Onze WeTravelEco missie: prententieloos, realistisch en ambitieus. 

“WeTravelEco zet zich volledig in om haar duurzaamheidsbeleid te integreren in de interne strategie van het bedrijf en deze visie te delen met onze reizigers, relaties en leveranciers”

WeTravelEco is zich bewust en realistisch over het feit dat het aanbod van duurzame en milieuvriendelijke reisinitiatieven nog steeds nieuw en in ontwikkeling is, dus we willen de beste opties bieden zonder te pretenderen dat we de enige en/of beste oplossingen hebben. Tegelijkertijd heeft WTE de hoogste ambities om het concept en de bewustwording van duurzaam reizen te ontwikkelen, verbeteren en vergroten.

WeTravelEco is een eco-reisorganisatie gevestigd in Amsterdam, Nederland, die zich toelegt op het aanbieden van duurzame reisalternatieven aan reizigers, het verminderen van de negatieve impact van massatoerisme over de hele wereld en het ondersteunen van duurzame en/of lokale kleinschalige projecten op het gebied van natuur, cultuur, dieren- en mensenwelzijn.

Reizen met WeTravelEco is reizen zoals het ooit begonnen is en eigenlijk had moeten blijven. Zonder overschot, zonder toeters en bellen en met meer bewustwording, liefde en compassie voor het milieu en de lokale omgeving en bewoners. Wij willen letterlijk en figuurlijk het voertuig zijn dat mensen in staat stelt betere reiskeuzes te maken en daarmee een positief effect op onze planeet te hebben.

Wij promoten toerisme dat onze planeet respecteert, beschermt en herstelt. Wij geloven in een wereld waarin reizen kan bijdragen om het milieu beter kan maken. Samen kunnen we de schadelijke impact, die massatoerisme heeft (gehad) op onze planeet, proberen ongedaan te maken en de planeet beter achterlaten dan we hem op dit moment aantreffen voor huidige en toekomstige generaties.

U gaat op onvergetelijke reizen, die ook een positieve en langdurige bijdrage leveren aan onze planeet. En u komt thuis met de voldoening dat het geld dat u tijdens uw reis heeft uitgegeven een directe invloed heeft gehad op het welzijn en de ontwikkeling van de gemeenschappen en bestemmingen die u heeft bezocht.

U hoeft niet (en kan ook niet altijd) 100% groen te gaan om een verschil te maken. Daarom ziet u kleine groene blaadjes naast de naam van elk van onze tours en geselecteerde hotels: onze zogenaamde Eco Rating. Die vertegenwoordigen het niveau van milieuvriendelijkheid, gebaseerd op een aantal duurzame criteria, en stellen u in staat om uit eerste hand de impact van uw vakantie op het milieu te herkennen.

Ons doel is om de (CO2-)impact van elk van onze reizen op één of andere manier te ‘compenseren’. Daarbij willen we aantekenen dat compenseren vaak een verwarrende term is omdat de eventueel veroorzaakte schade in feite niet te compenseren is en wij ook absoluut die indruk niet willen wekken. Er is veel te doen over de huidige CO2-compensatie initiatieven omdat dit vaak geen direct effect heeft op de schade die het reizen veroorzaakt of kan veroorzaken voor het milieu. Bovendien zijn de reeds aangerichte schade en negatieve effecten (zoals bijvoorbeeld vliegen) onomkeerbaar en kunnen wij uitsluitend zorgen dat we niet alleen deze schade zo veel mogelijk beperken maar ook onze steun geven aan projecten, die op één of andere manier direct een positief effect hebben op het milieu.

Daarom hebben wij besloten om voor elke reis, die wij aanbieden, bestaande (lokale) duurzame initiatieven te ondersteunen die een directe en positieve impact hebben op onze planeet. Of het nu gaat om ondersteunen van lokale, duurzame projecten of het bijdragen aan het opruimen en plasticvrij maken van onze oceanen, we dragen door middel van donaties een percentage van onze inkomsten af om onze planeet te helpen beter te ademen en meer leefbaar te maken. Bij de verkoopprijs van elke reis is ook een donatie van de klant inbegrepen: per reis kunt u zien hoeveel uw donatie/bijdrage is en naar welke projecten deze donaties gaan.

Waar u tijdens uw WeTravelEco rondreis zal slapen, het voedsel dat u zult eten en de activiteiten die u gaat ondernemen, kosten de planeet een stuk minder en soms zelfs niets. Voor elke reis die u met WeTravelEco maakt, gebeurt er iets goeds. Er worden lokale, duurzame projecten ondersteunt, milieuregels gehandhaafd, kunststof gerecycled, de oceanen wordt gezuiverd en nog veel meer.

WeTravelEco is voor Nederlanders zoals u, Nederlanders die de eerste stap willen zetten om tijdens en via hun reizen een positieve impact op onze planeet willen hebben. Die begrijpen dat een eerste (zelfs kleine) stap beter is dan geen stap en dat niets doen een andere vorm van actie is.

Wees niet trots op de luxe reizen die u zich kunt veroorloven. Wees in plaats daarvan trots op het nemen van een stap naar een betere toekomst. Over dingen anders en beter doen. Over het initiëren van de duurzame beweging en initiatieven, die langzamerhand in de reiswereld op gang komen en hopelijk zo snel mogelijk veel groter gaan worden. Opscheppen hoeft niet. Trots zijn mag wel. Trots dat u zich bewust bent en wilt bijdragen aan een mooiere planeet, een beter milieu en een duurzame samenleving waarin we nog generaties lang kunnen genieten van reizen en al het moois wat onze planeet te bieden heeft. Trots dat u onderdeel bent van Team Aarde.

Samen kunnen we de schadelijke impact, die toerisme de laatste decennia heeft gehad, aanpakken en daarmee onze schitterende planeet beter en mooier achterlaten voor de huidige en toekomstige generaties.