Transport Donatie

Omdat er veel twijfels en onduidelijkheid bestaat over CO2-compensatie en de (korte termijn) effecten hiervan heeft WeTravelEco besloten om de carbon-emissie tijdens onze reizen niet te compenseren maar in plaats daarvan een extra donatie te doen aan het Ocean Cleanup Project dat direct en actief een positieve bijdrage levert aan het verbeteren van ons milieu door de noodsituatie van plastic afval in onze oceanen zo snel en efficiënt mogelijk op te lossen.

Om geen onduidelijkheid te creëren en het idee te wekken dat we een CO2-compensatie doen voor de tijdens de reis gereden en/of gevlogen kilometers (hiermee bedoelen we tijdens de reis en niet de vlucht, die u zelf heeft geboekt), hebben wij besloten deze bijdrage te benoemen als “carbon-emissie donatie”. U kunt bij elke reis onder “Tour Included” het inclusieve bedrag van deze donatie vinden.

Daarnaast hebben wij voor de meeste van onze WeTravelEco reizen binnen Europa besloten om, in plaats van een donatie aan een lokaal, duurzaam project, namens elke reiziger een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de (vanaf-)prijs van de reis.