WeTravelEco is zich bewust en realistisch over het feit dat het aanbod van duurzame en milieuvriendelijke reisinitiatieven nog steeds nieuw en in ontwikkeling is, dus we willen de beste opties bieden zonder te pretenderen dat we de enige en/of beste oplossingen hebben. Tegelijkertijd heeft WTE de hoogste ambities om het concept en de bewustwording van duurzaam reizen te ontwikkelen, verbeteren en vergroten.

Op veel reisbestemmingen in de wereld wordt steeds meer gewerkt aan het ontwikkelen en aanbieden van eco-vriendelijke en duurzame alternatieven. Steeds meer hotels ondernemen acties en initiatieven om een meer milieuvriendelijk beleid en beheer te realiseren. Het vervoer op veel bestemmingen is nog steeds een uitdaging: er zijn slecht een beperkt aantal landen waar u uw reis kunt maken met behulp van (meer) duurzaam transport (bijvoorbeeld: de Engelse en Ierse treinreizen, fietsreizen in Portugal, een E-car reis in IJsland). En voor veel landen geldt dat het vanuit Nederland voornamelijk of uitsluitend mogelijk is om uw vakantiebestemming te bereiken door middel van een vliegtuig. Bij een aantal grote landen is soms binnenlands vliegtransport ook de enige optie om u goed te kunnen verplaatsen. Wij gaan er vanuit dat er in de komende jaren steeds meer milieuvriendelijke alternatieven ontwikkelt zullen worden.

Bij al onze rondreizen hebben wij, volgens ons WeTravelEco-beleid en -concept, uiteraard zorgvuldig gekeken naar de meest duurzame activiteiten. Zo bieden wij onder andere in Amsterdam een grachtentocht aan met een elektrische boot, biologische food experiences in Denemarken en Colombia, fietstours door steden als Buenos Aires en Kaapstad, een kanotocht in Zweden, rondritten door Bangkok en Lissabon met een elektrische tuktuk en een aantal schitterende wandeltochten in bijvoorbeeld Spanje en Bhutan.

Alle bij onze reizen inbegrepen activiteiten tijdens de WeTravelEco rondreizen zijn milieuvriendelijk en/of duurzaam. Uiteraard kunt u ter plaatse ook nog talloze andere activiteiten ondernemen en boeken. Wij hopen dat u daarbij bewuste keuzes maakt voor de meest milieuvriendelijke opties.

Recycled en navulbare waterflessen: voor al onze klanten hebben wij op elke bestemming een gratis recycled bidon geregeld. Op veel bestemmingen kunt u niet vanzelfsprekend het water uit de kraan drinken en bent u aangewezen op (plastic!) flessenwater. Om een positieve bijdrage te leveren aan het wereldwijde plastic overschot- en vervuilingsprobleem hebben wij daarom bewust gekozen om u te voorzien van een eigen recycled reisbidon. Hiermee proberen wij te voorkomen (of in ieder geval te verminderen) dat er onnodig plastic wordt gebruikt tijdens uw rondreis. Op sommige bestemmingen hebben onze lokale agenten zelfs geregeld, dat u tijdens uw rondreis uw bidons altijd met water bij kan vullen via speciale watertanks, die uw chauffeur tijdens de reis in zijn auto heeft geïnstalleerd.

Met dit initiatief willen wij graag samen met u een positieve bijdrage leveren om de lokale plastic waste te reduceren. Echter, op veel bestemmingen is de lokale bevolking zich helaas minder of niet bewust van dit probleem en wordt u ongetwijfeld regelmatig geconfronteerd met een meer onwetende situatie. Wij hopen daarom dat u tijdens uw WeTravelEco rondreis op uw eigen manier ook zo veel mogelijk bijdraagt om plastic waste tijdens uw vakantie tegen te gaan.