from €1.499,00
Boeking Aanvragen

Spanje: Onontdekte paradijselijke plekken van Noord-Spanje

Reisduur

11 dagen / 10 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Dit is een reis in drie etappes. Aan de ene kant biedt de Baskische Costa u een zintuiglijke reis langs een aantal essentiële punten van Baskenland. Landschappen en geluiden van de zee en het bos, ook als de smaak van de beste bouillons, wijn en cider vergezeld van lokale gastronomische producten.

Aan de andere kant, het natuurpark Fuentes del Narcea, Degaña en Ibias in Asturië, is een unieke plek met immense en pure eiken- en beukenbossen die contrasteren met uitgestrekte wijngaarden en subalpiene landschappen in de hooglanden. In dit paradijs bestaan het onbedorven landschap en de boeren ​​naast elkaar in perfecte harmonie en zijn tegelijkertijd de cultuur en traditie blijven in de loop van de tijd praktisch intact gebleven, wat u zal verrukken met een unieke architectuur en etnografie en talloze magische plekken om te verkennen.

Ten slotte is in Galicië het grondgebied van de biosfeer Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo Reserve te vinden tussen rivieren, kliffen en bergen. Het is een sub-kustgebied van 300 meter gemiddelde hoogte, waar de kusten, valleien en bergen overheersen, omlijst door de stroomgebieden van de rivieren Mero en Mandeo. De uitstekende kwaliteit tuinproducten, visproducten (Lorbé-mosselen of sardines) en uitstekende wijnen behoren tot de culinaire hoogtepunten. De Mariñas van A Coruña zijn daarom een ​​bestemming voor biologische gastronomie van topkwaliteit en een tempel voor slow food

Baskenland:

Spaans Baskenland is een autonome regio en ligt aan de Atlantische Oceaan in het noorden van Spanje, ten westen van de Pyreneeën en de grens met Frankrijk. De hoofdstad van de autonome regio is Vitoria-Gasteiz maar de grootste stad is Bilbao. In Frankrijk ligt ook nog een Frans gedeelte van Baskenland.

De autonome regio Baskenland is officieel tweetalig: zowel het Spaans als het Baskisch zijn officiële talen. De Baskische taal is een taalkundig raadsel en vertoont geen enkele overeenkomst met welke andere taal dan ook.

San Sebastian:

Als u op reis gaat om van de stad San Sebastián te genieten, vergeet dan niet om de drie stranden van de stad te bezoeken, of vier als we die op het eiland Santa Clara tellen, het San Telmo-museum gewijd aan de Baskische samenleving, het Aquarium, één van de belangrijkste in Europa, de kathedraal van de Goede Herder, het Kursaal of gewoon verdwalen in de straten van El Antiguo of de beroemde Peine de los Vientos in Chillida bereiken.

Donostia is een stad van evenementen die van groot belang zijn voor ieders smaken en voorkeuren, zoals de spectaculaire Tamborrada, het Filmfestival, het Jazz Festival of “Jazzaldia”, de Grote Week, de races van de City Hippodrome, de verschillende sportevenementen waartussen de ” Behobia-San Sebastián” of één van de belangrijkste evenementen, het evenement met de Baskische gastronomie met zijn pintxos en de elf restaurants die zijn bekroond met de “Michelin-ster” in de provincie.

Als u de omgeving graag wilt leren kennen, is San Sebastián het perfecte startpunt om Getaria, het epicentrum van Txakoli in de omgeving en de geboorteplaats van Juan Sebastián Elcano, het elegante Zarautz, het prachtige Hondarribia, te ontdekken. Neem de Flysch-route vanaf de stad Zumaia of organiseer een kleine route door Frans Baskenland.

Duurzaamheid:

EDS 2030 identificeert acht Country Challenges, geconfigureerd als de belangrijkste uitdagingen die het hoofd moeten worden geboden, waarvan de aanpak zal worden verwoord in acht Sustainable Development Accelerator Policies, gedefinieerd vanuit een multidimensionaal en multi-level perspectief om een ​​duurzame impact van het medium en langetermijn.

Dit beleid is ontworpen om een ​​alomvattende aanpak mogelijk te maken van kwesties als armoede en ongelijkheid – met bijzondere aandacht voor de gevolgen van onder meer vrouwen, kinderen en LGBTIQ-mensen – het gebrek aan garantie en effectieve toegang tot sociale rechten of het einde van de baan onzekerheid door het creëren van hoogwaardige werkgelegenheid. Het voert doortastende actie op het gebied van milieu en klimaat, in overeenstemming met internationale verbintenissen zoals de Overeenkomst van Parijs, het bevorderen van de transformatie van het economische systeem, het versterken van openbare diensten en het versterken van het recht om niemand achter te laten.

Het hernieuwt ook de inzet van Spanje om te bouwen aan een eerlijkere, democratischere en duurzamere globalisering, door de inzet voor een multilateralisme versterkt met de Verenigde Naties in het hart van deze inspanningen.

View More

Reisplan

Dag 1: Aankomst Donostia/San Sebastián

Bij aankomst in San Sebastián, na het inchecken bij het door u gekozen stads- of plattelandshotel, hebben wij voor u een (optionele) begeleide pintxo-tour geregeld met een lokale "Donostiarra" die u de beste en leukste gastronomische geheimen van de stad laat zien terwijl u door de talloze gezellige straten van de stad slentert. Pintxos zijn lokale hapjes en delicatessen, die voor Nederlanders beter bekend staan als tapas. Na afloop heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om de stad verder op eigen gelegenheid te ontdekken.

San Sebastián (Spaans) of Donostia (Baskisch) is een stad in de Spaanse autonome regio Baskenland, in het noorden van Spanje. De stad ligt aan de Cantabrische Zee, dicht bij de grens met Frankrijk.

Dag 2: Trekking in Astigara en een traditionele Cider House-lunch

Voor deze dag bieden we u een trekking aan, die zeer populair is onder de Baskische lokale bevolking. U bezoekt "La Sagardotegia" of het ciderhuis, aangevuld met een prachtige trekking, begeleid door onze lokale Engelssprekende gids, die zorgt dat u optimaal kunt u genieten van het natuurlijke landschap van Astigara.

De route heeft een afstand van 6,5 km en duurt ongeveer 3 uur. De wandeling heeft 8 themastations, waar u door de cultuur van cider leert over de geschiedenis van de gehuchten Santiagomendi en Astigarraga, de levensstijl van hun inwoners, evenals één van de meest bijzondere punten van de "Camino de Santiago” op weg door Gipuzkoa.

Na afloop van de mooie trekking, heeft u een lunch in één van de meest populaire ciderhuizen in de omgeving waar u kunt genieten van het typische, lokale menu met biefstuk, kabeljauw omelet en natuurlijk de beste cider van de regio.

Na afloop van de uitgebreide en ontspannen lunch heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Unesco Geopark aan de Baskische kust

Een paar kilometer van de stad bevindt zich het Unesco Geopark van Baskische kust: een ongelooflijk en uniek 13 kilometer lang kustgebied ingeklemd tussen de Cantabrische Zee en de Baskische bergen, als de versmelting van zee en rotsen, Flysch genaamd.

In de ochtend gaat u op een begeleide ecotour van ongeveer twee uur, door het gebied waar u uitgebreid kunt leren over het natuurlijke en geologische erfgoed van het Geopark en geniet u optimaal van zowel de stranden als de landschappen die deze natuurlijke enclave te bieden heeft.

Om bij te komen van deze enerverende ochtend, kunt u van een ontspannen lunch gaan genieten in een lokaal restaurant in de buurt van het Geopark (lunch niet inbegrepen): uw gids kan u adviseren over de leukste en gezelligste lokale restaurants.

's Middags gaat u op een boottocht van ruim een uur om de spectaculaire flysch-kliffen vanaf het water te ontdekken: met een geschiedenis van meer dan 50 miljoen jaar en veroorzaakt door grote aardverschuivingen heeft zich hierbij één van de grootste droogvallende platen van Europa op meer dan 100 meter hoge, verborgen baaien gevormd.

Terug in San Sebastián, kunt u in de avond dineren in een door ons voorgesteld restaurant of kunt u op eigen gelegenheid een hapje gaan eten.

Dag 4: San Sebastián - Cangas del Narcea (Asturië)

Na het ontbijt en de check-out in uw hotel heeft u de hele ochtend om nog te genieten San Sebastián. Wij hebben fietsen voor gehuurd om op eigen gelegenheid van de stad te genieten, onder andere fietsend en deels wandelend door de oude stad, te genieten van de befaamde schelpenwandeling en het beklimmen van de "Comb of the Winds".

Vervolgens reist u in het begin van de middag, na uw check-out met uw eigen auto of een huurauto verder naar het schitterende Parque Natural de las Fuentes del Narcea, Degaña e Ibias, in Asturië. U krijgt van ons een routebeschrijving voor de prachtige rit van ongeveer 480 kilometer (reisduur 5-6 uur).

Bij aankomst in uw nieuwe accommodatie, op 3 km van Cangas del Narcea, heeft u tijd om de mooie omgeving op eigen gelegenheid te verkennen en te genieten van een heerlijk diner in een lokaal restaurant.

Dag 5: De wijngaarden van het Cangas district

Vandaag gaat u de glooiende wijngaarden in de buurt van de stad Cangas del Narcea ontdekken: de enige eeuwenoude wijngaarden in Asturië met een zogenaamde "Protected Designation of Origin' bescherming. De gastheren leggen u met passie uit hoe ze werken in hun eigen wijngaard en wijnmakerij. Aan het einde van de tour wordt een proeverij van wijn en lokale producten aangeboden.

De middag heeft u ter vrije besteding om de stad Cangas del Narcea en zijn rijke erfgoed op uw gemak te leren kennen. Het is onder andere mogelijk om koffie te drinken bij de prachtige Parador Nacional, een voormalig monniken klooster. Zij waren degenen die de wijngaarden ooit introduceerden in de regio. U kunt de ruïnes van deze eerste religieuze gebouwen en de oude (wijn-)kelders - met of zonder gids - bezoeken.

In de avond zijn er voldoende lokale restaurants om uitstekend te dineren. In de kleine steden van Asturië zijn talloze restaurants met traditionele keuken en typische lokale producten en specialiteiten. Laat u in het uw hotel adviseren over de beste opties.

Dag 6: Landschappen van Asturië: bossen en tradities

Na het ontbijt heeft u een begeleide wandeling door de inheemse bossen van Asturië, één van de belangrijkste toevluchtsoorden voor de Cantabrische bruine beer op het hele schiereiland. De begeleide wandeling vindt plaats door de bossen in de buurt van uw accommodatie.

Op de terugweg van de wandeltocht brengt u een bezoek bij één van de onderstaande typische, lokale ambachtelijke ervaringen:

A) Een ambachtelijke eco-werkplaats "El Rincón Cunqueiru", waar u de ambacht van cunqueiros of de kunst van het maken van houten voorwerpen zoals schalen, glazen, fonteinen en allerlei huishoudelijke voorwerpen kunt bewonderen. Dit ambacht wordt nog steeds gedaan op een oude pedaal draaibank.

B) Een workshop over het ambacht van wol (voorbereiding en gebruik), in dit geval van het zogenaamde inheemse xalda-schaap.

Na afloop heeft u de avond ter vrije besteding.

Dag 7: De smaak van Asturië

In de ochtend gaat u de meer dan 100 jaar oude houtgestookte broodovens bezoeken, naast de "hórreo" in uw eigen gastverblijf: in één van de schatten van Casa Mario's "corrada" gaat u zelf een brood bereiden en bakken om te ervaren hoe een authentiek brood hoort te smaken.

U krijgt te zien hoe het recept voor het dorpsbrood of het "preñao" broodje (brood gevuld met chorizo), dat met de hand wordt gemaakt in de oude masera, met zuurdesem en meel wordt gemalen in de traditionele molen, die nog steeds in het dorp staat en die u indien gewenst ook kunt bezoeken.

Na het bakken heeft u een proeverij van authentiek Asturisch brood met een glas Cangas-wijn en andere lokale culinaire producten en specialiteiten, zoals kazen en vleeswaren. Het is zonder twijfel een waar genoegen voor iedereen de zintuigen.

De middag heeft u ter vrije besteding om andere steden te bezoeken of te gaan wandelen door de adembenemend mooie omgeving.

Dag 8: Asturië - Betanzos (Galicië)

Vandaag reist u verder vanuit het mooie Asturië naar het schitterende biosfeerreservaat Coruñesas en Tierras de Mandeo bij Betanzos in het prachtige Galicië: een reis van ongeveer 3,5 uur met de auto over een afstand van 215 kilometer.

Onderweg hebben wij een lunch gereserveerd bij een lokaal restaurant in Casanova. 's Middags bezoekt u na aankomst en check-in bij het landhuis, waar u de komende nachten logeert, met een lokale, Engelssprekende gids de stad Betanzos om het culturele erfgoed te ontdekken.

In de avond heeft u een heerlijk en ontspannen (inbegrepen) diner in Casa de Sixto.

Dag 9: Bioreservaat en bossen

Na het ontbijt ontmoeten we elkaar in de haven van Miño om te genieten van een bijzondere boottocht van 2 uur langs de indrukwekkende kust van het biosfeerreservaat. De 100% elektrische catamarans, waarmee u de boottocht maakt, zijn ideaal voor een optimale ervaring met een minimale impact, om in totale stilte te genieten van de talloze (inheemse) vogels en de adembenemende omgeving.

Na afloop van de enerverende boottocht hebben wij voor u een lunch gereserveerd met lokale producten in een gecertificeerd restaurant van het Biosphere Reservaat, in het gehucht Tión.

Na de lunch gaat u op een geïnterpreteerde wandeltocht door de Fragas del Mandeo. Het is een mooie en gemakkelijke wandeltocht over 6 kilometer (tijdsduur: ongeveer 2 uur) door eeuwenoude bossen, langs kleine bosmeertjes en ruige watervallen.

De avond heeft u ter vrije besteding.

Dag 10: El Bosque Animado

Na het ontbijt maakt u een begeleide tour door één van de meest iconische plaatsen van "El Bosque Animado", die u zullen herinneren aan de essentie van het Galicië van weleer, wandelend door eeuwenoude "corredoiras" en de "Carballeira de la Fraga da Casa do Gado".

U gaat tijdens deze prachtige tour ook een bezoek brengen aan de lagune en het beroemde cisterciënzer Klooster van Sobrado, een echt erfgoedjuweel in dit mooie Galische Natuurpark. Het natuurpark is ook een fantastische plek om talloze (inheemse) vogels te spotten.

Na afloop van de wandeltocht heeft u vanaf lunchtijd de rest van de dag ter vrije besteding om naar eigen keuze te genieten van de verschillende opties in deze schitterende omgeving. Uw gids kan u ongetwijfeld een aantal tips geven, onder andere over in welk lokaal restaurant u het beste kunt lunchen.

Dag 11: Paderne

Na het ontbijt en als u uitgecheckt hebt bij uw hotel, eindigt uw WeTravelEco-reis door Noord-Spanje.

Note: U kunt indien gewenst deze reis nog aanpassen of verlengen met bijvoorbeeld een aantal extra dagen in Biarritz, een stadsverblijf in Bilbao, een eco strandverblijf of een aanvullende rondreis door andere delen van Spanje. Ook kunnen wij deze rondreis voor uw verlengen met een reis door (Noord-)Portugal. Voor meer info: [email protected]

Donatie lokale, duurzame projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen (en die u ook daadwerkelijk tijdens uw rondreis kunt bezoeken en ondersteunen):

* Albaola Maritieme Werkplaats: Met de bouw van historische boten als hoofdactiviteit, is Albaola The Sea Factory of the Basques in Pasaia San Pedro (Pasaia, Gipuzkoa) een innovatieve omgeving waar nautisch vakmanschap en technologie worden teruggewonnen en tentoongesteld. The Factory is open voor het publiek en kenmerkt zich door haar dynamiek, de diversiteit van haar activiteiten en haar internationale uitstraling.

Scheepsbouw, de internationale botenbouwschool, de scheepsmodelleringswerkplaats, de club van jonge zeelieden, het "Theater of the Sea"-programma voor podiumkunsten en de Auzolan-vrijwilligersgroep vormen dit creatieve universum dat tot doel heeft het maritieme verleden van Baskenland bekend te maken aan het grote publiek.

* Urdabai Birdcenter: Het centrum ligt in een prachtig Unesco natuurpark en is opengesteld voor deelname van het grote publiek en iedereen die geïnteresseerd is, kan er vrijwillig werken volgens zijn/haar capaciteiten, interesses en kennisniveau.

Mensen kunnen op twee verschillende manieren samenwerken. De eerste optie is om rechtstreeks deel te nemen aan de projecten van het Centrum via de volgende netwerken:
-Birdwatcher Network, Mensen die al kennis hebben van vogels en die tijdens hun reizen iets interessants zien, kunnen hun aantekeningen publiceren in het Urdaibai Ornithological Yearbook.
- Vrijwilligersnetwerk. Dit netwerk staat open voor iedereen die wil samenwerken met onze projecten. We voeren veel soorten programma's uit en eerdere ervaring is niet altijd vereist (hoewel het de voorkeur heeft). Mensen met verschillende profielen zullen in staat zijn om activiteiten uit te voeren onder leiding van gekwalificeerd personeel: habitatbeheer, wetenschappelijke en ecologische verspreiding, onderzoek, monitoring van soorten.

Aan de andere kant, als u het werk dat Urdaibai Bird Centre verricht op prijs stelt en u wilt helpen zonder uzelf er rechtstreeks bij te betrekken, kunt u een economische bijdrage leveren aan een van de lopende projecten of aan het Centrum als geheel. Dit kan persoonlijk of namens een bedrijf of entiteit.

WAAR JE BLIJFT

Maddiola Landhuis - Donostia/San Sebastián (landelijk)

Het Casa Rural Maddiola ligt aan de voet van de berg Igeldo in Donostia-San Sebastian, in een omgeving die de natuur ademt. Een rustige, paradijselijke plek, met uitzicht op de zee en de bergen. Het authentieke landhuis heeft een gezellige lounge, een serre waar u kunt ontbijten, lunchen dineren en vooral lokale (seizoens-)gerechten en specialiteiten geserveerd worden.

De grote en schitterend aangelegde tuin biedt een fantastisch uitzicht over de prachtige omgeving en heeft een zonneterras en aparte zitgedeeltes. Ook heeft het landhuis een spa met sauna, jacuzzi en faciliteiten voor een persoonlijke massage.

Het landhuis heeft slechts 6 sfeervolle en comfortabel ingerichte slaapkamers, ieder in een eigen kleur: de kamers zijn ingericht met tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en toilet en een eigen buitenterras met uitzicht op de tuin.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Zinema7 Hotel - San Sebastián (cityhotel)

Gebouwd op de fundamenten van wat ooit de grootste bioscoop in San Sebastián was, is Hotel Zinema7 een weerspiegeling van de passie van de lokale bevolking van San Sebastian voor cinema. Een filmhotel waarin elke suite, elke kamer en elke hoek een eerbetoon is aan de sterren die door en naar de Zinemaldi, het lokale internationale filmfestival, zijn gereisd.

Gelegen in de rustige wijk Amara, omgeven door groene gebieden, is het een korte wandeling naar de kathedraal, La Concha, de oude stad of, langs de loop van de rivier, het Kursaal. Een wandeling die, indien gedaan met aandacht voor detail, het meest authentieke Donostia onthult.

Het duurzame hotel is hip en modern ingericht met (recycled) vintage meubilair, heeft een gezellige lounge, een goed restaurant en stijlvolle kamers, die voorzien zijn van alle gemakken en comfort en vernoemd zijn naar verschillende (inter-)nationale filmsterren.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Casa Mario - Cangas del Narcea - Asturië

Dit authentieke, oude dorpshuis is gelegen in de omgeving van het reservaat Muniellos Integral, in het natuurpark Fuentes del Narcea, Degaña en Ibias. De eigenaren bieden u een duurzame en ecologische accommodatie voor plattelandstoerisme waarin rust, kalmte, het ontwaken van smaken met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt u de essentie van het plattelandsleven zullen laten herinneren of voelen.

De eigenaren nodigen u uit om onze omgeving te leren kennen, met voorstellen voor wandelen, cultuur, etnografie, ambachten... en om dit gebied te ontdekken, waar emblematische soorten zoals de Cantabrische bruine beer leven, genietend van authentieke eco-toeristische ervaringen. Als u hier verblijft, draagt u daadwerkelijk bij aan de praktijk van duurzaam toerisme en het volop genieten van echt ecotoerisme.

Casa Mario is een dorpshuis voor gedeelde verhuur, met vier tweepersoonskamers en een capaciteit voor 8 personen. De woonkamer, de keuken-eetkamer en het buitenterras zijn gemeenschappelijke ruimtes, waar u, als u daar zin in heeft, kunt lezen, rusten of de middag onder de graanschuur kunt doorbrengen met kletsen met de rest van de gasten of gewoon kunt genieten van de geluiden die de omgeving biedt.

Het gebouw maakte deel uit van het oude familiehuis dat ze hebben gerehabiliteerd om de oorspronkelijke structuur te behouden, met behulp van de natuurlijke en oorspronkelijke materialen uit de omgeving zoals hout, steen, leisteen, het herstellen en behouden van enkele van de meest waardevolle meubels en ons streven om zorgen voor een warme en gastvrije sfeer.

Alle kamers hebben een badkamer en hebben geen televisie vanwege de wens om de afwezigheid van lawaai voor de rest van de gasten te garanderen. Met een eenvoudige inrichting, aandacht voor detail en duurzaamheidscriteria hebben ze geprobeerd om kwaliteit en comfortabele ruimtes te realiseren.
De begane grond van het huis heeft een woonkamer met open haard, tv, gezelschapsspelletjes en een computer met internetaansluiting. In de keuken - eetkamer kunt u genieten van de heerlijke ontbijtjes, waarbij ze zich inzetten om u natuurlijke en ecologische producten te laten proeven. Wat is een betere manier om de dag te beginnen dan met natuurlijk sinaasappelsap, koekjes, brood, frixuelos, jam, zoetigheden… allen huisgemaakt plus honing, kaas van lokale producenten.

De stenen muur die het huis omringt herbergt een gemeenschappelijke ruimte, waarin de oude houtgestookte broodoven staat, waar ze nog authentiek brood bakken en de honderdjarige graanschuur (de oude voorraadkamer van de familie), die zijn functie behoudt en waar u tijd kunt doorbrengen met lezen of genieten van de rust en stilte. Een ruimte die de identiteit van Casa Mario weerspiegelt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Casa de Sixto - Paderne - La Coruña /Galicië

La Casa de Sixto is een typisch Galicisch landhuis met meer dan een eeuw bestaan, momenteel volledig gerestaureerd met respect voor de oorspronkelijke instellingen en al zijn meubels. Het landhuis is gesitueerd in het hoogste deel van het dorp met een prachtig uitzicht in een prachtige omgeving van rivieren en stranden en paden, natuurlijke bossen, molens en fonteinen. Het gebied is rustig en omringd door traditionele gebouwen.

Het is gelegen in Sas, een dorp dat behoort tot de gemeente Paderne, op 5 minuten van Betanzos (voormalige hoofdstad van het oude koninkrijk Galicië) en van het strand van Miño, van Pedrido en tal van toeristische gebieden.

Het landhuis heeft 8 tweepersoonskamers en een eenpersoonskamer (waarvan één kamer is aangepast voor mindervalide gasten). Het landhuis heeft een woonkamer met open haard, televisie en internettoegang, een leeszaal, een spelletjeskamer, een authentieke keuken met lareira open haard en Galicische oven, centrale verwarming en warm water, een fitnessruimte en een spa.

Buiten bevinden zich de uitgestrekte tuinen met terrassen, een prieel, een zwembad, wasfaciliteiten en een eigen parkeerplaats.

Activiteiten van of bij het landhuis zijn fietsen, paardrijden, jagen, vissen, wandelen, waterattracties, tennis, paddle tennis en zwemmen.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • €2,50 bijdrage per persoon aan het Calamiteitenfonds
 • €2,50 bijdrage per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €20 donatie per persoon door u geselecteerde lokale, duurzame projecten
 • Alle accommodaties inclusief ontbijt
 • Alle maaltijden zoals aangegeven in het programma
 • Lokale belastingen
 • Alle activiteiten en excursies inclusief lokale, Engelssprekende gids zoals beschreven in het reisprogramma
 • Recycled en navulbare waterfles
 • In Baskenland: 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Ciderhuismenu
 • Begeleide wandelroute (Astigarraga)
 • Fietsverhuur
 • Pintxos tour
 • Begeleide ecotour
 • Boottour op de Flysch
 • In Asturië: 4 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Wijngaardtour plus becommentarieerde proeverij met proeverij van producten
 • Begeleide wandeling door de inheemse bossen
 • Cunqueiro-workshop/Lana xalda-workshop afhankelijk van de accommodatielocatie
 • 1 picknick
 • Broodworkshop met product- en wijnproeverij
 • In Galicië: 3 overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • 2 Lunches en proeverij producten in Biosphere Reservaat
 • Begeleid bezoek aan Betanzos
 • Elektrische boottocht door het estuarium met interpretatie van vogels en landschap
 • Wandelroute Fragas do Mandeo
 • Wandeltour door El Bosque Animado
 • Eventuele internationale retourvluchten Amsterdam - Bilbao
 • Persoonlijke reis- en annuleringsverzekering
 • Minibar, telefoon, tips en alle andere toeslagen en services bij accommodatie
 • Extra nachten en/of upgrades
 • Optionele dagtochten en activiteiten, zoals in reisprogramma beschreven
 • Extra maaltijden, drankjes en persoonlijke uitgaven
 • Eventueel benodigde vaccinaties
 • Eventuele creditcard toeslagen
 • Bezoek aan Cangas (mogelijkheid om gids te regelen)
 • Vervoer/Autohuur ter plaatse

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is een huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren. En misschien heeft u besloten om met de auto naar Noord-Spanje te reizen en heeft u geen huurauto nodig.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €1.499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk