from €170,00
Boeking Aanvragen

Aruba: Bucuti & Tara Beach Resort

Reisduur

Vanaf 2 dagen / 1 nacht

Type Vakantie

Ecotourism, Strandvakantie

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

Aruba:

Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, gelegen op het Zuid-Amerikaanse continentaal plat in de Caraïbische Zee, op 23 kilometer ten noorden van het Venezolaanse schiereiland Paraguaná. Het behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Aruba is met een oppervlakte van 180 km² ongeveer even groot als het Nederlandse waddeneiland Texel. De bevolking van Aruba stamt af van de oorspronkelijke Indiaanse bewoners, Europeanen (voornamelijk Nederlanders en Spanjaarden) en in mindere mate Sefardische Joden en Afrikanen. De oorspronkelijke inwoners behoorden tot de Zuid-Amerikaanse stam van de Arawakken. Men vermoedt dat deze van het vasteland in het verleden zijn overgestoken.

De belangrijkste reden voor reizigers om naar Aruba te komen zijn de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Verspreid over de kalme westkust zijn er vele veilige stranden, al dan niet in de nabijheid van hotels. Stranden die door de Arubanen veel worden bezocht zijn Baby Beach (nabij San Nicolas), Boca Catalina en Arashi Beach (nabij de California Lighthouse) en Mangel Halto. Ook zijn er elders op het eiland nog diverse aantrekkelijke stranden.

Een bekende bezienswaardigheid voor toeristen was de Natural Bridge, de langste natuurlijke brug in de Caraïben. Op 2 september 2005 is deze ingestort, ongetwijfeld door de lange eroderende werking van zeewater en wind. Kleinere natuurlijke bruggen zijn overigens nog altijd aanwezig op het eiland, waarvan één zich naast de resten van de ingestorte brug bevindt.

Nationaal park Arikok is een park dat een aanzienlijk deel van het eiland beslaat. Het park bestaat uit een ruig bergachtig landschap met veel stenen en cactussen. Aan het begin van het park is een bezoekerscentrum met informatie over de flora en fauna op het park.

Langs de rotsige noordkust van het eiland, eveneens op Arikok, bevindt zich verder de Natural Pool, op Aruba ook wel aangeduid met ‘Conchi. Dit is een, door rotsen afgeschermd, geïsoleerd stukje oceaan met een doorsnee en diepte van enkele meters. Doordat de ruwe zee ten noorden van het eiland hoge golven teweegbrengt die stukslaan tegen de rotsen, wordt de Natural Pool gevuld met water, flora en fauna direct vanuit de oceaan. Natural Pool werd in het verleden gebruikt om gevangen zeeschildpadden te houden.

Duurzaamheid Aruba:

De Arubaanse overheid bevordert het gebruik van hernieuwbare energie met zonne- en windenergie als voornaamste bronnen. Met meer dan 2.500 zon- en 5.000 winduren per jaar is het potentieel voor duurzame energieopwekking op Aruba namelijk razend groot. Momenteel bestaat bijna 20 procent van de stroomopwekking uit schone energie. Het windmolenpark ‘Vader Piet’ zorgt daarbij voor 17% van de stroomopwekking. Het grootste zonnepark staat op het vliegveld van Aruba en zorgt voor in totaal 2.238,3 kWh.

Aruba is volledig afhankelijk van de natuur en in het bijzonder de stranden op en rondom het eiland. Wegwerpplastic heeft een enorme impact op zowel het milieu als de economie op het eiland. In 2017 is een verbod op het gebruik van plastic tassen in werking getreden. Per juli 2020 gaat een volledig verbod op het gebruik van werpplastic van kracht. Items die vanaf die datum niet meer gebruikt mogen worden zijn onder meer plastic bekers en plastic rietjes, plastic bestek, latexballonnen, ballonnen met confetti en dozen van piepschuim. Plastic waterflessen vallen nog niet onder het verbod, evenals in plastic voorverpakte producten die naar Aruba geëxporteerd zijn.

Het Ministerie van Milieu heeft ook een verbod aangekondigd op het gebruik van zonnebrandmiddelen die de schadelijke stof oxybenzone bevatten. Zonnebrandmiddelen die op mineraalbasis gemaakt zijn met UV-blokkers zoals zink, zijn wel veilig voor het koraalrif en mogen dus wel gebruikt worden. Op Aruba biedt het lokale verzorgingsmerk Arubalife Organics (opgericht door de Arubaanse Julienne Heronimo-Paskel) zogeheten ‘rif-veilige’, biologische zonnebrandcrème aan. Deze producten zijn met de hand gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter, kokosolie, jojoba-olie, bijenwas en niet-nano en niet-gecoate zinkoxide. Alle ingrediënten zijn biologisch afbreekbaar.

Aruba Aloë, het oudste bedrijf ter wereld, heeft een nieuwe zonnebrandformule op mineraalbasis geïntroduceerd. Deze formule bevat hydraterende, 100% pure verse gel dat uit de op eigen grond gecultiveerde aloë vera planten komt. De zonnebrandproducten zijn waterbestendig en bieden bescherming tegen schadelijke zonnestralen.

Bucuti & Tara Beach Resort:

Gelegen op 14 hectare poederwit zand en gepubliceerd als één van de weinige “Dream Beaches of the World”. Geniet van adembenemende uitzichten op de sprankelende, helderblauwe zee, voel de warme passaatwinden en verwonder u over de prachtige tropische zonsondergangen – het staat allemaal voor u klaar. Bucuti & Tara Beach Resort is Aruba’s meest romantische Adults Only oase op het paradijselijk eiland. Bucuti is het enige resort in boetiekstijl op Aruba dat zich uitsluitend richt op koppels/volwassenen. Het ligt aan Eagle Beach, ver van de drukte en hoogbouwhotels. Bucuti & Tara Beach Resort is sereen en vredig, perfect voor pasgetrouwden en stellen die op zoek zijn naar romantiek, ontspanning en welzijn.

Met slechts 104 kamers, suites en penthouse-suites biedt Bucuti een meer intieme vakantie door zijn bekroonde gastvrijheid en faciliteiten en diensten van wereldklasse. Voor de volwassen gasten die Aruba willen verkennen, is Bucuti centraal gelegen nabij alle belangrijke bezienswaardigheden, waaronder de schilderachtige Alto Vista-kapel en de Californische zandduinen. Cafés, restaurants en winkels zijn bereikbaar in het nabijgelegen Oranjestad of in het aangrenzende winkel- en casinocomplex Alhambra.

Het Wellness-programma biedt Wellness-specialisten om de gasten te helpen bij het nastreven van hun doelen op het gebied van voeding, mindfulness of fitness, zowel op vakantie als daarbuiten.

Het Bucuti & Tara Beach Resort is het eerste volledig klimaatneutrale hotelresort in het Caribisch gebied. Met tientallen certificaten en prijzen (waaronder de prestigieuze EarthCheck-zegel, LEED en platina Green Globe-certificaten) gaat het hotel aan kop als het op verduurzaming aankomt. Het resort is “een stralend voorbeeld voor alle Caribische hoteliers” genoemd. Tot onze vele milieu-initiatieven behoren:

Overschakelen op groenere, milieuvriendelijke papiersoorten voor zijn resortmarketingmateriaal, waardoor Bucuti & Tara Beach Resort 82 bomen heeft kunnen redden, evenals afvalwater met 37.617 gallons, vast afval met 2.315 lb en broeikasgassen met 7.936 pond.

Ervoor zorgen dat ze het laagste elektriciteitsverbruik per bezette kamer hebben van alle hotels op Aruba. (Bron: studie Centrale Bank van Aruba door Deloitte)

De ecologische voetafdruk verkleinen door gebruik te maken van lokale leveranciers en producten die op Aruba zijn gemaakt.

Zonnepanelen verwarmen water voor gastenkamers en de was.

Waterverminderaars, die de waterstroom met 60% verminderen in alle douches en kranen, en toiletten met een laag debiet.

Wastafel- en douchewater behandeld en hergebruikt in de tuinen.

Bulkaankoop en gebruik van dispensers op de kamer die echte Aruba Aloe vers gemaakte en natuurlijke shampoos, conditioners en lotions leveren in plaats van individuele verpakkingen in plastic containers.

Gebruik van biologisch afbreekbare en milieuvriendelijke wasmiddelen.

Subsidieer duizenden sterilisatie- en castratieoperaties om het probleem van overbevolking en achtergelaten honden en katten op het eiland te verminderen.

View More

Reisplan

Faciliteiten

Alleen volwassenen resort (18+) in een rustige omgeving
Gratis ontbijt in Elements of Tara Lounge
"Elements Restaurant" aan het strand met gezond en internationaal dineren
Chef’s table concept, Senses Restaurant
SandBar en lounge aan zee
Dagelijks Happy Hour met live Steel Drum-muziek
Ruim strand met comfortabele ligbedden en schaduw
Gratis wifi en gratis gebruik van iPad met Skype (bespaar op lange afstand)
Fitness centrum met gratis wellness-activiteiten en fulltime specialisten
Dagelijkse ‘Healthy Hour’ bij SandBar
Twee dagelijkse Happy Hours
Purun Spa
Conciërgeservice & 24-uurs receptie
Schone luchtkamers: niet roken en luchtreiniger/luchtontvochtigers
Voedingsbegeleiding en speciale menu's
Cadeauwinkel
Stomerij/wasserij en wasfaciliteiten
Infinitypool met zoetwater
Groot en uitgestrekt privéstrand
Beveiligde omgeving met beveiligingsteam
Meertalig personeel
Gratis parkeren
Voorzieningen voor mensen met een handicap

Acitiviteiten

* Resortactiviteiten: via de concièrge van het resort kunt u verschillende resort activiteiten boeken zoals een boottocht, een strand picknick, strandyoga, talloze welness activiteiten, verschillende dagexcursies en een breed scala aan watersporten.

* Gratis films onder de sterren, op het strand (zon & wo)

* Green Bike Aruba: Emily en Jose besloten een paar jaar geleden om naar Aruba te emigreren omdat ze verliefd werden op het eiland en een verschil wilden maken. Ze deelden deze passie met hun familie en al snel was de familie enthousiast over het idee en maakten ze deel uit van dit initiatief. Nu wordt Green Bike geleid door Emily en haar zus Marinelda met de steun van hun familie.

Green Bike Aruba is het eerste gedeelde Bike-systeem in het Caribisch gebied en het eerste systeem dat meer dan de anderen ter wereld een service aan toeristen biedt. Ze richtten zich ook op de lokale bevolking en willen de sfeer van groen, gezond en leuk leven verspreiden. Wees een voorbeeld en maak een positieve impact op deze wereld.

* Lui Bee Farm is een familiebedrijf onder leiding van hun lokale ‘Bijenspecialist’, Luis Winterdaal. Ze gaan allemaal over het bewust maken van het behoud van de bijensoort en het oogsten van honing uit lokale bijenkorven. Als klap op de vuurpijl helpen ze graag bij het veilig verwijderen van bijenkorven van locaties om de bijen van Aruba te helpen beschermen.

Lui Bee Farm geeft ook presentaties voor scholen om studenten voor te lichten over het belang van de bijensoort en om hen te leren over al het werk dat komt kijken bij het werken op een bijenboerderij.

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) lokale projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 waarbij u bij uw boeking zelf kiest aan welk project u wilt doneren. Voor deze reis kunt u kiezen tussen 2 lokale projecten om te steunen:

1. Donkey Sanctuary Aruba: De in Bringamosa gelegen ezelopvang verwelkomt gasten en geeft informatie en rondleidingen op het terrein. Er is een gezellig bezoekerscentrum, de gasten kunnen een koud drankje nuttigen op de overdekte veranda en in de souvenirwinkel kun je ezel-gerelateerde geschenken en souvenirs kopen. Een bezoek aan de Aruba Donkey Sanctuary is de moeite waard.

Ezels, eens zo belangrijk voor het vervoeren van passagiers en het trekken van karren, werden in deze moderne tijden vervangen door auto's. Het idee voor een ezelopvang, waar deze geliefde dieren kunnen leven in een beschermde omgeving, werd in 1997 werkelijkheid. Na bijna 20 jaar in Santa Lucia verhuisde de Donkey Sanctuary naar een nieuwe en grotere locatie in Bringamosa om zijn 130 ezels te huisvesten.

2. Animal Rights Aruba (ARA) is een non-profit dierenwelzijnsorganisatie die tot doel heeft alle fauna, flora en zeeleven op en rond het eiland Aruba te beschermen.

Animal Rights Aruba is opgericht in 1999 en wordt uitsluitend gerund door vrijwilligers. Een zeer jonge organisatie met veel ruimte om te groeien. Hun visie is een wereld waarin het welzijn van dieren door iedereen wordt begrepen en gerespecteerd, en wordt beschermd door effectieve wetgeving.

Er is geenszins de juiste infrastructuur aanwezig om alle gevallen van nalatigheid en misbruik op Aruba aan te pakken.

In 2005 organiseerde ARA een sterilisatie-, reddings- en adoptiecampagne om het dilemma van de overbevolking van zwerfhonden en -katten aan te pakken, aangezien dit momenteel het grootste probleem is, niet alleen vanuit het oogpunt van dierenwelzijn, maar ook dat van volksgezondheid en toerisme. Met voldoende geld wil de organisatie dit project herhalen om de honden- en kattenoverbevolking op het eiland verder aan te pakken.

WAAR JE BLIJFT

Rooms, suites & bungalows

ALLE KAMERS HEBBEN DE VOLGENDE VOORZIENINGEN:
59 ruime kamers en 45 suites aan de oceaan
Dagelijks volledig Amerikaans ontbijt inbegrepen
Wekelijks inbegrepen yoga, tai chi, pilates, krachttraining en wellness-voedingskookdemonstraties
Gratis wifi in het hele resort
Minibar, koelkast en magnetron
Koffiezetapparaat met dagelijks gratis verse koffie
Föhn en vergrotende make-upspiegel
Gratis kluisje op de kamer
Strijkijzer en strijkplank
Airconditioning en plafondventilator
Kabeltelevisie met afstandsbediening en pay-per-view
Comfortabele, hoogwaardige Tempur-Pedic-bedden en luxe beddengoed
Gratis iPad voor gebruik op de kamer
Oplaadstation voor draagbare apparaten
Luchtreiniger en luchtontvochtiger in elke kamer

Standaard kamers: De 24 Standard kamers zijn ruim en met een kingsize bed of een Split King die kan worden omgebouwd tot twee XL Twins (op aanvraag). De gecombineerde woon- en slaapruimte komt uit op een groot balkon, perfect om te loungen. Elke kamer kijkt uit op de tuin en het aangrenzende resort. Niet roken, 40 m2.

Superior kamers: Kijk uit over een inheemse tropische binnentuin, terwijl u ontspant op uw eigen balkon of terras terwijl de zon langzaam ondergaat. Ontspan in luxe beddengoed op een comfortabele matras. 24 Superior kamers zijn voorzien van elegant meubilair voor een luxueus "thuis ver van huis" gevoel. Elke ruime kamer beschikt over een kingsize bed of een split King-matras dat kan worden omgevormd tot twee XL Twin-bedden (op verzoek) en milieuvriendelijke voorzieningen, waaronder een luchtontvochtiger en luchtreiniger. Superior King is geschikt voor maximaal 2 volwassenen. Niet roken, 40 m2.

Deluxe Zeezicht: Word wakker met een adembenemend uitzicht over Eagle Beach, één van de beste stranden van het Caribisch gebied, en gepubliceerd als het "Dream Beach of the World". Breng een romantische avond door op het grote balkon of terras en kijk naar de oranje en rode zonsondergang boven de oceaan. Elk van deze 11 Deluxe kamers is prachtig opgefrist, met chique, stijlvolle meubels en een moderne badkamer. Luchtig en ruim met een kingsize bed, de kamer komt uit op een groot, extra groot balkon of terras. Deluxe kamers zijn geschikt voor maximaal 2 volwassenen. Niet roken, 40 m2.
Junior suite
De twee Junior Suites bevinden zich op de tweede en derde verdieping van de Bucuti Wing. Beide kijken uit op de oceaan en hebben dubbele balkons. Junior Suites hebben een slaapkamer met twee queensize bedden en een tweede kamer met een keuken, eethoek en zithoek met een bank. Niet roken, 88 m2.

Bungalow: Gelegen in een apart gebouw bij het zwembad, tussen de Bucuti en Tara Wings. De drie bungalowsuites bestaan uit een "L"-vormige kamer, met een kingsize bed in het slaapgedeelte, een kitchenette en een eettafel, met een grote veranda. Eén bungalow heeft uitzicht op de binnentuin en twee hebben uitzicht op het strand/de oceaan. Niet roken, 56 m2.

Tara Suite: Stijlvol en romantisch, liggen alle 36 Tara Suites aan de oceaan met grote balkons en een aparte slaap- en woonkamer. De slaapkamer heeft een kingsize bed, met direct uitzicht op het strand en de oceaan. De woonkamer heeft een eigen televisie, een zithoek met een bank en een natte bar met een goed gevulde minibar, een koelkastje, een magnetron en koffieservice en keukengerei voor lichte snacks. Niet roken, 56m2.

Penthouse-suite: De meest luxueuze en ruime accommodaties bieden een panoramisch uitzicht op Eagle Beach. De vier Penthouse Suites hebben kingsize bedden met uitzicht op de oceaan, een groot dubbel balkon, een modern vrijstaand bad voor twee, een woonkamer en eetkamer met uitzicht op de oceaan, een plasma-tv, een volledig uitgeruste keuken met een Illy-espressomachine. Niet roken, 117 m2.

  • Hernieuwbare energie
  • Energiebesparende lampen
  • Programma voor hergebruik van handdoeken
  • Recycleren van afval
  • Biologische en lokale gerechten
  • Ecologische schoonmaakproducten
  • Plastic controle
  • Eco-badproducten
  • Recyclebare meubels & stoffen
  • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

  • VZR Garantiefonds
  • €15 per persoon donatie aan een door u geselecteerd lokaal, duurzaam project
  • €2,50 per persoon bijdrage Calamiteitenfonds
  • Verblijf inclusief ontbijt
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Internationale vluchten
  • Andere maaltijden dan genoemd (het resort biedt speciale halfboard and fullboard supplementen)
  • Privé transfers van en naar het vliegveld
  • Alle optionele excursies
  • Tips en persoonlijke uitgaven
  • Eventuele benodigde vaccinaties
  • Eventuele toeslagen voor feestdagen

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van VZR Garantiefonds. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de homepage onder “VZR Garantiefonds”.
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent of de concièrge van het beach resort kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis (indien niet inbegrepen) kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden i.v.m. Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers. In dit geval betreft het een individuele strandvakantie.

Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €170,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk