from €3.999,00
Boeking Aanvragen

Canada: Een relaxed rondje door de Rockies (Selfdrive)

Reisduur

21 dagen / 20 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Canada:

Canada is het op één na grootste land ter wereld. De naam Canada is afgeleid van het indiaanse woord kanata, wat nederzetting betekent. Het land werd al duizenden jaren bewoond door indianen en Inuit voordat het vanaf de 16e eeuw door de Europeanen, met name Fransen en Engelsen, werd verkend en gekoloniseerd. De cultuur in Canada kent daarom Engelse en Franse invloeden alsmede de invloed van de Indiaanse en Inuitbevolking.

Het grootste deel van het land wordt geologisch gerekend tot het Canadees Schild en kent vele duizenden meren. Omdat het land dunbevolkt is zijn er veel natuurlijke gebieden relatief onaangetast door menselijk ingrijpen. Het land kent vele beschermde Provinciale en Nationale Parken. Het Canadian Botanical Conservation Network (CBCN) is een netwerk dat zich in Canada bezighoudt met het behoud van zeldzame en bedreigde inheemse plantensoorten, wilde habitats en ecosystemen. Canada bezit een divers landschap met veel ongetemde natuur. Enkele bekende Canadese nationale parken zijn Banff, Jasper Nationaal Park, Nationaal Park Kootenay, Waterton Lakes en Yoho.

Rocky Mountains:

De Rocky Mountains, kortweg de Rockies genoemd, vormen een groot hooggebergte in het westen van Noord-Amerika met een lengte van meer dan 3.000 kilometer. De Canadese geografen definiëren drie hoofdgroepen van “ranges”: de Continental Ranges, de Hart Ranges en de Muskwa Ranges (de laatste twee flankeren de rivier de Peace, de enige rivier die dwars door de Rockies loopt). De Continental Ranges zijn zo genoemd omdat de Continental Divide door deze bergketens loopt. Ten westen van de waterscheiding stroomt het water in de Canadese Rockies naar de Grote Oceaan; ten oosten ervan stroomt het water naar onder meer de Hudsonbaai en de Beaufortzee. De Muskwa en Hart Ranges daarentegen liggen volledig in het stroomgebied van de Mackenzie, die uitkomt in de Beaufortzee.

In het zuiden sluiten de Southern Continental Ranges aan bij de Noordelijke Amerikaanse Rockies. Zo ligt de Lewis Range deels in het Canadese Waterton Lakes National Park en deels in het Amerikaanse Glacier National Park. De Rocky Mountains zijn een belangrijke leefgebied voor een groot aantal wilde dieren, zoals de wapiti, eland, muildierhert, witstaarthert, gaffelbok, sneeuwgeit, dikhoornschaap, Amerikaanse zwarte beer, grizzlybeer, coyote, lynxen en veelvraat.

Duurzaamheid:

Canada’s Voluntary National Review onderstreept de toewijding van de Canadese regering om alle 17 internationale duurzaamheidsprincipes (SDG’s) die ten grondslag liggen aan de Agenda 2030, te implementeren. Dit rapport, het eerste overzicht van Canada, maakt de balans op van nationale acties, prestaties en uitdagingen en identificeert volgende stappen bij de uitvoering van de Agenda 2030. Hoewel Canada een algemeen hoog niveau van sociale en economische ontwikkeling heeft bereikt, worstelen drie miljoen Canadezen nog steeds om in hun basisbehoeften te voorzien. Inheemse volkeren, vrouwen, jongeren en ouderen, de LGBTQ2-gemeenschap, nieuwkomers in Canada en personen met een handicap hebben meer kans om te maken te krijgen met armoede, discriminatie en sociale uitsluiting.

Canada reageert op deze uitdagingen door middel van concrete acties om armoede te verminderen, gendergelijkheid en de empowerment van vrouwen en meisjes te bevorderen, de sociaaleconomische kloof tussen verschillende groepen te verkleinen, inclusie te bevorderen en diversiteit te vieren, en de gelijkheid van kansen voor iedereen te verbeteren.

Hoewel Canada een relatief kleine bevolking heeft, heeft het ook een grote landmassa, waarvan het grootste deel zich op de noordelijke helft van het noordelijk halfrond bevindt. Deze factoren dragen bij aan relatief zwaardere energie en transport. Om op deze nationale omstandigheden in te spelen, neemt de regering van Canada krachtige maatregelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en schone technologie en innovatie te ondersteunen.

View More

Reisplan

Dag 1: Vancouver

Na aankomst op het internationale vliegveld van Vancouver, haalt u uw huurauto op en rijdt u vervolgens naar de New Westminster gebied waar u na de check-in de rest van de dag ter vrije besteding heeft om de mooie en milieuvriendelijke stad Vancouver op eigen gelegenheid te ontdekken.

Dag 2: Vancouver - Osoyoos

Na een ontspannen ontbijt rijdt u vandaag naar de eerste natuurlijke bestemming van deze reis. Osoyoos is de meest zuidelijke stad in de Okanagan Valley (de beroemde wijn vallei van Canada) in British Columbia en ligt vlakbij de grens van de Verenigde Staten en grenst aan het Osoyoos Indian Reserve. De oorsprong van de naam Osoyoos was het woord sẁiẁs wat "vernauwing van de wateren" betekent in de lokale Okanagan-taal (Syilx'tsn). Aboriginals hebben duizenden jaren in het Osoyoos-gebied gewoond, zoals blijkt uit rotsen en een mondelinge traditie die hun geschiedenis uitlegt voordat Europeanen in 1811 naar de vallei kwamen.

De uiterste zuidelijke uitlopers van de Okanagan- en Similkameen-valleien maken deel uit van een bedreigd xeric-struiklandecosysteem in Canada dat bekend staat als de ecoregio Columbia Plateau. In het bijzonder is het ecosysteem van het gebied vernoemd naar de antilopenstruikplant die typerend is voor het lokale klimaat. Dit ecosysteem kwam ooit vaker voor in het zuiden van Okanagan, maar wordt nu gefragmenteerd en gedegradeerd door de verspreiding van landbouw, stedelijke ontwikkeling en andere menselijke activiteiten.

Het prachtige Osoyoos Lake is "het warmste zoetwatermeer in Canada" met gerapporteerde gemiddelde zomerwatertemperaturen van 24 ° C. Het meer is omgeven door kilometerslange stranden (openbaar en privé), parken en picknickplaatsen, zoals Gyro Beach, Lions Centennial Park, Kinsmen Park, Legion Beach en Sẁiẁs Provincial Park. Er zijn twee centra die zich toeleggen op het behoud van het ecosysteem van de Okanagan-woestijn. Het Osoyoos Desert Center ligt op 3 kilometer ten noorden van Osoyoos, terwijl het Nk'Mip Desert Cultural Center grenst aan de Nk'mip Winery op het Osoyoos Indian Reserve.

Dag 3: Osoyoos

In de ochtend wordt u meegenomen op een begeleide organische farmtour, waarbij u meerdere fruitbedrijven en wijngaarden in de omgeving gaat bezoeken. Hoewel de vroege kolonisten de fruitteeltmogelijkheden opmerkten, werd de eerste commerciële boomgaard in het gebied pas in 1907 aangelegd, waar kersen, abrikozen, nectarines, perziken, pruimen, peren en appels werden verbouwd. Osoyoos Orchard Limited werd opgericht in 1920 en er werd een irrigatieproject gepland dat uiteindelijk in 1927 via "The Ditch" water naar de westelijke bank bracht. De voormalige struik-steppe-omgeving werd omgevormd tot een weelderige landbouwgordel en Osoyoos promootte "het vroegste fruit in Canada".

Tegenwoordig produceert het gebied nog steeds boomvruchten. Afgezien van toerisme is landbouw een belangrijk onderdeel van de lokale economie, zoals blijkt uit de overvloedige kraampjes langs de wegen en de talrijke commerciële boomgaarden rondom de stad. Met de groeiende populariteit van de wijnbouw, worden sommige van deze boomgaarden omgebouwd tot wijngaarden, aangezien het gebied een belangrijke wijn producerende regio van Canada is.

Het overgrote deel van het land in de vallei rond de stad wordt beschermd door het landbouwgrondreservaat, dat voorkomt dat waardevolle landbouwgronden worden omgezet in ander gebruik.

Na afloop van de tour heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om de schitterende omgeving te verkennen (zoals het bijzondere 'Spotted Lake'), te ontspannen op één van de vele stranden aan Lake Osoyoos of misschien wel een een paar uurtjes te gaan zeilen.

Dag 4: Osoyoos - Cranbrook

Vandaag verlaat u Osoyoos om naar de Canadese Rocky Mountains te rijden. Tijdens deze behoorlijk lange maar zeer mooie tocht slaapt u deze nacht in Cranbrook.

Het relatief vlakke Cranbrook wordt omgeven door de Purcell Mountains en de Rocky Mountains en ligt aan de Canadian Pacific Railway. In Cranbrook staat de centrale campus van de College of the Rockies, waardoor het stadje een levendig imago als studentenstad heeft gekregen.

Dag 5: Cranbrook - Canmore

Na het ontbijt vervolgt u uw reis naar Canmore. Canmore is een sfeervolle plaats in de Canadese provincie Alberta en ligt aan de Trans-Canada Highway, ongeveer 90 km westelijk van Calgary en 18 km zuidoostelijk van Banff.

Canmore was een wedstrijdlocatie bij de Olympische Winterspelen 1988 in Calgary. In het Canmore Nordic Centre werden de langlauf- en biatlonwedstrijden gehouden, evenals het onderdeel langlaufen van de noordse combinatie. Het centrum is nu een prachtig provinciaal park waar de Canadese nationale teams trainen en waar ook nog internationale wedstrijden worden gehouden. Voor reizigers is het een perfecte plek om schitterende wandeltochten te maken en te genieten van de imposante natuur.

Dag 6: Canmore

Vandaag gaat u op een begeleide wandeltocht in de schitterende bergen en valleien van dit mooie gebied. Tijdens de tocht kunt u genieten van adembenemende vergezichten en uitgestrekte meren en zal uw gids u alles vertellen over het gebied in zijn algemeenheid en de prachtige flora en fauna in het bijzonder.

Na de wandeltocht heeft u de rest van de dag ter vrije besteding om eventueel nog andere activiteiten te ondernemen of te genieten van en in het gezellige dorp.

Dag 7: Canmore - Jasper

Vandaag reist u verder naar Jasper. Onderweg rijdt u door het schitterende Banff National Park, wat absoluut de moeite van het bezoeken waard is.

Nationaal park Banff is gelegen in het zuidwesten van Alberta en is onderdeel van de Rocky Mountains. Het beslaat een gebied van zo'n 6641 km² en omvat onder meer de plaatsjes Banff en Lake Louise. Banff was het eerste nationale park van Canada, opgericht in 1885, en heette oorspronkelijk Rocky Mountain Park. Het park werd later uitgebreid en hernoemd naar het gelijknamige treinstation aan de Canadian Pacific Railway. In 1984 werd Banff, samen met andere parken in de Canadese Rockies, opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Ten zuiden van dit park ligt Waterton Lakes National Park. Minder bezocht, maar met aansluitend het Amerikaanse Glacier National Park ook zeer ongerept.

Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld. Om bij de meeste bezienswaardigheden te komen rijdt u via de Icefields Parkway (Highway 93) van 230 km van Lake Louise in het Nationaal park Banff naar Jasper.

Dag 8: Jasper

Vandaag gaat op een begeleide wandeltocht in Nationaal Park Jasper, wat de beste manier is om de omgeving optimaal te verkennen en ervaren.

Jasper is een plaats in de Canadese provincie Alberta in het nationaal park Jasper. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld. Jasper National Park werd in 1907 gerealiseerd. Jasper staat bekend om het vele wild. Dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, sneeuwgeiten, rendieren, wolven, grizzlyberen en zwarte beren gedijen hier erg goed. Dit is vrij uitzonderlijk, aangezien het grootste deel van het park op grote hoogte ligt.

Dag 9: Jasper - Clearwater

In de ochtend vertrekt u vanuit Jasper om door te rijden naar één van de volgende schitterende hoogtepunten van deze reis. Clearwater is een districtsgemeente in de North Thompson River-vallei in British Columbia, waar de Clearwater River uitmondt in de North Thompson River.

Het District of Clearwater werd opgericht op 23 december 2007 en is daarmee één van de nieuwste gemeenten in British Columbia. Het ligt in de buurt van Wells Gray Provincial Park en wordt omgeven door de Trophy Mountains, Raft Mountain en Dunn Peak. De stad Clearwater noemt zichzelf de "toegangspoort tot Wells Gray Provincial Park", aangezien de belangrijkste toegang tot het park door de stad loopt.

Dag 10: Clearwater

Vandaag gaat u op een mooie en bijzondere manier de mooie omgeving van Clearwater verkennen door middel van een begeleide kanotocht op één van de meren in Wells Gray Provincial Park.

Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid in de middag de verschillende parken bezoeken waarbij u absoluut een bezoek moet brengen aan één of meerdere van de indrukwekkende watervallen in het gebied, zoals bijvoorbeeld de Helmcken watervallen en de Spahats watervallen: Welss Gray Provincial Park wordt niet voor niets het watervallen-park genoemd. Ook de mineraalbronnen zijn de moeite van het bezoeken waard.

Dag 11: Clearwater - Whistler

Na het ontbijt heeft u vandaag opnieuw een schitterende tocht op weg naar Whistler.

Whistler is een gezellig en zeer sfeervol stadje in Brits-Columbia, 125 kilometer ten noorden van Vancouver. Het is voornamelijk bekend als een populaire plaats voor reizigers en heeft een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. In 2010 vond hier een gedeelte van de Olympische Winterspelen plaats.

Het gebied rond Whistler was oorspronkelijk bewoond door de Coast Salish Aboriginals. In 1860 werd het gebied bezocht door kolonisten. De naam Whistler komt van het geluid dat gemaakt wordt door marmotten die in het gebied voorkomen.

Dag 12: Whistler

Vandaag gaat u de prachtige omgeving van Whistler verkennen door middel van een begeleide paardrijdtocht. Dit is een bijzondere en zeer ontspannen manier om de bergen, meren en overweldigende natuur van Whistler te ontdekken. In de winter doet u dat op de skies, in de zomer kan dat ideaal op een paard.

Na deze tocht heeft u de rest van de dag om zelf de omgeving te verkennen, een wandeltocht te maken door de bergen, te shoppen in de gezellige binnenstad van Whistler of heerlijk te lunchen bij één van de vele fantastische restaurants in de stad of aan het prachtige Lake Whistler.

Dag 13: Whistler - Campbell River

Als u vandaag op tijd vertrekt, kunt u onderweg naar Horseshoe Bay eerst een bezoek brengen aan Garibaldi Provincial Park. Het is een wildernispark gelegen aan de kust van het vasteland van British Columbia. Het werd opgericht in 1920 en werd in 1927 uitgeroepen tot Klasse A Provinciaal Park van British Columbia. Het park is een populaire bestemming voor openluchtrecreatie.

De lagere hellingen van het park, tussen 1.000 en 1.700 meter, worden gedomineerd door dichte bossen van douglas-spar, western red cedar en western-hemlock. Bossen van hemlockspar, gele ceder, alpenspar en witte schorsdennen zijn aanwezig in de hoger gelegen gebieden en deze maken uiteindelijk plaats voor parken met de karakteristieke onvolgroeide bomen van subalpiene klimaten.

Wildlife gedijt in Garibaldi Park, inclusief zoogdieren zoals grizzlyberen en zwarte beren, berggeiten, herten, marmotten en pika’s. Ook zijn een groot aantal vogels te vinden in het park, waaronder de steenarend, Amerikaanse zeearend, blauwe gaai, whisky-jack en sneeuwhoen.

Na dit bezoek rijdt u verder voor de ferry van Horseshoe Bay naar Departure Bay om uiteindelijk uit de komen bij uw eindbestemming van deze dag, Campbell River.

Dag 14: Campbell River

Campbell River of Wiwek̓a̱m is een stad in British Columbia aan de oostkust van Vancouver Island aan de zuidkant van Discovery Passage. Campbell River wordt al lang aangeprezen als "de zalmhoofdstad van de wereld". Campbell River and Region ligt dicht bij de naburige gemeenschappen Quadra en de Discovery Islands, Sayward, Oyster River, Gold River, Tahsis en Zeballos. Het is een ideale en populaire plek voor watersport- en natuurliefhebbers.

Vandaag gaat u op een walvisobservatie tour, waarbij u tijdens de deze mooie tocht tekst en uitleg krijgt over de plaatselijke visserij, de leefwijze van de walvissen en de hedendaagse bescherming van deze prachtige zoogdieren. Als u in de periode van september tot half oktober komt, kunt u indien gewenst deze tocht ook (tegen bijbetaling) omruilen (of aanvullen) met een bijzondere grizzlybeer expeditie.

Andere bezienswaardigheden in Campbell River zijn de indianen begraafplaats in het stadje, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis en levenswijze van de oorspronkelijke bewoners van dit schitterende land.

Dag 15: Campbell River - Tofino

Vandaag gaat uw reis verder naar Tofino. Tofino is een plaatsje in de Canadese provincie Brits-Columbia, gelegen aan de westkust van Vancouvereiland aan de Grote Oceaan. Tofino trekt in de zomer voornamelijk surfers en natuurliefhebbers aan. Het is gelegen aan de rand van het natuurgebied Pacific Rim National Park Reserve.

Het adembenemende Pacific Rim natuurgebied heeft een gematigd regenwoud, cultureel erfgoed van First Nations en Europese kolonisten, ruige rotskusten, een gevarieerde dierenpopulatie (wolven, beren, otters, zeeleeuwen, uitgestrekte zandstranden en stille baaien. Het park is in totaal zo'n vijfhonderd vierkante kilometer groot en bestaat uit de gebieden Long Beach, de West Coast Trail en Broken Group Islands. Over de verschillende activiteiten, die het park te bieden heeft, kunt u in de bezoekerscentra meer informatie krijgen.

Dag 16: Tofino

Vandaag gaat uw reis verder naar Tofino. Tofino is een plaatsje in de Canadese provincie Brits-Columbia, gelegen aan de westkust van Vancouvereiland aan de Grote Oceaan. Tofino trekt in de zomer voornamelijk surfers en natuurliefhebbers aan. Het is gelegen aan de rand van het natuurgebied Pacific Rim National Park Reserve.

Het adembenemende Pacific Rim natuurgebied heeft een gematigd regenwoud, cultureel erfgoed van First Nations en Europese kolonisten, ruige rotskusten, een gevarieerde dierenpopulatie (wolven, beren, otters, zeeleeuwen, uitgestrekte zandstranden en stille baaien. Het park is in totaal zo'n vijfhonderd vierkante kilometer groot en bestaat uit de gebieden Long Beach, de West Coast Trail en Broken Group Islands. Over de verschillende activiteiten, die het park te bieden heeft, kunt u in de bezoekerscentra meer informatie krijgen.

Dag 17: Tofino

Na het ontbijt gaat u vandaag de schitterende, uitgestrekte kustlijn van het Pacific Rim Natural Park Reserve verkennen door middel van een sportieve en begeleide kayaktocht.

Tijdens de tocht zult u niet alleen van het indrukwekkende en gevarieerde natuurschoon kunnen genieten maar waarschijnlijk ook veel dieren tegenkomen zoals zeeleeuwen, zeearenden (en andere inheemse vogels) en met een beetje geluk andere wilde dieren langs de waterkant kunnen spotten zoals lynxen, wolven, beren en/of walvissen.

De rest van de dag heeft u ter vrije besteding om volop te genieten van dit prachtige natuurgebied.

Dag18: Victoria

Vandaag verlaat u het mooie Tofino om terug te gaan naar de 'bewoonde' wereld. U rijdt naar de prachtige stad Victoria, vernoemd naar de voormalige Engelse koningin: als onderdeel van de Gemenebest zijn de Engelse vorsten officieel nog steeds ook de vorsten van Gemenebest-landen zoals Canada.

De havenstad doet haar naam eer aan want is letterlijk gebouwd in de typisch Engelse Victoriaanse stijl met grote imposante oude gebouwen, een prachtige haven, gezellige oude winkelstraatjes en mooie kades kleurrijke drijvende huizen. Ook heeft de stad een prachtige en beroemde botanische tuin, de zogenaamde Butchart Gardens. Met zijn talloze leuke en uitstekende restaurants is het een heerlijke stad om te bezichtigen en uren te wandelen.

Dag 19: Victoria - Vancouver

De tocht vandaag van Victoria naar Vancouver is qua afstand niet ver (ongeveer 100 kilometer). U rijdt het eerste stuk door de schitterende omgeving naar het Canadese Sidney waar u in de Swartz Bay de ferry neemt voor de overtocht naar Tsawwassen.

Bij aankomst op Vancouver eiland is het nog maar een klein stukje rijden naar het hippe en centraal gelegen Skwachays Lodge in Vancouver. Na uw check-in heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 20: Vancouver

Na een ontspannen ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald door een gids die u meeneemt voor een sportieve fietstour van een halve dag door de stad. Vancouver is bij uitstek een stad om per fiets te ontdekken, vooral omdat - mede vanwege haar ligging - sport, recreatie en ontspanning een belangrijk element is wat overal in de stad en omgeving is doorgevoerd. Zo heeft Vancouver, net als veel Nederlandse steden, uitstekende fietspaden die u naar alle hoogtepunten in de stad kunnen leiden.

Een aantal hoogtepunten van de stad zijn Stanley Park, een soort stadsbos dat uitstekend past bij het buitenleven-gevoel van Vancouver. Granville Island is het voormalige industriële deel van de stad en tegenwoordig één van de meest geliefde wijken van Vancouver. Het is bijna een kleine stad in een stad. De voormalige fabrieken van Granville Island huisvesten tegenwoordig trendy restaurants, kunstgaleries en theaters. Maar de belangrijkste trekpleister is de Granville Island Public Market, vaak omschreven als één van de beste buitenmarkten in Noord-Amerika.

Zeker in de zomer is Kitsilano Beach een enorme trekpleister. Gelegen aan de oevers van het English Bay wordt Kitsilano “Kits” Beach vaak vergeleken met Venice Beach in Los Angeles. Veel lokale bewoners recreëren hier in het zand en genieten van het uitzicht op de skyline.

Queen Elizabeth Park trekt jaarlijks is na Stanley Park veruit het populairste park van Vancouver. Met een oppervlakte van 52 hectare biedt het park ruimte aan een prachtige rozentuin, een minutieus gemanicuurde rotstuin en een arboretum en een bomentuin met ongeveer 1.500 inheemse en exotische bomen.

Grouse Mountain torent hoog boven de North Vancouver uit. Oorspronkelijk werd deze berg gebruikt om te skiën, maar is tegenwoordig ook een enorm populaire bestemming voor een outdoor uitje. Op heldere dagen heeft u hier een schitterend uitzicht over de gehele stad. De Grouse Grind is een 2,9 kilometer lange wandeltocht, ook wel de “Mother Nature’s Stairmaster” genoemd. Op de berg kunt u heerlijk dineren ‘with a view’, ziplinen, shoppen of naar het “Theater in the Sky”.

Dag 21: Vancouver - Amsterdam

Vandaag is uw laatste dag van deze reis. Nadat u uw huurauto heeft afgeleverd op het vliegveld, reist u terug naar Nederland. Indien u deze rondreis wilt verlengen en/of aan wilt passen, kunnen wij dit uiteraard voor u regelen. Mail ons voor meer informatie.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €30 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen:

* Marmot Recovery Foundation: De Marmot van Vancouver Island is een opmerkelijk dier. Het is endemisch in Canada - een van de weinige zoogdieren die in dit land en nergens anders voorkomt. Helaas is het ook ernstig bedreigd. In 2004 waren er nog minder dan 30 in het wild. Herstelinspanningen van de Stichting en onze partners hebben de bevolking hersteld.

* Northwest Wildlife Preservation Society: Het huidige mandaat is ‘Preservation Through Education’. Door middel van boeiende onderwijs- en rentmeesterschapsprogramma's laat NWPS de Britse Colombianen kennismaken met de wonderen van de natuurlijke wereld om een blijvend begrip van en waardering voor het belang van dieren in het wild aan te moedigen. De drie belangrijkste programma's zijn Indoor Wildlife Workshops, Nature Walks & Workshops en Youth Environmental Leadership-programma's. Ze worden het hele jaar door gratis aangeboden aan schoolkinderen in de binnenstad en risicojongeren in gebieden met een laag inkomen om ervoor te zorgen dat gemarginaliseerde kinderen een gelijke kans krijgen om hun onderling verbonden relatie met dieren in het wild te begrijpen en het belang van de bescherming ervan.

NWPS beschermt ook rechtstreeks dieren in het wild via hun Manley Farm Bird & Wildlife Sanctuary, een landgoed van 240 hectare op ALR-land in Cobble Hill. Het pand bestaat uit verschillende habitats en landgebruiken. Het biedt voornamelijk een veilige habitat voor dieren in het wild in het gebied, waaronder enkele beschermde en bedreigde diersoorten zoals de noordelijke roodpootkikker en boerenzwaluw. Er zijn veel projecten aan de gang, waaronder herstel van wetland, ontwikkeling van duurzame landbouwplannen, onderhoud van de infrastructuur en onderwijsprogramma's.

WAAR JE BLIJFT

Inn at the Quay - Vancouver (New Westminster)

Inn At The Quay hotel is gebouwd op pilaren verheven boven de Fraser River in New Westminster en is een favoriet gebied van Vancouver. Dit nummer 1 TripAdvisor-hotel aan de Fraser River Boardwalk heeft de vorm van een cruiseschip met balkons in de kamers boven het water. Het is een volledig unieke hotelervaring, een die in alle opzichten boven het gewone uitstijgt.

Vind een prachtig uitzicht op het water vanuit elke kamer en geweldige dingen om te doen op loopafstand van Inn At The Quay - van Pier Park-festivals tot gelato op River Market, evenementen in Anvil Centre en gezellig galerijhoppen. Het New Westminster Station van de SkyTrain ligt op slechts vier minuten lopen, zodat u in minder dan 30 minuten in het centrum van Vancouver bent. De hotelkamers liggen aan het water met een eigen balkon. U kunt ook rockstar-service en kleine luxe verwachten, zoals bubbelbaden, zachte badjassen, Starbucks-koffie en gratis wifi. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Holiday Inn & Suites - Osoyoos

Het Osoyoos Holiday Inn & Suites is één van de beste hotels aan het meer in British Columbia te zijn. Het hotel ligt op een schilderachtig schiereiland in het hart van het meer van Osoyoos. Prachtig ingerichte standaardkamers en suites beloven de gasten een prachtig uitzicht.

Osoyoos heeft het warmste meer van Canada. Met een prachtig privéstrand en privé-eiland geeft het hotel zijn gasten ongeëvenaarde toegang tot warm water en zomerplezier. Het Osoyoos Holiday Inn & Suites ligt naast zijn eigen jachthaven en biedt een gratis aanlegplaats voor boten en gratis kajakverhuur voor de gasten. Breng een dag door met waterfietsen, huur een sea-doo van de eigen jachthaven en ontspan in stijl op het meer van Osoyoos. Geniet van de lange zomeravonden met een maaltijd aan het meer op een gratis barbecue in de buitenlucht, of geniet van een prachtige wandeling langs de weelderige privéstrand en kijk hoe de zon ondergaat achter de bergen. Het hotel heeft ook een groot binnenzwembad.

Het uitstekende restaurant Sol Grill Room & Lounge laat u een ontzagwekkende uitzicht ervaren op het meer vanaf het uitzicht op de skyline van Sol terwijl u geniet van enkele van de best beoordeelde gerechten in de South Okanagan. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Prestige Rocky Mountain Resort - Cranbrook

Het Prestige Rocky Mountain Resort Cranbrook is gunstig gelegen vlak bij de hoofdweg in Cranbrook en biedt gasten een comfortabel verblijf met veel voorzieningen in de buurt. Het hotel beschikt over 112 kamers met een solide mix van standaardkamers, kitchenettes en Designer Suites. U kunt zelfs in een treinwagon overnachten.

Het hotel omvat ook de restaurants Fire and Oak en Don Cherry's Sports Grill, evenals een kapsalon, een spa, een gym, een onlangs gerenoveerd binnenzwembad met een bubbelbad en een atletiekcentrum. De hotelkamers zijn ruim, licht en hebben een badkamer voorzien van douche/bad en toilet. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Waterbesparingsprogramma
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
Coast Canmore Hotel - Canmore

Het onlangs gerenoveerde en perfect gelegen Coast Canmore Hotel is genesteld in de charmante Rocky Mountain-gemeenschap van Canmore, Alberta - een klein eindje rijden van Banff en slechts een uur rijden van Calgary. Ontdek bekroonde service en onlangs gerenoveerde accommodaties met gratis wifi en andere intuïtieve voordelen. Dineer in stijl bij het eetcafé ‘Table Food + Drink’, dat beschikt over een gezellige seizoensgebonden patio met een tuin waar ze zelf kruiden en groenten verbouwen voor alle gerechten. Het hotel heeft ook een gerenoveerde fitnessruimte met Peloton-fietsen, een binnenzwembad en een bubbelbad.

Het hotel heeft een perfect ligging met ArtsPlace en de winkels en galerieën van Canmore's MainStreet op slechts enkele minuten afstand, net als de poorten naar Banff National Park. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Lobstick Lodge - Jasper

Ervaar ontspanning in een majestueuze bergachtige omgeving bij Lobstick Lodge, gunstig gelegen in de stad Jasper. Lobstick Lodge is gunstig gelegen in de stad Jasper, met een geweldige buitenspeeltuin voor de deur, die avonturiers oproept om in alle seizoenen te verkennen. Geniet van een comfortabel, rustgevend verblijf in de ruime en comfortabele hotelkamers, die beschikken over een minikoelkast, HD-televisie, milieuvriendelijke toiletartikelen, haardroger, strijkijzer en strijkplank.

Voordat u Jasper gaat verkennen, kunt u uzelf voorbereiden op de dag met een ontbijt bij Seasons of een snack en koffie pakken in het Crazy Elk Café. De Skyline Lounge beschikt over een stenen open haard, een terras en een prachtig uitzicht op de bergen. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Alpine Meadows Resort - Clearwater

De prachtige en afgelegen locatie brengt u adembenemende natuurlijke schoonheid, een helder zoetwatermeer, wandelpaden en fantastische blokhutten en suites. Het resort heeft moderne voorzieningen, chalet-accommodaties in blokstijl, het uitstekende Boathouse Restaurant met een uitgestrekt terras met adembenemend uitzicht over het meer, gratis kajaks, roeiboten en kano’s voor de gasten en beperkte gratis wifi via satelliet beschikbaar (hotspots rondom het resort). Uw verblijf is inclusief ontbijt.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Listel Hotel Whistler- Whistler

Op een steenworp afstand van de bergen en in het hart van Whistler Village, biedt het Listel Hotel Whistler de perfecte uitvalsbasis voor uw alpine avontuur.

Met ruime kamers, gratis wifi en gratis fietsenstalling in de zomer, biedt een verblijf in het Listel alles wat u zoekt. Het gezellige Alpen-stijl hotel heeft een ruime lobby met voor de gasten gratis te gebruiken computers, een goed restaurant met een mooi buitenterras, een sfeervolle loungeruimte en een grote buiten jacuzzi. Uw verblijf is inclusief ontbijt.

Ze nemen hun verantwoordelijkheid voor het milieu serieus en zijn er trots op een 3 Green Key-beoordeling te hebben van de Hotel Association of Canada. Verblijf bij het Listel Hotel in de wetenschap betekent dat een lage ecologische voetafdruk hun prioriteit heeft.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Recyclebare meubels & stoffen
Coast Discovery Inn - Campbell River

Coast Discovery Inn ligt aan de waterkant bij de oceaan en is een legendarische bezienswaardigheid in het stadsbeeld van Campbell River. Ontdek de vriendelijke, verfrissende lokale sfeer die het hotel een Certificaat van uitmuntendheid heeft opgeleverd van TripAdvisor-lezers.

Ontspan in schone, comfortabele kamers en suites met gratis wifi, flatscreen-tv's en ruime. Het hotel biedt een gratis (warm) ontbijtbuffet en in de middag en avond kunt u ontspannen tijdens het dagelijkse happy hour en verschillende dinerspecials bij D.I. Restaurant. Het hotel heeft ook een buitenterras en een gym met jacuzzi.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Waterbesparingsprogramma
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
Best Western Plus Tin-Wis - Tofino

Het Best Western Plus Tin Wis Resort ligt aan het rustige en schilderachtige Mackenzie-strand bij Clayoquot Sound in British Columbia en biedt de perfecte accommodatie. Outdoorliefhebbers komen hier aan hun trekken met wandelingen van wereldklasse, diepzeevissen, paddleboarden, surfen, warmwaterbronnen, kanoën en kajakken. Gasten genieten vooral van het kijken naar walvissen en beren tijdens één van de spectaculaire begeleide wildernistochten in het gebied. Het hotel in Tofino ligt op slechts vier kilometer van het centrum van Tofino met lokale galerieën, winkels en talloze goede restaurants.

Dit full-service hotel in Tofino is eigendom van de Tla-o-qui-aht First Nation en beschikt over goed ingerichte kamers, elk volledig uitgerust met 43-inch tv, snel draadloos internet en een prachtig uitzicht op de oceaan. Zorg ervoor dat u profiteert van de hotelvoorzieningen, waaronder een fitnessruimte, een bubbelbad in de buitenlucht, zakelijke diensten, een vuurplaats buiten en barbecueplaatsen voor gasten.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Chateau Victoria - Victoria

Chateau Victoria Hotel & Suites is gebouwd in 1975 en is een lokaal beheerd full-service hotel in het hart van het centrum van Victoria.

Het hotel beschikt over 177 kamers, waaronder 59 traditionele kamers, 110 luxe suites en 8 penthouse-suites. Het hotel staat bekend om zijn prachtige restaurant op het dak, Vista 18, en Clive's Classic Lounge naast de lobby (2019 Top 10 hotelbars in Amerika door Tales of the Cocktail). In het hotel vindt u een zwembad, een bubbelbad, een fitnessruimte en gezellige pianolounge, een uitstekend restaurant en awardwinning cocktailbar.

Vista 18 Restaurant + Lounge tilt dineren met uitzicht naar een hoger niveau. Als Victoria's enige restaurant op het dak op de 18e verdieping van het hotel, worden gasten getrakteerd op een regionale eetervaring waar ze kunnen proeven van het beste dat de omgeving te bieden heeft, terwijl ze genieten van het uitzicht op de bruisende binnenhaven of de Juan de Fuca Straat en Olympic Mountains.

Clive's Classic Lounge is de beste plek in Victoria om ambachtelijke mixologie te ervaren. De smaakvolle sfeer is een eerbetoon aan wijlen Clive Piercy, onze onafhankelijke hoteloprichter, die heeft geholpen Victoria te ontwikkelen en uit te bouwen tot de prachtige stad die het nu is.

De traditionele kamers bevinden zich op de verdiepingen twee tot en met vier. Deze stijlvolle kamers bieden twee queensize bedden of een kingsize bed, met moderne dekbeddekens en linnengoed met een hoge draaddichtheid. De gerenoveerde badkamers zijn voorzien van granieten aanrechtbladen en luxe en duurzame toiletartikelen van Tyneham.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma
Skwachays Lodge - Vancouver

Skwachàys Lodge is het eerste inheemse kunsthotel van Canada en heeft ijverig gewerkt om gasten eersteklas diensten en een platform te bieden om lokale inheemse kunst en cultuur te laten zien.

Op straatniveau biedt de Urban Aboriginal Fair Trade Gallery inheemse kunstwerken, waaronder originele schilderijen, ingelijste prints in beperkte oplage, sieraden, aardewerk, houtsnijwerk, cadeauartikelen en nog veel meer, waarbij het meeste van het originele werk van lokale kunstenaars is gekocht.

Achttien unieke gastensuites ontworpen door lokale inheemse kunstenaars en interieurontwerpers uit Vancouver vertellen verbluffende visuele verhalen over de First Nations-cultuur en bevatten originele kunstwerken gemaakt door de deelnemende kunstenaars.

Skwachàys Lodge Hotel and Gallery is een sociale onderneming die de financiering verstrekt voor 24 woon- en werkstudio's voor een "Artist in Residence"-programma in hetzelfde gebouw.

Skwachàys Lodge is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Vancouver Native Housing Society (VNHS), een geregistreerde liefdadigheidsinstelling zonder winstoogmerk die wordt bestuurd door een volledig inheemse raad van bestuur. Het is het innovatieve alternatief van CEO David Eddy voor overheidsfinanciering voor sociale huisvesting.

 • Hernieuwbare energie
 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon carbon-emissie donatie aan Ocean Cleanup Project
 • €30 per persoon aan door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
 • 20 hotelovernachtingen zoals beschreven, inclusief ontbij
 • Begeleide biologische boerderijtour Osyoos
 • Wandeltours met gids in Banff / Lake Louise / Yoho gebied (vanuit Canmore)
 • Begeleide wandeling in Jasper
 • Begeleid kanoën op Clearwater Lake / Wells Gray Park
 • Begeleide paardrijdtochten in de buurt van Whistler
 • Walvissen spotten excursie in Campbell River
 • Zwarte beren spotten in Tofino
 • Begeleide oceaankajakken in Tofino
 • Begeleide fietstochten in Vancouver
 • Retour veerboten van en naar Vancouver Island, incl. reservering
 • Uitgebreid digitaal "roadbook" (app) en tourdocumentatie
 • Ondersteuning tijdens de tour in geval van nood (gratis nummer)
 • 5 % GST (federale belasting)
 • Internationale vluchten van/naar Vancouver
 • Huurauto
 • Parkeerkosten (indien van toepassing, in het centrum / stadshotels)
 • Artikelen van persoonlijke aard & bijkomende hotelkosten
 • Alle maaltijden (deze reis is uitsluitend inclusief ontbijt)
 • Nationaal Parken en entreegelden
 • Tips en persoonlijke uitgaven
 • Reis-/annuleringsverzekering
 • Extra kosten in geval van noodzakelijke reisroutewijziging of gedeeltelijke / volledige annulering van de reisroute

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €3.999,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk