reisplan vermeld staan
 • Extra kosten voor vroeg inchecken en laat uitchecken door het hotel
 • Optionele tours en activiteiten

Locatie van de tour

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €3.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk