from €499,00
Boeking Aanvragen

IJsland: Kamperen in het land van de middernachtzon

Reisduur

15 dagen / 14 nachten

Type Vakantie

Ecotourism, Individuele rondreis

Garantiefonds Dekking

Unlimited

Eco Rating

4.5/5

CO2 Emissie

Zie reisinfo

Overzicht

IJsland:

is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland en wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken (tussen IJsland en Groenland) in het westen en de Groenlandzee, een deel van de Noordelijke IJszee, in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net binnen de poolcirkel en is het dunstbevolkte land van Europa.

De oudste delen van het eiland zijn 17 tot 20 miljoen jaar oud en het eiland groeit als gevolg van vulkanisme nog steeds aan. Het eiland is grotendeels opgebouwd uit vulkanisch materiaal en gesteente en heeft een aantal actieve vulkanen, waaronder de Katla onder de Mýrdalsjökull, het Laki-gebied, de Hekla, en het nieuwe eiland Surtsey.

Een natuurlijk fenomeen waar IJsland om bekendstaat, zijn geisers. Tot circa 1950 kwamen verspreid over heel IJsland zo’n 30 geisers voor. Op dit moment is de Strokkur, die zijn waterfontein om de 5-10 minuten omhoog spuit, de enige bron op IJsland die aan de verwachtingen van een geiser voldoet.

Flora en fauna: Een belangrijk kenmerk van IJsland is het zeer beperkt voorkomen van bomen. Het is niet zozeer de lage temperatuur maar vooral de beperkte groeiperiodes waarbij er geen vorst voorkomt. De poolvos is het enige oorspronkelijke landzoogdier. In zee leven walvissen en aan de kust vindt men twee soorten zeehonden, de grijze en gewone zeehond en gewone zeehond. De immigranten brachten schapen, koeien, varkens, paarden en pluimvee mee.

Reptielen, amfibieën en giftige dieren, zoals schorpioenen, komen op IJsland niet voor. ’s Zomers zijn er ook vlinders, die echter moeilijk waar te nemen zijn. In de schone en heldere wateren op en rondom IJsland komt zeer veel vis voor, zoals zalm, forel, platvis en kabeljauw.

IJsland is een belangrijk biotoop voor ontelbare vogels en vogelsoorten. Vele soorten eenden en ganzen komen er voor, naast zeevogels, waadvogels en zeldzame roofvogels zoals de sneeuwuil. Op IJsland komen zowel overwinteraars voor als vogels die het als rustplaats, broedplaats of foerageerplaats gebruiken.

IJsland zet zich volledig in voor de uitvoering van Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling, zowel nationaal als internationaal. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) zijn geïntegreerd in het overheidsbeleid inzake sociale, economische en ecologische aangelegenheden, met een bijzondere nadruk op het opbouwen van een vreedzame en rechtvaardige samenleving, vrij van angst en geweld.

In eigen land streeft de regering ernaar gemarginaliseerde groepen in de samenleving te identificeren en beter van dienst te zijn en partnerschappen op te bouwen om de grote ecologische voetafdruk van de moderne levensstijl aan te pakken. IJsland levert nog steeds een nettobijdrager aan klimaatverandering, maar streeft uiterlijk in 2040 naar koolstofneutraliteit. Internationaal deelt IJsland zijn expertise op het gebied van gendergelijkheid, landherstel en het gebruik van duurzame natuurlijke mariene en energiebronnen door middel van zijn internationale samenwerking die bijdraagt ​​aan wereldwijde vooruitgang op het gebied van SDG’s.

View More

Reisplan

Dag 1: Keflavík International Airport - Reykjavík

Uw kampeerreis door IJsland begint op het moment dat u aankomt op Keflavik Airport en u hartelijk wordt ontvangen door een vriendelijke vertegenwoordiger van onze lokale agent. Zodra u uw huurauto en kampeerspullen heeft opgehaald, adviseren wij u om uw reis (als u niet te laat arriveert) goed te beginnen met een bezoek aan de wereldberoemde Blue Lagoon.

Zorgt u er in ieder geval voor dat u uw zwemkleding bij de hand heeft, zodat u een ontspannende duik kunt nemen in het rustgevende, geothermische water van de lagune voordat u door reist naar Reykjavik voor uw eerste nacht in IJsland. Als u van plan bent om Blue Lagoon later tijdens uw rondreis te bezoeken, ga dan rechtstreeks naar Reykjavík en geniet van uw avond in deze bruisende en hippe stad, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld.

Dag 2 + 3: Geysir

Vandaag is het leuk en interessant om uw kampeerreis te beginnen met een optioneel bezoek aan de geothermische energiecentrale Hellisheidarvirkjun op slechts een paar kilometer buiten Reykjavik , waar u de mogelijkheid heeft om meer te weten te komen over hoe IJslanders elektriciteit produceren op een milieuvriendelijke manier door gebruik te maken van de geothermische kracht van de vulkanische ondergrond (entree niet inbegrepen).

Daarna reist u verder langs enkele van de meest interessante, mooie en beroemde natuurgebieden van IJsland, in de beroemde Golden Cirkel regio. U begint in Thingvellir National Park, dat wordt beschouwd als een geologisch wereldwonder. Dit is een zeer interessant gebied, zowel vanuit geologisch als vanuit historisch oogpunt. Hier kan u de effecten zien van de tektonische plaatbewegingen die scheuren en spleten in de aarde hebben geopend.

U vervolgt uw reis door het mooie Lyngdalsheiði-plateau en het dorpje Laugarvatn, om het geothermisch gebied van Geysir te bezoeken, waar de indrukwekkende en nog steeds actieve hete bron Strokkur elke 5 tot 10 minuten een enorme waterkolom hoog de lucht in spuugt. Uiteindelijk reist u verder naar uw eerste kampeerplaats in het Geysir gebied.

Optionele activiteite, die u kunt reserveren via onze lokale agent:

- Fontana Spa in Laugarvatn: Halverwege tussen Þingvellir en Geysir, in het dorp Laugarvatn, bevindt zich Kuuroord Fontana. Hier kunt u genieten van verschillende baden met warm water, sauna's en, voor de dapperste, het koude water van Laugarvatn, het meer dat grenst aan de Spa.

- Secret Lagune in Flúðir: Gamla Lauginn, ook wel bekend als Secret Lagoon, was ooit de plaats waar mensen uit de regio leerden zwemmen maar uiteindelijk meestal bijeen kwamen om te socializen. Gelegen in het dorp Flúðir, ten zuiden van Gullfoss en Geysir, is de lagune ideaal gelegen zodat het bezocht kan worden tijdens uw bezoek van de Gouden Cirkel.

Dag 4: Geysir - Skaftafell

Na uw eerste nacht op een IJslandse camping, reist u vandaag verder naar het schitterende Skaftafell National Park. Tijdens een wandeling door dit nationale park loopt u naar de voet van de Öræfajökull-stratovulkaan en Hvannadalshnúkur, de hoogste top van het land (2110m), waar u volledig omringd bent door gletsjertongen afkomstig van de Vatnajökull-ijskap aan de ene kant en de vulkanische zandvlaktes van Skeiðarársandur aan de andere kant.
Als u uw tocht verder naar het oosten vervolgt, stopt u vervolgens bij Jökulsárlón, een prachtige gletsjerlagune van ca. 18 m² waar de gletsjer is opgesplitst in prachtige ijsbergen. Deze ijsreuzen drijven vredig naar de oceaan onder de onbewogen en ontspannen blikken van enkele Vlaamse zeehonden. Neem de tijd om rond te lopen in deze prachtige omgeving en het mooie nabijgelegen strand, het zogenaamde "Diamond Beach".

Dag 5 + 6: Skaftafell

Omdat u drie nachten kampeert op de Skaftafell Camping heeft u volop de tijd om vandaag het mooie Skaftafell National Park en de verdere omgeving te verkennen. U kunt tevens een aantal optionele activiteiten boeken (via onze lokale agent), zoals:

- Gletsjerwandeling in Skaftafell: Tijdens deze leuke en redelijk makkelijke wandeling kunt u veilig het prachtige blauwe ijs, de ruggen en diepe spleten van de gletsjer. Leer terwijl u geniet van de wilde landschappen meer over het gedrag van gletsjers en hun impact op de natuur. Nee technische kennis is vereist. Een gespecialiseerde en ervaren gids zal leer je hoe je de basisuitrusting, zoals stijgijzers en ijsbijl, moet gebruiken: technische kennis is niet vereist, een goede fysieke conditie is echter aan te raden om volop van deze activiteit te kunnen genieten.

- IJsgrottentocht in Vatnajökull: Door het verschuiven van de Vatnajökull-gletsjer ontstaan, op steeds wisselende plaatsen, zo nu en dan prachtige ijsgrotten die slechts gedurende enkele weken te zien zijn. Een ijsgrot bezoeken op IJsland is een adembenemende ervaring en u waant uzelf in een andere wereld. Omdat een gletsjer altijd in beweging is, kan een bezoek aan de ijsgrotten dus gevaarlijk zijn. Bezoek daarom nooit een ijsgrot op eigen houtje. Wij werken samen met één van de weinige bedrijfjes in IJsland, die een bezoek (vaak alleen in de winter) aan een ijsgrot aanbieden.

Dag 7: Skaftafell - Egilsstaðir

Vandaag breekt u uw tent op om door te reizen naar Egilsstaðir. Onderweg is het absoluut de moeite waard om een bezoek te brengen aan het prachtige Gullfoss, dat door velen als de allermooiste waterval van IJsland wordt beschouwd. Het water dondert hier via twee basalt trappen, die min of meer haaks op elkaar staan, meer dan 30 meter naar beneden in een kloof die ook weer geheel haaks op de tweede trap staat. De kloof is meer dan 70 meter diep, 20 meter breed en 2,5 kilometer lang. Het in de kloof neerstortende water zorgt vrijwel altijd voor een grote hoeveelheid stuifwater dat, als de zon erop schijnt, prachtige regenbogen veroorzaakt. Daaraan dankt de Gullfoss zijn naam: Gouden waterval.

Na dit indrukwekkende bezoek reist u verder naar Egilsstaðir, een relatief jonge stad in het oosten van IJsland in de gemeente Fljótsdalshérað dat is gelegen op de oevers van de mooie rivier de Lagarfljót. Beïnvloed door de uitnodigende omgeving en het comfortabele klimaat, zorgt de hartelijkheid van de lokale bevolking voor een warm welkom voor reizigers. Er is een breed scala aan culturele activiteiten op het gebied van muziek, kunst en drama.

Dag 8: Egilsstaðir

Er is ontzettend veel te doen in de mooie en natuurlijke omgeving van Egilsstaðir, waardoor u zich absoluut niet hoeft te vervelen. Een greep uit de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden:

- Wilderness Center: Bij Óbyggðasetrin is een sprookjeswereld gecreëerd op basis van de nabijheid van de wildernis. De live-tentoonstelling van het Wilderness Center is een leuke manier om de verhalen van de wildernis te leren kennen. Gasten hebben de mogelijkheid om te dineren in een unieke omgeving en de onconventionele accommodaties uit te proberen. Op gemarkeerde wandelpaden kunt u verlaten boerderijen en watervallen zien of met een kabelbaan over Jökulsá glijden. Paardrijden, mountainbikeverhuur en vergunningen voor het vissen op forel zijn hier te verkrijgen.

- Stuðlagil: In Jökuldalur in Fljótsdalshérað ontdekt u een natuurlijke parel die niet zo bekend is. Het werd pas goed onthuld nadat de Kárahnjúkar-energiecentrale in gebruik was genomen en het waterpeil in Jökulsá á Dal of Jökla snel afnam. Deze parel is het deel van Jökulsárgljúfur genaamd Stuðlagil. De naam is afgeleid van het feit dat het één van de grootste en mooiste rotsformaties van IJsland bevat en een fantastische plek is om te hiken.

- Parels van Fljótsdalshérað: Er zijn meer dan 28 speciaal geselecteerde wandelroutes in de omgeving, waarover u uitgebreide informatie kunt verkrijgen bij de receptie van de camping.

Dag 9: Egilsstaðir – Lake Mývatn

U reist vandaag naar het ruige Noorden van IJsland richting het wonderschone Lake Mývatn, een zeer actief vulkanisch gebied. Het meer is ontstaan ten gevolge van een aantal vulkaanuitbarstingen en wordt omgeven door vele objecten van vulkanische oorsprong, zoals de explosiekrater Hverfell, de grillige lavaformaties van Dimmuborgir ("duistere burchten"), de Búrfell ("Berg van de potvis"), de pseudokraters bij Skútustaðir aan de zuidelijke rand van het meer, de grotten met heet water bij het plaatsje Reykjahlíð, het solfatarenveld bij Hverir en het zeer actieve gebied bij de Kraflavulkaan een aantal kilometers verderop.

Mývatn betekent "muggenmeer" omdat 's zomers op (de sporadische) windstille dagen zeer veel dansmuggen uit het water komen. Omdat vele muggenlarven en vis in het schone water voorkomen, wordt het gebied het hele jaar door druk bezocht door diverse vogels, waardoor het meer een eldorado is voor vogelspotters.

Het meer wordt grotendeels gevoed door onderaardse waterbronnen en met water dat vanuit de omliggende lavavelden het meer in stroomt. Doordat deze grond nog relatief warm is, kan de watertemperatuur aan de randen van het meer relatief erg hoog worden. Het kristalheldere water vloeit via dit riviertje via de Æðarfossar uiteindelijk in de Skjálfandibaai.

Dag 10: Lake Mývatn

Vanwege de mooie en rustige omgeving verblijft u twee nachten bij het meer, waar genoeg activiteiten zijn te ondernemen, zoals:

-Natuurlijke baden: Een bezoek aan het thermale bad Jarðböðin við Mývatn (De natuurlijke baden bij Mývatn), dat een perfect en rustig alternatief is voor de Blue Lagoon bij Reykjavík.

-Mt Hverfjall: een gigantische tephrakrater, een zogenaamde Tuff Ring, 2500 jaar geleden ontstaan. Het is een kilometer in diameter en de concaaf is 140 meter diep. Blijkbaar heeft zich tijdens de uitbarsting een aardverschuiving voorgedaan in het zuidelijke deel van de krater, wat de oorzaak is van de verstoring van de ronde vorm van de berg.

- Grenjadarstadur: In het verleden was Grenjadarstadur (Adaldalur) een enorm landgoed. De totale oppervlakte van het landhuis en de verschillende arbeidershuisjes is ongeveer 775 m². Het oudste deel dateert uit het begin van de 19e eeuw en in 1877 werden de meeste huizen gerestaureerd of gerenoveerd. De woonhuizen werden verlaten in 1932 en in 1955 nam het Nationaal Museum het over en na een grondige restauratie in 1955 werd in 1958 een districtsmuseum geopend voor het publiek.

Dag 11: Lake Mývatn - Blönduós

Vandaag reist u door naar de laatste camping van deze rondreis. Blönduós is een klein stadje aan de baai Húnaflói in het noordwesten van IJsland en ligt aan weerszijden van de monding van de Blandaá, een 125 km lange gletsjerrivier (Blönduós betekent ook monding van de Blanda).

De Hringvegur, de belangrijkste verbindingsweg van IJsland, loopt dwars door Blönduós wat deze plaats een uitvalsbasis maakt om de mooie en rustige omgeving te verkennen, zoals het Svínavatn, ("Varkensmeer"), Skagi en het gebied van de ontelbare heuvels in Vatnsdalur ten zuidwesten van het plaatsje. Ten noorden van Blönduós op weg naar Skagaströnd ligt het kerkje Höskuldsstaðir waar ergens in de bosjes een basaltzuil met rune-inscripties verscholen ligt. Door erosie zijn de tekens helaas vrijwel verdwenen en slecht herkenbaar.

In de bijzonder opvallende betonnen kerk van Blönduós, die een vulkanische krater moet symboliseren, is het altaar beschilderd door de uit Bakkagerði afkomstige bekende IJslandse kunstenaar Jóhannes Sveinsson Kjarval. Verder is er ook nog een textielmuseum, het Heimilisiðnaðarsafnið.

Dag 12: Blönduós - Snaefellsnes

Snæfellsnes is een schiereiland van IJsland en ligt tussen de Faxaflói baai in het zuiden, en de Breiðafjörður fjord in het noorden ingeklemd. Een bergketen loopt in oost-westelijke richting over de gehele lengte en het hoogste punt daarvan is de 1446 meter hoge Snæfellsjökull. Dit is de gelijknamige vulkaan waar tevens een gletsjer (jökull) op ligt. De vulkaan kan op heldere dagen vanuit Reykjavík gezien worden, dat ongeveer 120 kilometer zuidoostelijker ligt. Vlak bij de gletsjer is de Bjarnafoss te vinden.

Snæfellsnes wordt soms mini-IJsland genoemd omdat hier veel landschappen terug te vinden zijn die ook her en der over het gehele eiland verspreid liggen, zoals vulkanen, lavavelden, kliffen, zwarte stranden, grotten, basaltformaties, watervallen, meren, warme en koude waterbronnen. Een bijzonderheid is dat er meerdere bronnen zijn waar echt borrelend koolzuurhoudend mineraalwater (ölkelda) omhoog komt. De grootste warme minerale bron ligt bij Lýsuhóll en de bekendste ölkelda ligt bij de gelijknamige boerderij.

Dag 13: Snaefellsnes

Tijdens uw verblijf in de schitterende gebied is er voor u voldoende te zien en te ondernemen. U kunt vandaag beginnen met een tour in Snaefellsjökull National Park. Het park werd opgericht in 2001 en beslaat 170 km2 rond de gletsjer. De wateren rond het schiereiland, vooral in de baai van Breiðafjörður aan de noordkant, zijn overvloedig met diverse ecosystemen en voedselbronnen die de bevolking gedurende haar hele geschiedenis in stand hebben gehouden. Breiðafjörður en zijn ecosysteem worden gekenmerkt door talloze kleine eilandjes en sterke getijstromen.

Maak zeker een korte wandeling van ongeveer 2,5 kilometer naar het dorp Hellnar. Eenmaal daar aangekomen, bezoekt u de Baðstofa-grot en haalt u iets warms te drinken in het leuke Fjöruborðið-café.

Arnarstapi en Hellnar: rusten beide in de schaduw van de Snaefellsjökull-gletsjer en het grotere nationale park. Het gebied heeft om vele redenen een bijzondere betekenis. Sommigen geloven dat het eigenlijk één van de zeven energiecentra of chakra's van de aarde is. Anderen denken dat dit een ontmoetingspunt is voor buitenaardse wezens. En veel mensen ervaren slaapstoornissen als ze hier op bezoek komen. Dit laatste kan hoogstwaarschijnlijk worden toegeschreven aan de grote hoeveelheden magnetische energie die in de zone worden gedetecteerd. We kunnen uitereraard de beweringen over buitenaardse wezens en globale chakra's niet bevestigen of ontkennen.

Vatnshellir Lava-grot: Het verkennen van lavagrotten is één van de coolste activiteiten om te doen in IJsland (samen met gletsjerwandelingen). Deze specifieke lavagrot is behoorlijk opmerkelijk omdat het diende als inspiratie voor Jules Verne in zijn sciencefictionklassieker Journey to the Center of the Earth. Nadat u de trap bent afgedaald, meet de echte grot tot het einde ongeveer 200 meter. De spectaculaire tinten van het vulkanische gesteente en de formaties gemaakt van lava zijn een lust voor het oog. U moet wel een rondleiding boeken om toegang te krijgen tot de grot (zorg ervoor dat u van tevoren reserveert).

Djúpalónssandur: Hoewel de zwarte zandstranden van Vik behoorlijk verbluffend zijn, tillen de oevers van Djúpalónssandur de dingen naar een heel nieuw niveau. In plaats van fijne korrels donker, vulkanisch zand, zijn de kusten hier bezaaid met kleine zwarte kiezelstenen. Ze zijn prachtig afgerond door de natuurlijke erosie van de zee. Deze prachtige kleine stenen staan bekend als de Parels van Djúpalón.

Kirkjufell-berg en Kirkjufellsfoss-waterval: één van de meest bijzondere en mooie attracties in het natuurgebied.

Vissersdorp Stykkishólmur: Het kleine vissersdorpje aan de noordkant van het IJslandse schiereiland Snaefellsnes is ongetwijfeld één van de mooiste van IJsland. Met kleurrijke houten huizen die doen denken aan de heldere tinten van gebouwen in Reykjavik, heeft het dorpje beslist een bijzondere charme. Er zijn hier verschillende bezienswaardigheden, waaronder het Noorse huis, het vulkaanmuseum en de spectaculaire baai Breiðafjörður.

Dag 14: Snaefellsnes - Reykjavik

Vandaag begint u uw terugweg richting Reykjavik, waarbij u er onder andere voor kan kiezen om te rijden langs de schitterende Hraunfossar-watervallen. De Hraunfossar (lavawatervallen) aan de Hvítá (Witte rivier) in het westen van IJsland is een heel bijzondere reeks van watervallen. Over een afstand van meer dan 900 meter stromen vele waterstroompjes vanuit het lavaveld Hallmundarhraun in de rivier. Het lavaveld ontstond door een uitbarsting van een vulkaan die nu onder de Langjökull gletsjer ligt. Aangezien het lava zeer poreus is en op een harde en waterdichte ondergrond ligt, stroomt smeltwater en regenwater tussen het lava en de harde ondergrond naar beneden totdat het bij de Hvítá als het ware naar de lager liggende rivier stroomt: een spectaculair gezicht.

U kunt onderweg ook nog stoppen in Reykholt, een klein dorpje in het westen van IJsland en gelegen in de mooie vallei Reykholtsdalur vlak bij de rivier Hvítá. Hier woonde de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson die hier ook werd vermoord. Zijn boerderij, die met een tunnel is verbonden met een warme bron waar Snorri in baadde, Snorralaug, is toegankelijk voor het publiek. Reykholt, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de IJslandse geschiedenis en dat ten tijde van Snorri Sturluson uitgroeide tot één van de intellectuele centra van het land, heeft tegenwoordig slechts 60 inwoners. Er is een permanente expositie en een bibliotheek met de werken van Snorri Sturluson.

Op de terugweg naar Reykjavik rijdt u via de mooie regio Borgarfjörður. Onderweg kunt u een stop maken bij het Settlement Centre in Borgarnes en bij de beroemde Deildartunguhver warmwaterbron, de grootste in IJsland in termen van waterproductie per seconde.

Bij aankomst in Reykjavik kunt u in de avond ter vrije besteding genieten van het leuke en hippe stadsleven in de hoofdstad Reykjavik of alsnog (of opnieuw) een bezoek brengen aan de thermen en warmwaterbronnen van Blue Lagoon (of van The Retreat Hotel).

Optionele activiteiten, die u kunt reserveren via onze lokale agent):

- Krauma Spa in Deildartunguhver: één van de nieuwste Spa’s in IJsland (2018). Het biedt ontspannende natuurlijke geothermische baden, een koud bad om uw bloedcirculatie te stimuleren, rustgevende sauna's en een ontspanningsruimte waar u kunt uitrusten bij de openhaard terwijl u naar rustgevende muziek luistert.

- Canyon-baden in Húsafell: Er is geen authentiekere IJslandse ervaring dan wandelen door de surrealistische landschappen van de hooglanden gevolgd door een ontspannen duik in een geothermisch zwembad. Exclusieve en privé excursie.

- IJstunnel in Langjökull: Voor de avontuurlijke reizigers is het mogelijk de gletsjer (of eigenlijk de Langjökull ijskap), in te gaan en in een verbazingwekkende kunstmatige tunnel, diep in het ijs te bezoeken! Aan boord van een monstertruck gemonteerd op acht enorm wielen bereikt u de top van Langjökull en bezoekt u dit ongelooflijke onderwereld labyrint. Echt een unieke ervaring!

Dag 10: Reykjavík - Keflavík International Airport

Vandaag rijd u naar de luchthaven van Keflavík om uw huurauto en kampeerspullen in te leveren alvorens u terug vliegt vlucht naar Nederland. Afhankelijk van de tijd van uw vlucht, kunt u mogelijk nog een paar uur genieten van de hoofdstad Reykjavík of besluit om een extra nacht aan u verblijf toe te voegen en alle verbazingwekkende dingen te ervaren deze leuke stad te bieden heeft.

NOTE: Een verlenging en/of eventuele aanpassing van deze kampeerreis kunnen wij uiteraard voor u regelen. Mail ons voor meer informatie..

Donatie duurzame/lokale projecten

Om bij te dragen aan een beter milieu en een duurzame leefomgeving, doneren wij per reiziger een bedrag aan (wereldwijde) projecten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een het verwezenlijken van een schonere, leefbaardere en duurzame wereld, voor nu maar vooral ook voor de toekomst.

Door deze donatie willen wij samen met u bijdragen aan de mogelijkheid om reizen en vakanties voor de huidige en vele volgende generaties mogelijk te houden. Van het donatie bedrag betaalt u de ene helft en WeTravelEco de andere helft. Uw bijdrage is reeds bij de prijs inbegrepen.

Bij onze WeTravelEco reizen binnen Europa hebben wij besloten om per reis een bedrag te doneren aan het Ocean Cleanup Project. Het donatiebedrag verschilt per reis en is mede gebaseerd op de vanafprijs van de reis. Over het Ocean Cleanup project kunt u meer informatie vinden op onze homepage (in de footer) onder "Donatie lokale, duurzame projecten".

Voor deze reis doet u gezamenlijk met WeTravelEco (50/50) een donatie van €20 aan het Ocean Cleanup Project, een van oorsprong Nederlands initiatief dat systemen ontwikkelt om de enorme hoeveelheid plasticafval in onze oceanen op een efficiënte en duurzame manier weg te werken.

WAAR JE BLIJFT

Aurora Hotel - Reykjavik

Dit budgethotel ligt op slechts enkele minuten lopen naar enkele van de belangrijkste toeristische attracties in Reykjavík; Hallgrímskirkja, Harpa, Sólfarið en de ziel van de stad met tal van lokale galerijen, boekhandels, clubs, cafés, restaurants en gemakkelijke toegang tot het openbaar vervoer.

De gezellige gemeenschappelijke ruimte bevindt zich bij de receptie en is een geweldige plek om te zitten en te ontspannen. Er is een volledig ingerichte keuken, gratis koffie en thee, een perfecte wifi-plek en veel ruimte om te relaxen. Daarnaast heeft het hotel een gezellig buitenterras, gratis parkeergelegenheid voor de deur en een laundy service.

De budget tweepersoonskamers zijn perfect voor stellen die hier zijn om rondleidingen, activiteiten en de cultuur van Rekjavik te ontdekken. De kamers zijn klein en basic met een standaard opgemaakt bed. Ze hebben een gedeelde keuken en badkamer. Deze kamers zijn ook een prima optie voor reizigers die laat arriveren of vroeg vertrekken. Handdoeken en haardrogers zijn op aanvraag verkrijgbaar bij de receptie via het vriendelijke personeel. Gratis wifi en een heerlijk continentaal ontbijt zijn bij uw verblijf inbegrepen.

 • Energiebesparende lampen
 • Programma voor hergebruik van handdoeken
 • Recycleren van afval
 • Biologische en lokale gerechten
 • Ecologische schoonmaakproducten
 • Plastic controle
 • Eco-badproducten
 • Hernieuwbare energie
 • Recyclebare meubels & stoffen
 • Waterbesparingsprogramma

Inbegrepen/Uitgesloten

 • VZR Garantiefonds
 • €2,50 per persoon bijdrage aan Calamiteitenfonds
 • €2,50 per persoon donatie aan carbon-emissie aan Plastic Ocean Project
 • €20 per persoon donatie aan Plastic Cleanup Project
 • Recycled en navulbare waterfles per reiziger
 • Accommodatie voor twee nachten in een guesthouse in Reykjavik (kamers met gedeelde faciliteiten), inclusief ontbijt
 • Huur van tent en kampeeruitrusting tijdens de tour, exclusief ontbijt
 • Kampeeruitrusting
 • Tent passend bij het aantal personen in elke reservering
 • Campingmatras en slaapzak per persoon
 • Borden en bestek
 • Kampeerpotten / pannen en een kampeerfornuis (primus)
 • Niet-elektrische koeler en isolatiematras
 • Lokale belastingen
 • KAMPEERMATERIALEN:
 • Tenten: Indien één tot vier personen, dan één tent van het type VANGO SIGMA 300+ (1 tot 2 pax), twee tenten van hetzelfde type indien klantengroep drie of twee volwassenen omvat, die reizen met 2 kinderen, dan is één tent van het type VANGO ARK 400+
 • Matras: Zelfopblazende VANGO-matras
 • Slaapzak: Mammut Nordic OTI (Ajungilak)- lagere comforttemperatuur 0°C
 • Borden & bestek: Steek mijn vuur aan (LMF) inclusief een glas / beker, kom, snijplank enz
 • Verwarming: Primus Mimer Stove (klein) en Primus Frigg Stove (groot): wordt bepaald op basis van het aantal personen en aantal dagen reizen welke kachel wordt meegegeven aan onze klanten, maar in de meeste gevallen zou het de grote zijn omdat deze meer beheersbaar dan de kleine is
 • Toegangscode: wordt verstrekt bij aankomst in IJsland
 • Internationale vluchten naar IJsland
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Huurauto
 • Campingkosten: ca. ISK 2000 per persoon per nacht voor basisdienst
 • Elektriciteit op campings: ca. ISK 1200 per nacht
 • Eventueel benodigde vaccinaties

Locatie van de tour

FAQ

Is deze reis gedekt door het Garantiefonds?
Ja! Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website: https://sto-garant.nl/downloads
Kunt u deze reis aanpassen en/of verlengen?
Elke reis kunt u op aanvraag aan laten passen en/of verlengen met bijvoorbeeld een strandverlenging. Voor meer informatie hierover kunt u ons een mail sturen via [email protected]
Kunt u nog extra activiteiten of excursies ondernemen tijdens deze reis?
Ja. Via onze lokale agent kunt u voorafgaand of tijdens de reis altijd, tegen betaling, extra activiteiten en/of excursies bijboeken.
Zijn internationale vluchten in deze reis inclusief?
Nee. Wij bieden momenteel geen internationale vluchten aan naar de bestemming. Eventuele binnenlandse vluchten tijdens uw rondreis kunnen wij wel voor u boeken, indien gewenst . Voor internationale vluchten kunnen wij u daarbij adviseren, u kunt ons gerust een email sturen naar: [email protected]
Is een reis- en/of annuleringsverzekering bij deze reis inbegrepen?
Nee. Indien u nog geen verzekering heeft, kunt u zelf een reis- en annuleringsverzekering afsluiten of via onze website: zie link op de homepage onder "Reisverzekeringen".
Is deze reis gedekt door het Calamiteitenfonds?
Ja, €2,50 per persoon is reeds inclusief bij deze reis voor het Calamiteitenfonds.
Zijn er nog bepaalde Corona voorwaarden en/of restricties op deze vakantiebestemming?
Voorafgaand aan de reis zullen wij u per email eventuele voorwaarden ivm Corona toesturen. U kunt meer algemene informatie hierover ook vinden op de linke op de homepage onder “Corona Informatie”. Ook kunt u op de homepage informatie vinden over (andere) vaccinaties, die u eventueel nodig hebt voor een reis naar deze vakantiebestemming.
Is deze reis met een groep of een privé rondreis?
WeTravelEco biedt uitsluitend privé rondreizen aan! Wij bieden alle reizen aan als individuele rondreis waarbij u een eigen chauffeur (of eigen transport) en privé gidsen tot uw beschikking heeft, die ervoor zorgen dat u zoveel mogelijk te zien gaat krijgen en u tijdens de reis geen rekening hoeft te houden met andere reizigers.
Indien er bepaalde onderdelen van een reis wel in groepsverband worden uitgevoerd, vermelden wij dit in de reisomschrijving.
Is de huurauto inbegrepen bij deze reis?
Nee. Wij hebben hier bewust voor gekozen omdat het type auto, dat u kan huren, afhankelijk is van de groepssamenstelling (aantal personen) en de persoonlijke wensen en voorkeuren.

Indien gewenst kunnen wij de autohuur uiteraard wel voor u regelen. Voor meer info: [email protected]

Beoordelingen

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

Created with Sketch.
p.p. vanaf €499,00

Reisinfo aanvragen

Wilt u deze reis boeken of heeft u een vraag? Laat het weten via dit formulier of bel 06-55394400.

Misschien Vind Je Dit Ook Leuk